Házasság előtt kössön valaki házassági szerződést? (itt valakik a vagyonra gondolnak) nem rólam van szó. Az biztos, hogy az lényeges, megbíznak e egymásban már előre. Nem ez a kérdés. Elsőre megbíznak. Egyéni kérdés lehet?
Mit ez egyszerűen megoldottuk. Nem költöztünk meg egymás lakásába. Megmaradt mindkettőnknek, kiadtuk. A közös életünket, közös helyen kezdtük. Így nincs olyan, hogy az én pénzből újítottuk fel a te lakásodat, vagy a te pénzedből fizettük az én hitelemet.
Szóval valahogy azért kell magad biztosítani arra az esetre is, hogy ha szétmentek.
De a törvényekkel ellentétben nem szabályozhat a házassági szerződés sem. Szóval ezzel nem lehet valakit mindenből kizárni, ami egyébként megilletné.
Ugyanúgy, mint végrendelettel sem lehet valakit kizárni a jogos örökségéből.
Ezért írtam USA-t. Ott lehet. Nálunk nem így működik.
Tv-ben is volt erről egy dokur-eality, hiába volt házassági szerződés, a férj olyanokat íratott bele az ügyvéddel, amik jogellenesek voltak. Bíróság a feleségnek adott igazat.
ez szép és jó, de 1000 párból 999 nem úgy indul az életben, hogy van külön-külön 1-1 lakásuk.
majd együtt vesznek egyet, de lehet hogy még azt sem.
a ti ügyetek tiszta, csak épp a legtöbb helyzetre nem lehet ráhúzni ezt a sablont.
Szia:)
Én még nem vagyok házas, de mielőtt összeházasodok majd a leendő férjemmel, mindenképpen kötök majd házassági szerződést, mert 'átlagon felüli' a helyzetem. (vállalkozás, kocsi, és több ház van a nevemen)
A vállalkozás az örökségem, értelem szerűen nem szeretném majd, ha egy esetleges válás során megfosztanának tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!