Ha úgyis a nők akarnak eljegyzést, házasságot (ugye a pasiknak nem jut eszükbe, pedig kötelességük lenne) akkor miért nem a nők kérik meg a ffi kezét?
Sokkal jobb lenne, ha a nő döntené el, hogy legyen-e házasság vagy sem. Max. a férfi visszautasítaná a nőt vagy igent mondana. Ez fair lenne, nem?
Mert úgy látom, hogy ez hülyén néz ki manapság, hogy csak a férfi kérheti meg a nőt, de úgy, hogy főleg a nőnek az érdeke.
-így sokszor a nő kihisztizi (ez sem jó)
- a nő durcás lesz, szorong
-szakít és keres mást, aki elveszi
-évekig csak "utalgat" a nő
- a pasi évekig húzza az időt és hitegeti a csajt
- a nő "megkéri" a pasit (de ugye ez sokak szerint vércikiiii) -hozzátenném, szerintem nem.
Ha már a pasik elfelejtik, akkor lehetne az is, hogy a nő kezdeményezné ezt az egészet, így tudná, mire számíthat, tisztább lenne.
Szerintetek?
"Szerintem pedig az-az igazság,hogy ha valakik nem házasodnak össze kb 1 éven belül,akkor ott már valami ziccer van,és akkor már jobb is ha nem vesz el,vagy nem megyek hozzá"
Szóval ha én 18 évesen találkozok a nagy ővel, és nem leszek a házastársa egy éven belül, akkor már gáz a kapcsolatunk???? Szerintem a szeretetet, és az egymás iránti tiszteletet nem lehet időhöz kötni, ha egy évig szeret, de nincs házasság, akkor szakítani kéne, hiába minden oké, és együtt tervezzük az életünket? Ez hülyeség. És néha (mert vannak ilyen emberek) megéri türelmesnek lenni, a türelem rózsát terem- szokták mondani. De mindegy is. Ha valaki annyira feleség akar lenni, akkor beszéljen is nyíltan a párja előtt erről, ne csak várja a csodát... Ohh, de ki így gondolja, ki úgy, egyik tábor sem fogja meggyőzni a másikat, mindenki cselekedjen úgy, ahogy jónak látja!
(bocs az offért, de én már válaszoltam a kérdésre is, valahol fentebb! :P)
Jó régi, 12 éves kérdés, de azért reagálnék az #1-es ezen mondatára, miszerint para, ha egy nő utal a házasságra, idézem:
"Ne szüljek véletlenül helyette?"
Ne! A nő szül, a nő szenvedi végig a 9 hónapot, majd viseli el az embertelen fájdalmat és diétázik hónapokig/évekig, hogy legalább csak fele olyan csinos legyen, mint szülés előtt, máskülönben megkapja a szokásos dumát: "én nem ezt a nőt vettem feleségül..."
Ebben az egészben az a legundorítóbb, hogy ha a nő házasságban szeretne gyermeket, akkor konkrétan a férfi rendelkezik a teste, konkrétan az egész élete felett, ugyanis a lánykéréssel igenis ő dönti el, hogy a nő mikor lehet terhes. Tényleg normális ez így?! Mert szerintem nem... Félreértés ne essék, egyáltalán nem vagyok feminista, sőt, a klasszikus felállás híve vagyok: a nő háztartásbeli, a férfi pedig (többet) dolgozik, na de legalább annyi beleszólásom azért csak legyen már, hogy én ezt mikortól szeretném!! Nehogy már tűkön ülve kelljen éveket várnom, hogy vajon emberünk rászánja-e végre magát a lánykérésre, vagy elvesz az életemből 10 évet, hogy addig se unatkozzon, míg betoppan neki az igazi?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!