Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek milyen családi,...

Szerintetek milyen családi, anyagi háttér kell egy gyermekvállaláshoz?

Figyelt kérdés

Nektek mitek volt, hogy álltatok anyagilag mielőtt bevállaltátok a családalapítást?

Én nagyon félek az egésztől. Mi kb. 300 ezret keresünk a férjemmel ketten, hiteles házunk van (szerencsére nem annyira sok, havi fix 65 ezer forint még 6 évig), más hitelünk nincs, az autónkat szerencsére készpénzre vettük még, a rezsink nem sok, rezsi+utazás havonta kijön olyan 65ből szintén, kajára megy el 30-50 között változó. Félretett vésztartalékunk van. De nem tudom, hogy ha lenne gyerekünk is meg tudnánk e élni, sokat aggódok rajta, én gyerekkoromban sokat nélkülöztem, nem akarom, hogy az én gyerekem is így nőjön fel. Szerencsére a kilátásaink jónak tűnnek, a férjemet elküldték egy képzésre a munkahelyén, én elvileg ha elvégzi, akkor megemelik a fizetését, de ugye ezt én akkor hiszem majd csak el, ha már tényleg látom is. :) Szóval légyszi írjátok meg, ti mennyire készültetek tudatosan anyagilag a babára meg minden érdekel, mert annyira aggódom.

2016. jan. 12. 11:21
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
62%
21 évesen még biztos nem kell kapkodnod. Élvezzétek egy kicsit az életet, utazzatok, nézzetek szét a világban, mert kisgyerekkel ez biztos nem fog menni. És nem az anyagi része miatt :))
2016. jan. 12. 13:08
 12/25 anonim ***** válasza:
60%
Mikor akartok babát?
2016. jan. 12. 13:23
 13/25 A kérdező kommentje:
Még nem azonnal, kb 3 év múlva szeretnénk. Pontosan, szeretnénk addig még utazgatni is kicsit kettesben pár helyre meg ilyesmi, van még pár dolog, ami "még hátra van", kb 2-3 éven belül remélhetőleg minden tervünket kipipálhatjuk, akkor szeretnék is szülni , nem akarok 30 éves koromig várni, ha szülhetek 24 évesen is.
2016. jan. 12. 13:28
 14/25 anonim ***** válasza:
83%
Na hát akkor meg pláne nincs gond. Ha kb 3 év múlva akartok gyereket azért még mire ööszejön, megszületik simán lehet lesz 4 év is akár. Azt írod még 6 év van a hiteletekből, mire a baba meglesz kb már csak 2 év lesz hátra, ami elég baráti. Az első 2 évben úgysincs sokba a gyerek, ha szoptatsz, akkor tápszer sem kell neki, pelus, meg ilyesmikre kell csak kiadni. Ha van sok kedves rokon, barát, azok is majd biztos rendszeresen visznek ezt azt, én is pl ha megyek a barátnőmhöz, aki nemrég szült nagy szatyor dolgot viszek neki, popsitörlők meg ilyesmi, és még vagy 2-3 embertől szintén kap, szóval ilyesmikre sokszor hónapokig nem kell költeni. Ruhát is lehet kapsz ha van a családban gyerek, ha nincs akkor is nagyon olcsón, pár 100 ft-okért lehet venni ruhacsomagokat a neten. Szóval amíg a gyerek mellett lesz 2 évig még hiteleket szerintem szinte észre se veszed majd, hogy anyagilag plusz lenne. Meg akkor még te is csedet, gyedet kapsz, ami viszonylag jó pénz, plusz a családi is jön még, nem olyan sok esik ki akkor havi szinten. Mire meg mész vissza dolgozni a hiteletek is lejár, akkor már hitelmentes házban szerintem elég jól el lehet lenni, ha bármi van is, még akár 1 fizetésből is kijön a rezsi meg a kaja. De 2 fizetésből meg pláne nem lesznek anyagi gondjaitok.
2016. jan. 12. 13:46
 15/25 Kései Sirató ***** válasza:
93%

Kisgyerekkel is lehet változó a kiadás, bejöhetnek olyan dolgok, amelyek váratlanok.

Pl. lesz-e tejed, tudod-e szoptatni? AZ anyatej - ha van - nem kerül pénzbe, azonban ha nincs, a tápszer elég sokba kerül.

Babakocsi, kiságy, autós ülés, bababútor, stb - ezeket lehet használtan is venni, és lehet, hogy olyan szerencsés vagy, hogy egy rokontól kapsz ingyen, használtat.

A bébiételek viszonylag drágák, ha otthon készíted el őket, úgy kevesebbe kerülnek.

Be nem kalkulálható tényező pl az is , hogy hányszor lesz beteg a kisbaba, mennyit kell gyógyszerekre költeni.

