Mit csináljak ha tudom hogy apám megcsalja anyámat?
Párszor láttam màr furcsa üzeneteket de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget. Ma azonban az üzenetet amit a nőnek szánt, véletlenül nekem küldte el. Magyarázkodik nekem, én pedig próbálok úgy tenni mintha nem is érdekelne a dolog. Mert olyan sms-ről van szó, amiben azt írja hogy hazaért meg hasonló semleges dolgok. Szóval nekem is írhatta volna. De tudom hogy nem nekem szólt. Anyámnak meg biztosan nem.
Ráadásul apám autóját láttam olyan környéken amerre semmi keresnivalója nincs és nem is volt. És amikor rákérdeztem akkor is azt mondta, hogy a munktársa kérte kölcsön az kocsit mert valami dolga volt.
Nem tudom hogy kezeljem az ügyet. Magamban se tudom tartani. És anyámat féltem és sajnálom a legjobban. Mit csináljak? 16/L
Persze a hazugság az rossz, de a válás sokszor rosszabb. Én már azokra a helyzetekre értettem ahol kiderült.
Egyébként egy szeretős hosszútávú megcsalás már igen komoly problémákat feltételez, (pl nem szexeltek hónapokig, mint nővéremék), elhidegültek stb... viszont általában rossz vége van az ilyen szarkeveréseknek.
A nők ilyenkor gyakran átváltanak bosszúálló üzemmódba, és nem hajlandóak a gyerekek érdekeit nézni. Apám volt neje pont ugyan ilyen volt... végül megkeseredve egyedül halt meg nemrégen. A gyerekeket használta fel bosszúként apám ellen, aki nem csalta meg tulajdonképpen, csak nem bírta tovább a jégverem házasságot és lelépett anyámmal (hogy megszülethessek :D aminek azért örülök).
A válás és a bosszúállás levét mindig a gyerekek isszák meg.
Szerintem nővéremék csinálják jól. Kiderült a megcsalás, és próbálják rendberakni... de ha nem sikerül akkor is együttmaradnak a gyerekek miatt. Egyszerűen nem teheti meg velük nővérem, hogy egyedül nevelje őket, egy kis 1 szobás albérletben, mikor minden nap 6-ra esik haza hullafáradtan. Amúgy ez a mai házasságok megrontója, ebben igaza van az amúgy elcseszett KDNP-s majomnak. Anya-apa karrieristák, hazaesnek este 6-ra, kimerülve, gyerekekkel alig tudnak foglalkozni, este 10-kor hulla fáradtan befordulnak a sarokba és kész. Soha semmi idejük nincs egymásra.
Szóval van abban valami, hogy egy évmilliók alatt evolúciósan kiakalult anyaságot, törődést, gyermekgondozást rúgunk fel azzal, hogy munkába kényszerítjük a nőket. Vagy karrieristának neveljük át őket, az önmegvalósítás jegyében. Ez mind nagyon szép, és a nők javát szolgálja, hiszen férfiakkal egyenlő lehetőségeket kapnak... de óriási ára van. Az, hogy dadát kell fogadni a gyerekhez, tizedannyi idő sincs a kicsikre. A szüléstől rettegnek a nők, mert esélyük nincs akkor karrierre és dolgozni rendesen. A férjükre meg mégannyi idejük és energiájuk nincsen, főleg nem szerelmeskedni egy nehéz nap után meghitten. Persze hogy megugrott brutálisan a válások, megcsalások és kicsapongások száma. Ezen egy percig nem kell csodálkozni.
Tehát simán meglehet, hogy elmondja az anyjának. Ő sírva összeomlik, majd pedig rettentő dühös lesz. Elválik, bosszúálló üzemmódban viszi a vagyon felét. El kell adni a meghitt családiházat, cserébe egy fele lyukba költöznek. Gyerekek mennek vele, az apát pedig eltiltja tőlük. Törvényileg megteheti. Csak nagyon ritkán találkozhatnak, így szinte apa nélkül nőnek fel. Az anyjuk pedig megkeseredve neveli őket, még kevesebb idővel és törődésre a gyerekekre.
Na apámékkal pont ez történt, mikor lelépett anyámmal. Durván eltiltotta a volt felesége a gyerekeit tőle... és most ugyan ez történik (fél)nővéremmel... csak őbelé beleivódott, hogy a bosszúállás a lehető legrosszabb a gyerekeknek, mint nekik volt.
40-es vagyok.
Ebben igazatok van, de az is ugyanúgy tönkreteheti az anyukát, ha együtt maradnak. Attól ő még nem lesz boldog. Ha nem derül ki akkor is sejtheti, hogy a férje más nővel van. Aztán persze az is lehet, hogy Apuka egyszer csak lelép a másik nővel.
Az én szüleimn is elválak, nem ilyen miatt az igaz. De utolag sokkal jobb így, bár részben egyedül nevelt fel 2 gyereket szerintem jól pedig nem vet fel a pénz minket sem.
Attól függ mennyire erős az Anyuka. De gondolom ő sem szeretne úgy élni, hogy rajta kívül mindenki tudta (persze ha tényleg nem tudja)...
