Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasság előtt kössön valaki...

Holnaptegnapja kérdése:

Házasság előtt kössön valaki házassági szerződést? (itt valakik a vagyonra gondolnak) nem rólam van szó. Az biztos, hogy az lényeges, megbíznak e egymásban már előre. Nem ez a kérdés. Elsőre megbíznak. Egyéni kérdés lehet?

Figyelt kérdés
2016. jan. 24. 18:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mit ez egyszerűen megoldottuk. Nem költöztünk meg egymás lakásába. Megmaradt mindkettőnknek, kiadtuk. A közös életünket, közös helyen kezdtük. Így nincs olyan, hogy az én pénzből újítottuk fel a te lakásodat, vagy a te pénzedből fizettük az én hitelemet.

Szóval valahogy azért kell magad biztosítani arra az esetre is, hogy ha szétmentek.

De a törvényekkel ellentétben nem szabályozhat a házassági szerződés sem. Szóval ezzel nem lehet valakit mindenből kizárni, ami egyébként megilletné.

Ugyanúgy, mint végrendelettel sem lehet valakit kizárni a jogos örökségéből.

Ezért írtam USA-t. Ott lehet. Nálunk nem így működik.

Tv-ben is volt erről egy dokur-eality, hiába volt házassági szerződés, a férj olyanokat íratott bele az ügyvéddel, amik jogellenesek voltak. Bíróság a feleségnek adott igazat.

2016. jan. 24. 20:17
 12/15 anonim ***** válasza:

ez szép és jó, de 1000 párból 999 nem úgy indul az életben, hogy van külön-külön 1-1 lakásuk.

majd együtt vesznek egyet, de lehet hogy még azt sem.

a ti ügyetek tiszta, csak épp a legtöbb helyzetre nem lehet ráhúzni ezt a sablont.

2016. jan. 24. 20:32
 13/15 anonim ***** válasza:
12: De a legtöbb helyzetben nincs is olyan különleges vagyon, ami miatt szerződés kéne :)
2016. jan. 24. 20:34
 14/15 anonim ***** válasza:
Ahogy az 5-ös írta. A házasság már maga egy vagyoni szerződés, az a lényege. Szerintem igen is jó dolog a házassági szerződés. Nálunk pont azért mert az emberek alap jogi dolgokkal nincsenek tisztában, akkor legalább valaki elmondja nekik. Sokan azzal nincsenek tisztában, hogy pl. örökség külön vagyon marad, sokan képesek lennének a másiknak a házasság előtti lakásának felét kérni,azon az alapon mert eddig a felesége voltam. Hát na persze. No meg lehetnek olyan helyzetek, és szeritnem a mai világban egyre több nálunk is. A másik ha körbe nézek a legtöbben már 3-4 éven belül válnak.
2016. jan. 26. 12:37
 15/15 anonim válasza:

Szia:)

Én még nem vagyok házas, de mielőtt összeházasodok majd a leendő férjemmel, mindenképpen kötök majd házassági szerződést, mert 'átlagon felüli' a helyzetem. (vállalkozás, kocsi, és több ház van a nevemen)

A vállalkozás az örökségem, értelem szerűen nem szeretném majd, ha egy esetleges válás során megfosztanának tőle.

2016. febr. 13. 15:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!