Miért rugalmatlanak a szüleim? Mit tehetek ellene?
Betöltöttem már lassan egy hónapja a 17. életkoromat és "BEVAGYOK ZÀRVA", nem csinálhatok semmit, nem mehetek el sehova, barátnömmel kb épp hogy tudunk emiatt heti 2-3szor találkozni pár órára ami rettenetesen kevés.
Èn úgy gondolom, hogy igyekszem megcsinálni mindent amit tölem kérnek, de VISZONZÀS meg NULLA. Pedig ök mondogatták nekem hogy javuljon a hozzáállásom meg a jegyeim a suliban és akkor elmehetek szorakozni meg stb. Már 3 hete megy a suli, egy darab 4esnél rosszabb jegyem nincsen. De NEM. Mindig találnak új kifogást, 11 hónap és egy felnött ember leszek és egésznap ülhetek itthon, mások már 13 éves korukban szétcsapják magukat bármelyik bulin ahova csak elakarnak menni. Jó, ez nem azt jelenti hogy énis ennyi idösen beakartam piálni vagy drogozni. MOSTSE akarok, hidegen hagy a pia meg a cigi meg bármi egyéb. DE MIÈRT NEM TUDJÀK BETARTANI AZ IGÈRETÜKET? Szósezrint terrorizálnak már ezzel, rossz érzés hazamenni, beszélni lehet pl anyámmal normálisan is, akkoris aztmondja hogy ha én teljesitek akkor ö is máshogy áll hozzá, de amugy meg egyáltalán nem tartja be.
Elnézést a helyesírásért, siettem:)
szia,
látom kaptál mindenféle választ már. Szerintem (anya vagyok 15 éves fiúval)egyik nap mikor mész haza suliból próbálj meg beszélgetni anyukáddal (ha jó napja van úgy látod)dobd fel, hogy pl. hétvégén buliba akarsz menni. Majd valószínű mondja,hogy nem enged el és akkor kérdezd meg tőle, hogy mondja meg az okát miért nem. Valószínűleg félt, hogy rossz társaságba keveredsz (cigi, pia stb) de nyugtasd meg, hogy számodra nem fontosak ezek a dolgok mint ahogy írtad is, csupán a barátaiddal szeretnél találkozni. Lehet, hogy akkor ő is nyugodtabb lenne, ha ezt tudatosítanád vele és elengedne.
sok sikert!
Szia
Nálam is hasonló volt a helyzet. Engemn sem engedtek sehova, ha elmehettem 10re otthon kellett lennem. Amikor lett barátom az első komoly 20évesen, vele sem engedtek el sehova. Persze az volt, hogy tanuljak,suli mellett járjak dolgozni és otthon is segítsek bele a háztartásba. Aztán meguntam, hogy felnőtt ember vagyok és nem mehetek sehova, titokban elintéztem magamnak egy albérletet (igaz akkor még nem egyedül, hanem páran összeköltöztünk) és mielőtt otthonról eljöttem volna azelőtt 2nappal közöltem otthon, hogy lépek. Persze volt minden, hogy miért, meg ne, de megmondtam otthon, hogy felnőtt ember vagyok akiegyedül is megállja a helyét a világban, és sajnálom, ha ők ezt nem látták eddig. Most ott tartok, hogy rendesen dolgozom, nemrég mentem férjhez, és azóta anyámék úton útfélen azt hangoztatják, hogy milyen büszkék rám. Ők is látták, hogy attól, mert elköltöztem nem zülltem el. Befejeztem a sulit, rendes munkám van és mostmár saját családom is. Én csak azt tudom neked tanácsolni, ha másképp nemmegy és ha van rá lehetőséged, csináld te is ezt. Igaz rohadt nehéz, főleg suli mellett, de hidd el megéri.
17 éves vagy, addig nem túl jól ment a suli ?
3 hete jól megy ?
És erre vársz el pálfordulást a szüleidtől?
Biztos, hogy nem akarnak neked rosszat. Heti 2-3-szor néhány óra ? Az elég sokat elvesz a tanulástól!!!!
Hidd el, a felnőttek már tudják, ha nem tanulsz, nincsenek papírjaid, szakmád, stb, akkor vérrel-verítékkel kell a kenyeret keresni.
Nem csoda, ha azt látják, hogy ezt nem hiszed el nekik, és nem hajtasz, akkor rossz látniuk, hogy cseszed el az életedet. Tehetetlenségükben ordítanak veled.
Mi szeretnél lenni? mit teszel érte?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!