Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha úgyis a nők akarnak eljegyz...

Ha úgyis a nők akarnak eljegyzést, házasságot (ugye a pasiknak nem jut eszükbe, pedig kötelességük lenne) akkor miért nem a nők kérik meg a ffi kezét?

Figyelt kérdés

Sokkal jobb lenne, ha a nő döntené el, hogy legyen-e házasság vagy sem. Max. a férfi visszautasítaná a nőt vagy igent mondana. Ez fair lenne, nem?

Mert úgy látom, hogy ez hülyén néz ki manapság, hogy csak a férfi kérheti meg a nőt, de úgy, hogy főleg a nőnek az érdeke.

-így sokszor a nő kihisztizi (ez sem jó)

- a nő durcás lesz, szorong

-szakít és keres mást, aki elveszi

-évekig csak "utalgat" a nő

- a pasi évekig húzza az időt és hitegeti a csajt

- a nő "megkéri" a pasit (de ugye ez sokak szerint vércikiiii) -hozzátenném, szerintem nem.

Ha már a pasik elfelejtik, akkor lehetne az is, hogy a nő kezdeményezné ezt az egészet, így tudná, mire számíthat, tisztább lenne.

Szerintetek?

2010. márc. 29. 20:05
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
Odamegy a csaj és azt kérdezi, hogy leszel-e a férjem? Hát ez rohadt romantikus:D
2010. ápr. 1. 12:35
 22/35 A kérdező kommentje:

Tehát együtt élnek már 5-8 éve, és a nő pl. 26-29 éves. És a férfi nem akar házasodni, mert nem jut eszébe....stb. Telik az idő.

Egyszer csak a nő beállít egy reggelivel tálcán, és odabújik a férfihez, és ezt mondja: "Akarsz a férjem lenni? Vagy: Tudod mit, házasodjunk össze! Hm?

Erre a pasas válaszol:

1, nem akarok

2, Igen! ezer örömmel! És te leszel a feleségem?

3, Ööööö, igen.... vagy mégsem....

Állítólag a férfiak azt állítják magukról,hogy nem köntörfalaznak (mint a nők állítólag) hanem egy az egyben megmondják, hogy igen vagy sem!

Így legalább tudja a férfi is, hogy a nő mit is akar, ill. a nő is tudja h hányadán áll a férfival. Nem?

2010. ápr. 1. 12:36
 23/35 A kérdező kommentje:
12:35 Hát, romantikusabb, mintha soha sem kérnék meg egyik sem a másik kezét, és ezért kellene 10 év után szakítani:P
2010. ápr. 1. 12:37
 24/35 anonim ***** válasza:

Szerintem nem ciki. Vagyis, ha már mindkét fél akarja, de még nem történt meg a nagy esemény, akkor miért nem kérdezhetne rá a nő? Nem a tipikus férfi szöveggel, hogy leszel a férjem, hanem valami erős utalásfélét, nem is jut eszembe ilyen hirtelen, de velemi ilyesmire gondolok: már beszéltük, hogy házasság, mi lenne, ha idén nyáron történne is valami, kell egy kis izgalom. vagy valami hasonló. És akkor ez szerintem egy elég erős célzás (hozzáteszem, itt mindkét fél akarja), és a tipikus lánykérős rész csak a férfira marad.

Azt furcsállom, hogy írták páran, hogy a nő nem akarja ráerőszakolni magát a párjára egy ilyennel... Hát, az ilyeneknek nem kéne soha összeházasodni, mi az hogy ráerőszakolom magam valakire? Ha a pasi kéri meg a kezem, akkor ő nem erőszakolja rám magát??? :D Mindegy, ezen jót derültem! pláne, ha elvileg mindkét fél akarja a házasságot, előbb-vagy utóbb. :D

És egyébként is! Nem az a lényeg hogy a lány(fiú)kérés egy meghitt, romantikus, vagy legalábbis csak a 2 félre vonatkozó dolog legyen, egy közös élmény, vagy hogy is mondjam. tehát maga a dolog nem tartozik senkire (szerintem), csak a következménye, hogy boldogan lehet újságolni, mostantól jegyesek vagyunk! :D

2010. ápr. 1. 12:37
 25/35 anonim ***** válasza:
Ez tök jó kérdés:)
2010. ápr. 1. 13:02
 26/35 anonim ***** válasza:

Nagy fenéket mondják ki a férfiak, hogy mit akarnak! Ugyanúgy kerülgetik a forró kását, mint a nők. És még hazudni sem tudnak hihetően!

Sok ember, nők és férfiak egyaránt lusták és nem akarják feladni az énközpontú életüket, és ezzel együtt felelősséget vállalni immár nem csak saját magukért, hanem a társukért is. Bár sok felnőtt ember saját magáért sem tud felelősséget vállalni, nem hogy másért!

2010. ápr. 1. 15:06
 27/35 anonim ***** válasza:
Szerintem eleve nincs ertelme az olyan kapcsolatoknak, amiben a ket fel celjai olyan szinten elternek, hogy az egyik majd megorul, hogy hazasodjon, mig a masik nem. Ha a nagy kozos celok (akar-e hazasodni vagy sem?, akar-e gyereket vagy sem?, hol telepedjunk le?), nem egyeznek, az egesz csak kompromisszumokrol fog szolni es a vegen az egyik fel feladja es azt mondja, hogy miattad adtam fel azt, amire vagytam. Szoval nem latom ertelmet. Amit meg kerdezel...nos egyfelol ugye regi berogzodes, hogy a ferfi kerje meg a no kezet. Masfelol nem gondolom, hogy a not es a ferfit egyforman kellene kezelni. Nem vagyunk egyformak, csak egyenlok. Ne feledkezzunk el a nemi szerepekrol. Attol meg no a no, hogy ugyannyi joga van, mint egy ferfinek, ahogy egy ferfitol sem varja senki, hogy gyereket szuljon, hisz biologiailag es mentalitasban a nok es ferfiak sosem lesznek ugyanolyanok. Ezert kell mashogy kezelni a ket nem dolgait bizonyos esetekben.
2010. ápr. 1. 16:29
 28/35 anonim ***** válasza:

Az unokatestvérem kérte meg a mostani férje kezét.

Így hangzott:

Te nem kellene már összeházasodnunk?

A válasz:

Jó.

(és a mostani férj tovább olvasott)

2010. ápr. 1. 20:21
 29/35 anonim ***** válasza:

Az kimaradt az előzőből, hogy én sem tartom túl romantikusnak, de praktikus.

Kár, hogy a férfit a téma nem igazán érdekelte.

Nem lesz miről mesélni az unokáknak...

2010. ápr. 1. 20:24
 30/35 anonim ***** válasza:

hömmm... az igazat megvallva, én már kb az elején megmondtam a kis drágámnak, hogy nem vagyok egy nagy házasságpárti, szóval miattam ne strapálja magát.

aztán ha tényleg úgy gondolja, és nem azért mert én rinyálok neki éjjel-nappal, akkor majd megkéri a kezemet. vagy nem. ettől függetlenül szívesen leszek a gyermekei anyja, és társa egy egész életre.

a kapcsolat minőségét nem egy fránya papír határozza meg.

2010. ápr. 1. 22:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!