HA már óvodás, az állami óvoda nem kerül pénzbe, ha azonban be akarod íratni úszásra, angolra, néptáncra, judora, vagy akármire, ezek mind pénzbe kerülnek. Ezenkívül csoportpénz, bábszínház, állatkert, játszóház és még sok más programot szoktak szervezni az óvodák.

Ha nyaralni mentek , a hotelekben általában 3 éves korig a szállás és az étkezés ingyenes, a fölött már kell a gyerekre is fizetni.

Az általános iskolásoknál jönnek a külön órák, korrepetálás, stb.

Dönthetsz úgy is, hogy csak a suliba jár, nem jár semmilyen fizetős órára, hiszen nem kötelező.

A ti helyzetetekben egy gyereket simán be lehet vállalni. Én nem paráznék ennyire..

2016. jan. 12. 14:01
 16/25 anonim ***** válasza:
82%

Ha jol ertem, 300 korul kerestek, es ebbol nagyjabol 180-at koltotok? Ha ez igaz, mit csinaltok a maradek 120-szal? Persze vannak egyeb kiadasok, ruhak pl, meg biztos mentek nyaralni is, viszont meg igy is boven tudnatok felretenni.

Van hely a gyerekszobanak?

A helyedben azt csinalnam, hogy nyitnek egy megtakaritasi szamlat kulon gyerekprojekt cimmel. Ha le tudjatok kotni mondjuk 4 evre, es vegig kamatozik, az a legjobb. Erre ra tudnatok tenni (eletszinvonaltol fuggoen) 30-50ezret havonta, akar tobbet is.

Pillanat, szamolok.

2016. jan. 12. 14:27
 17/25 anonim ***** válasza:
93%

Szoval ha tudtok szamlat nyitni evi 4% kamattal, 4 ev mulva havi 30 000 befektetes eseten 4.2 millio, 50 000 befektetes eseten 6.96 millio felretett penzetek lenne, csak a babara. Kozben persze a lakashitel is ketyeg. Ez boooven eleg lenne mindenre, siman fedezne evekig azt is, hogy te kevesebbet keresel. Nem is muszaj persze felhasznalni, ha lekotve tudjatok tartani, kesobb vehettek nagyobb hazat, lehet egyetemi tandij a kicsinek.

A jovo sokszor nem a bevetelen mulik, hanem tervezes kerdese.

2016. jan. 12. 14:33
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Az előttem író egy matekzseni!

Vagy szed valamit...

2016. jan. 12. 14:50
 19/25 anonim ***** válasza:
64%

14:33-as írta:

"evi 4% kamattal, 4 ev mulva havi 30 000 befektetes eseten 4.2 millio,

50 000 befektetes eseten 6.96 millio felretett penzetek lenne"

Milyen szakon végeztél?

Északon?!

Számoljunk:

4 év = 48 hónap

48 hó X 30.000 Ft = 1.440.000 Ft

48 hó X 50.000 Ft = 2.400.000 Ft

(A 4 ill. a 7 millióval szemben!!)

2016. jan. 12. 15:36
 20/25 anonim ***** válasza:
34%

Kedves utolso valaszolo!

Hol szerepel a te szamitasodban az evi 4% kamatos kamat? Nem vagyok matekzseni, csak beirtam Excelbe a feltetelezett adatokat.

Amikor az ember befektet, nem csak azt kapja vissza, amit adott, hanem a cegek, amik a penzet felhasznaljak, kamatot fizetnek neki. Ezert van az, ha hitelt veszel fel, foleg hosszu tavra, neha akar a kezdeti osszeg tobbszoroset fizeted vissza. Viszont hitelt nem csak felvenni, hanem adni is lehet, ezt hivjak befektetesnek. Ez tortenik a nyugdijakkal is, a befizetett jarulekodat kamatostul kapod vissza.

A valosagban ez ennel persze sokkal bonyolultabb. Az emberek altalaban havonta adnak a befektetett osszeghez, ami szinten havonta kamatozik. Termeszetesen minel nagyobb a befektetett osszeg, illetve minel magasabb a kamat, annal nagyobb a nyereseg, viszont a kockazat is annal magasabb. Azert irtam 4%-ot, mert ez altalaban elfogadott mint kockazatmentes ertek - Nem tudom, pontosan mennyit kamatozik mondjuk a kockazatmentes allamkotveny Magyarorszagon.

Nagy projektekhez befektetni mindig erdemes, akar kisebb osszeget is. Az ember a tobbszorosehez hozzajuthat annak, amit befektet, ha a piac kedvezoen alakul, ez pedig nem lotto. Ezt pedig a szabad verseny es a nyitott piacok teszik lehetove.

Elnezest az offert.

2016. jan. 12. 17:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!