Carregher: Apám idejében még megtehette, lehet ma már liberálisabb a törvény.
Meg eltiltás alatt én arra gondolok, hogy nem vihette haza őket a suliból bármikor, hanem heti-kétheti egyszer. Ez is eltiltás, alig voltak az apjukkal... Teljes nap csak apanapkor volt.
Azért ha megcsalja a nőt a férfi, és elválnak, akkor ne mondd már nekem, hogy gyakran a férfi "viszi a gyerekeket"...
A másik meg mivan ha különköltöznek, méghozzá nagyon távolra?
Pont egy ismerősömék, egyszerűen fogták magukat és kiköltöztek Görögországba, vitték az anya gyerekét is. Jó az apja eléggé leszarja, és valami papírt alá kellett írnia, hogy évente egyszer haza kell hozniuk...
Rengetegen megteszik, hogy több 100 km-re költöznek (vagy másik országba), jó messzire az apától, hogy ne legyen esélye sokat találkozni velük.
"ugyanúgy tönkreteheti az anyukát, ha együtt maradnak" - és ezt egyes egyedül egyetlen ember tudja megítélni, maga az anya. Nem a gyerek, nem a szomszéd, hanem ő maga a saját érzései alapján.
"akkor is sejtheti, hogy a férje más nővel van" - akkor majd rendezi a férjével a gyanúját. Megértem én a sértettséget meg a fájdalmat, de az egyik legrosszabb stratégia ilyenkor "szövetségesekre" meg "ellenségekre" bontani a családot aszerint, hogy ki az aki eléggé fröcsög a "gaz megcsalóra" és ki az aki kevésbé. Nem a válás vagy a megcsalás robbantja szét a családot, hanem ez. Mellesleg nem a megcsalással romlik meg egy kapcsolat, az csak egy tünet, annak sok-sok előzménye van, nincsenek fekete-fehér szerepek.
Az viszont igaz, hogy pusztán gyerek miatt együtt maradni senkinek sem jó. De ezt a szülőknek kell eldönteniük.
Persze ebben az esetben, ahogy a leírásból is kiderül, a gyerekek már nagyobbak, szóval itt egy kicsit más a felállás, ettől függetlenül ugyanúgy hagyni kéne, hogy az a két ember rendezze ezt le egymással, akikről szól, az apa és az anya. Az apát lehet arra sarkallni, hogy beszéljen a másik féllel, de beleavatkozni és összeugrasztani őket nemes egyszerűséggel hülyeség.
http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..
Pl ilyen vége is lehet a sztorinak.
Amúgy szerintem is az a legjobb, hogyha nem fúrkálódunk egymás háta mögött, hanem aput leültetjük a fotelba felnőttként és megkérdezzük. Nagyon sok olyan eset is van, hogy apu csak hetyeg egy kolleginával, bár szívesen töfi-töfizne vele, soha nem jut tovább az egész egy-pár SMS váltáson, vagy céges bulis ivászaton. Ezért mondom felesleges a szart keverni pár SMS, meg egy utcán parkoló autó miatt. Egy rossz, szex nélküli házasságban szereti néha az apuka azt érezni, hogy még egy vonzó férfi a nőknél... ez belénk van kódolva.
Aha, és egy elhelyezési ügyben, ahol a férfi folyton megcsalta a nőt, hazudott neki hónapokon keresztül, ez mennyiben szolgálja a jövőben a gyermek érdekeit? Ha ez tényleg nem számít, akkor egy szemét jogrendszerben élünk.
Lehet a nő is ugyan úgy hibás abban, hogy a férfi megcsalta... de attól még egy hazug és görény ember lesz a férfi, hogyha a nőt megalázva, a család háta mögött csalta az asszonyt. Én bíróként nem ítélném ilyen embernek a gyereket... de nem is vagyok bíró, se ügyvéd mert a jogrendszert gusztustalannak tartom.
Amúgy nem is értem miért nem alap és természetes manapság a házassági szerződés. Abba bele kell írni pontosan, hogy mik ennek a következményei. Bátyám is nagyon rácseszett, őt meg hónapokig csalta a felesége, majd egyik este bejelentette, hogy húzzon el a saját kezűleg milliókért felépített családi házból. Szerencsére megegyeztek, így anyagilag viszonylag megúszta.
Viszont 35 éves cimborám nagyon megszenvedte a dolgot. Nem volt szerződés, a menyecske pedig lelépett és be akart költözni a városba. 10 évig építették a gyönyörű családi házat vidéken, amit fillérekért kellett így elherdálni, hogy a ribi ki tudja venni belőle azt a pár milliót amit befektetett. Jogilag igaza volt, de ezzel tönkretette a barátom életét kb. Pár hónapra rá eladás után meg sírva vissza akart menni a városból a sráchoz.
Mindenki el tudja veszteni a fejét a kalandok, kicsapongások, pillanatnyi hullámvölgyek miatt... és akkor évtizedes munkák mennek levesbe, gyermekeken állnak bosszút stb. Az emberek nagy szemetek tudnak lenni... dehát ilyen az élet. Ha nem ilyen lenne termeszteni kéne az embereket, mint a Huxley könyvben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!