Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha úgyis a nők akarnak eljegyz...

Ha úgyis a nők akarnak eljegyzést, házasságot (ugye a pasiknak nem jut eszükbe, pedig kötelességük lenne) akkor miért nem a nők kérik meg a ffi kezét?

Figyelt kérdés

Sokkal jobb lenne, ha a nő döntené el, hogy legyen-e házasság vagy sem. Max. a férfi visszautasítaná a nőt vagy igent mondana. Ez fair lenne, nem?

Mert úgy látom, hogy ez hülyén néz ki manapság, hogy csak a férfi kérheti meg a nőt, de úgy, hogy főleg a nőnek az érdeke.

-így sokszor a nő kihisztizi (ez sem jó)

- a nő durcás lesz, szorong

-szakít és keres mást, aki elveszi

-évekig csak "utalgat" a nő

- a pasi évekig húzza az időt és hitegeti a csajt

- a nő "megkéri" a pasit (de ugye ez sokak szerint vércikiiii) -hozzátenném, szerintem nem.

Ha már a pasik elfelejtik, akkor lehetne az is, hogy a nő kezdeményezné ezt az egészet, így tudná, mire számíthat, tisztább lenne.

Szerintetek?

2010. márc. 29. 20:05
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:

20:18 igazad van, ez normál esetben a férfiben kell hogy előjöjjön.

Itt elsősorban a sokéves kapcsolatokra gondolok, pl. 20-onéves-harmincas párok esetén és 4 és annál több év együtt élés/járás után. Amikor már tényleg kellene valamerre jutni, mert mondjuk előtte még csak élvezték a szerelmet.

2010. márc. 29. 20:22
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
Én biztosan nem kérném meg a férfi kezét, még azt hinné ráakarom varrni magamat. Bár már nagyon régen házas vagyok, de így átgondolva, még így sem.
2010. márc. 29. 20:27
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Pont az lehet a háttérben, hogy a férfiak általában később érzik, hogy el kellene kötelezniük magukat. Így amikor már egy férfi is akarja a házasságot, akkor tényleg mindkét fél akarja. :)
2010. márc. 29. 20:29
 14/35 anonim ***** válasza:
100%

pont arra gondoltam én is,mint az utolsó :) a nő már ugyis akarja általában hamarabb, tehát csak a férfit kell kivárni - ha neki megérett már a fejében a gondolat,akkor mindkét félnek oké :)

Egyébként szerintem jól van ez így, nagyon boldog voltam,mikor a párom előkapott egy gyűrűt és megkérte a kezem a szülinapomon :)

2010. márc. 29. 20:32
 15/35 anonim ***** válasza:
100%
Hát szerintem akkoris gáz, ha a nő kéri meg a pasi kezét. Nem vagyok egy prűd ember, de ez nálam is túlzás.
2010. márc. 29. 20:44
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is csak kérjék meg a kezem,ahogy hagyományos...nem fogok oda állni a párom elé,hogy "te figyelj már,elveszel?"

Nálunk ez olyan,hogy én beszéltem a jövőbeni "álmaimról",hoyg 2-4 év múlva azért már szeretnék babázni,meg házasnak lenni,de nem erőltetem,ha majd ő is megérik arra,hogy kimondja,hogy házasodjunk,akkor.Amúgy meg elvileg ő is velem tervezi az életét,de 23 évesen még elég fiatalok vagyunk sztem mindketten.

2010. márc. 29. 21:02
 17/35 anonim ***** válasza:
Én vagyok a lány, aki nem erőltette, mégis elvették. Nagyon szép házasságunk van, és csodálatos ember a férjem, nagyon sokat fejlődök mellette -remélem, neki is tudok sokat nyújtani. Néha hiányzik az, hogy azt csináljam, amit akarok, de a babánkat imádjuk. Amúgy én nagyon lázadok, így elég kevés családi programon vettem részt (anyós látogatás -brrr), sőt az esküvőre sem fogyókúráztam.
2010. márc. 30. 08:12
 18/35 A kérdező kommentje:

Én így gondoltam, hogy egyszer oda megy a csaj a párjához, és azt mondja: "leszel a férjem?"

így sem jó?

2010. ápr. 1. 10:51
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Ez talán válasz lehet a kérdésedre. Ilyen egy tipikus férfi-nő párbeszéd:

Férfi : "Rendelek magamnak egy pizzát. Kérsz te is valamit?"

Nõ: "Nem"

Férfi : "OK."

Nö : "...vagy mégis?!"

Férfi : "Na mi legyen akkor?"

Nö : "Nem tudom"

Férfi : "Nem tudod, hogy akarsz-e valamit enni?"

Nö : "Nem."

Férfi : "Éhes vagy?"

Nö : "Nem tudom, talán igen."

Férfi : "Mit értesz azalatt, hogy "talán"...?"

Nö : "Azt, hogy nem vagyok biztos benne."

Férfi : "Ha én éhes vagyok, akkor észre szoktam venni."

Nö : "Talán késöbb éhes leszek."

Férfi : "Ok, akkor rendelek neked is egy pizzát."

Nö : "És ha késöbb mégse leszek éhes...?"

Férfi : "Akkor otthagyod."

Nö : "Az pocséklás."

Férfi : "Akkor becsomagoltatod és megeszed holnap."

Nö : "És ha holnap nincs kedvem pizzát enni?"

Férfi : "Pizzát mindig lehet enni."

Nö : "De nem nekem."

Férfi : "Akkor keress valami mást."

Nö : "De most nem akarok mást."

Férfi : "OK, akkor mégis egy pizzát kérsz."

Nö : "Nem."

Férfi : "Akkor nem kérsz semmit."

Nö : "De."

Férfi : "Megörjítessz!"

Nö : "Miert nem rendelsz magadnak addig is valamit...?"

Férfi : "Ahogy gondolod..."

Nö : "Rendelj magadnak egy sonkás pizzát!"

Férfi : "De én nem szeretem a sonkát."

Nö : "Én viszont igen."

Férfi : "Azt hittem, hogy MAGAMNAK rendelek...?!"

Nö : "Persze, hogy magadnak rendelsz."

Férfi : "Akkor minek rendeljek Sonkát...?"

Nö : "Ha esetleg megéheznék akkor ehetnék belöle."

Férfi : "És?"

Nö : "Azt hiszed, hogy megeszek valamit amit nem szeretek?"

Férfi : "Hogy-hogy TE - megeszel valamit?"

Nö : "Miért ne?"

Férfi : "Egy pillanat... tehát én rendelek magamnak valamit, azért, hogy

te ehess valamit ha esetleg késöbb megéheznél...?!"

Nö : "Pontosan."

Férfi : "És akkor mit eszek én?"

Nö : "Az is lehet, hogy nem leszek éhes..."

Megjegyzés: a férfit felmentette a bíróság a gyilkosság vádja alól és jogos önvédelemnek minősítette az esetet.

2010. ápr. 1. 11:02
 20/35 A kérdező kommentje:

11:02 :D

Akkor én nem vagyok nő vagy csak tipikus nő nem:D

2010. ápr. 1. 12:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!