Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjetek /feleségetek a...

A férjetek /feleségetek a lelki társatok?

Figyelt kérdés
2016. jan. 16. 21:28
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
☆Megfojtottuk
2016. jan. 17. 00:04
 12/16 anonim ***** válasza:
69%

Soha nem ertettem ezt a lelki tars dolgot.

Szerintem csak a hormonok okozzak ezert nem szabad tul koran szexelni vagy osszekoltozni egy kapcsolatban.

Eloszor meg kell varni amig kiderul a masikrol ha elmulik a lila kod meg mindig annyira szuper tokeletes es ossze tudsz vele szokni el tudod viselni vagy nem.

Szerintem lelki tars nem letezik van ket ember maga hibaival es minden azon mulik osszeszoknak vagy sem kompromisszumot kotnek vagy sem

2016. jan. 17. 10:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves 12-ik válaszoló: amiről te beszélsz, az a lila ködös, elvakult szerelem, az nem ugyanaz, amiről itt sokan beszélünk.

Tudom, mert olyan szerelmet is átéltem régen többször is, de az tényleg sokszor leginkább önmegtévesztés, és ott, ha eltisztul a köd, akkor tényleg rájöhet az ember, hogy nem olyan a párja, amilyennek gondolta.

Mi, akik tapasztalatból írtuk be ide, hogy a párunk a lelki társunk, tudjuk, hogy lehet másmilyen is.

Én személy szerint nem "lila köddel" léptem ebbe a kapcsolatba, hanem nagyon is megfontoltan.

Mivel nagyon hasonlítunk egymásra a férjemmel, nagyon jó barátai, társai, szinte bajtársai tudunk lenni egymásnak; mindent meg tudunk beszélni egymással, sokat nevetünk, beszélgetünk. Egy csapat vagyunk, tiszteljük, becsüljük, szeretjük egymást, de nem elvakultan, nem szenvedélyesen. És nem igazán kellett kompromisszumokat kötnünk, mert, mint írtam, nagyon hasonlítunk, az életstílusunkban is. És nem várta egyikőnk sem, hogy majd valamiben megváltozik a másik, mert már jó volt úgy, ahogy volt.

Nekem ezt jelenti a lelki társ.

Majd ha egyszer te is megtapasztalod ezt, akkor rájössz, hogy nem csak a hormonok játéka létezik.

És még egy érdekes gondolatot szeretnék idebiggyeszteni a végére: én nem hiszek abban, hogy létezik igazi szerelem első látásra. Az tényleg max a hormonok játéka, vagy belevetítése valaminek a másikba.

Viszont: hiszek abban, hogy létezik szerelem első beszélgetésre.

Mikor legelőször beszélgettem a férjemmel, szinte alig bírtuk abbahagyni, hajnalig tartott. Egyből megvolt az összhang, mintha ezer éve ismertük volna egymást.

És egyébként ez igaz a barátságaimra is: az összes barátnőmmel már a legelső beszélgetés is olyan volt, mintha régóta ismernénk egymást.

Akinél ezt nem éreztem, azzal ugyan beszélgethettem én évekig, pl. közös munkahelyen, sose lett belőle szoros barátság, max jó ismerős.

Szóval szerintem valakivel vagy megvan elsőre a jó összhang, mert annyira passzolnak, akár párkapcsolatilag, akár barátilag, vagy később se soha.

Ez a személyes tapasztalatom, meg azoké, akikkel erről beszélgettem.

2016. jan. 18. 12:10
 14/16 anonim ***** válasza:

,,Majd ha egyszer te is megtapasztalod ezt, akkor rájössz, hogy nem csak a hormonok játéka létezik.,,

iden 26 eve vagyunk hazasok nincs majd es nem is lesz

2016. jan. 18. 18:23
 15/16 anonim ***** válasza:

Hát akkor neked tényleg valószínűleg nem lesz.

Én mindenesetre nem csak azt a fajta kapcsolatot tapasztaltam, amiről te beszámoltál.

Nem vagyunk egyformák, nem csak egyfajta életút és élmény létezik.

2016. jan. 18. 18:33
 16/16 anonim ***** válasza:
KEdves kérdezö: az elsö vagyok, 28 év együttélés és 26 év házasság után
2016. jan. 18. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!