Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A házasságom a28 év alatt ugy...

A házasságom a28 év alatt ugy néz ki hogy menthetetlen mer a feleségem makacs akaratos tōnkre akar tenni hová fordulhatnék?

Figyelt kérdés
A felesègem az elmult 15ėvben 3 èvnėl nem dolgozott tōbbet èn tartom el a gyerekek elszálltak a háztòl addig sem dolgozott de agyerekek miatt nem akartam lėpni de mostmár elèg Bármit kèrdezek a válasz ugyan az semmi kōzōm hozzá mit mikor csinál majd dolgozik ha akar meg amugy sem tudokmit kezdeni TB _ugy van hogy a lányom fizeti az se vol fizetve 3 ėvig azzal is ugy van hogy tőlle nem tudják levonni Válni esze ágában sincs sok vagyunonk nincs annak idejèn èn kaptam egy főbèrleti lakást aazt tartom fenn mire kifizetek mindent alig marad albèrletbe nem tudok elmenni fèlek elöbb utòb elvesztem a fejem ugy ėrzam hogy a felesègem erre utazik nincs e erre valami jogszabály ha. Valaki tudatosan akarja tőnkretenni a másikat
2016. jan. 24. 04:55
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
A "házastársi tartásdíj" csak akkor jogos, ha a feleség tartós beteg, és emiatt nem tud dolgozni. Ha csak eddig nem volt kedve, akkor nem.
2016. jan. 24. 14:12
 12/15 anonim ***** válasza:
Továbbra sem értek egyet, nem kell ahhoz tartósan betegnek lenni. Tudom, a családban közelről láttam ilyet.
2016. jan. 24. 14:19
 13/15 anonim ***** válasza:

Még egy kérdés, amit be fogok linkelni az ábrándos szemű vőlegényeknek és menyasszonyoknak, akik szerint nem kell házassági szerződés...

Sajnos hiába nem kell az asszony engedélye a váláshoz, a vagyon felét vinni fogja. Ha 15 éven át megengedhetted magadnak, hogy eltartsd, akkor gondolom, nem vagy minimálbéres, ha gazdag nem is... Az önkormányzati lakáshoz nem értek, lehet, hogy van esélye, hogy ki tudod rakni, bár hallottam már olyan kacifántos sztorit, hogy még saját tulajdonúból is nehezen rakta ki valaki a házastársát...

Azt azért gondold végig, hogy ha a feleséged, aki lehet vagy ötvenéves, ha eddig nem dolgozott, most már valószínűleg nem is fog. Ha akarna se vennék fel sehová ezzel. Ha te kirakod, valószínűleg átül valamelyik gyereketek nyakára és onnantól vele tartatja el magát. Ezt akarod?

2016. jan. 24. 18:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Ahogy az 5 -ös írta. Gyakorlatilag Neked nem kerül többe a válás, mint az a 30 ezer, ami a beadási illeték. Ez magyarosrszág, az asszony akar nem akar,cattól még ha Te akarod elválasztanak. A lakás ez esteben a Tiéd, Te maradhatsz benne. A házasság előtti vagyon külön vagyon. Olyan nem létezik, hogy 5- 15 évig együtt éltek és a fele őt illeti. (olyan esteben lehet tulajdoni hányad keletkezése, ha értéknövelő beruházás volt, de akkors ema fel, de ez nem is ide tartozik.)
2016. jan. 26. 12:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Etetni ki eteti a feleségedet?
2016. febr. 15. 23:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!