Szerintetek milyen családi, anyagi háttér kell egy gyermekvállaláshoz?
Nektek mitek volt, hogy álltatok anyagilag mielőtt bevállaltátok a családalapítást?
Én nagyon félek az egésztől. Mi kb. 300 ezret keresünk a férjemmel ketten, hiteles házunk van (szerencsére nem annyira sok, havi fix 65 ezer forint még 6 évig), más hitelünk nincs, az autónkat szerencsére készpénzre vettük még, a rezsink nem sok, rezsi+utazás havonta kijön olyan 65ből szintén, kajára megy el 30-50 között változó. Félretett vésztartalékunk van. De nem tudom, hogy ha lenne gyerekünk is meg tudnánk e élni, sokat aggódok rajta, én gyerekkoromban sokat nélkülöztem, nem akarom, hogy az én gyerekem is így nőjön fel. Szerencsére a kilátásaink jónak tűnnek, a férjemet elküldték egy képzésre a munkahelyén, én elvileg ha elvégzi, akkor megemelik a fizetését, de ugye ezt én akkor hiszem majd csak el, ha már tényleg látom is. :) Szóval légyszi írjátok meg, ti mennyire készültetek tudatosan anyagilag a babára meg minden érdekel, mert annyira aggódom.
Bocs az off-ért!
Nem elég, hogy nem tudsz számolni, de még hosszan bizonygatod is a (nem létező) igazadat!
Szerinted az évi 4%-os kamattal a többszörösére nő a tőke.
(De nem minősítelek, mert kimoderálnák.)
Volt egy lakás amiben éltünk, bírtuk fizetni. Tökmindegy kinek a "nevén" van. Volt mindkettőnknek több éve munkahelye (több éve ugyanaz), ahova engem (aki a gyerekkel otthon maradt) visszavártak.
Ja és nem utolsó sorban, voltunk ő meg én, több éve együtt (tök mindegy, hogy házasságban vagy nem), szeretetben, harmóniában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!