Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Fogalmam sincs mihez kezdjek....

Fogalmam sincs mihez kezdjek. A párom 8év után itt hagyott 3gyerekkel. Visszament az anyjához, aki mindig ezen áskálódott. De nem is ez a fontos, ha ő így el tudott menni, menjen. De a kicsik?

Figyelt kérdés

A három gyermekem közül a kettő kicsi közös.Saját házban lakom,nincs rajta hitel.Gyesen vagyok a kicsivel

Fogalmam sincs mit tegyek.Nem.tudom,hogy fogok elmenni dolgozni,mert kb 6000!!!!!!!forinttal hagyott itt...elvitte az összes pénzt..Kétségbe vagyok esve....hogyan tovább??

2016. jan. 11. 10:46
1 2 3 4 5
 21/49 anonim ***** válasza:
7%

Nemtom mi hülye pontoz le állandóan, de az úgylátszik nincs a dolgok tudatában, hogy a mai világban 6 azaz Hatezer forint egy napi szükséglet egy embernek!

Ne szégyelj kéregetni, és mindent eladni, vagy csúnya vége lesz... Pillanatok alatt be fogsz dőlni anyagilag..

2016. jan. 11. 11:21
 22/49 anonim ***** válasza:
75%

Először is, nyugodj le, és szedd össze a gondolataid, és próbálj meg hosszú távban gondolkodni, hogy hogyan tovább.

A két nagyobb gyerekkel ülj le beszélni, és mondd meg, hogy apa elment, nem jön vissza, nem is akarod, hogy visszajöjjön, mert nem érdemel meg titeket. Össze kell tartani, és számítasz az ő támogatásukra is.

Munkahelyeden visszavárnak?

Beszélj velük, hogy mi történt, hátha van mód gyorsan visszamenni.

Nagyobb gyerek már tud segíteni, hogy oviba/bölcsibe vigye a kicsit, és elhozza.

Nekem az első gondolatom a ház eladása volt (szintén saját, csak sajnos még hitellel), de veszteségesen tudtam volna csak megoldani, de gyorsan találtam albérlőt (fiatal anyukát kisgyerekkel), és elfértek a nagy házban mellettünk.

Megoldás lehet, ha a házat kiadod kompletten, és béreltek egy olcsóbb lakást, a különbözetet pedig a megélhetésre tudod fordítani.

Az exed kénytelen lesz gyerektartást fizetni, nem bújhat ki alóla.

Te meg gondolj arra, hogy anyukája az a jó édes, nem fog örökké élni, és ki fogja eltartani ezt a semmire kellőt, ha ő már nem lesz? Ugye milyen kellemes gondolat.

Munkaadói hitelt tudsz kérni? Így egyrészt tuti visszavesznek GYES után, másrészt a fizudból vonják kamat mentesen, apránként, és most tüzet oltani nem árt pár tízezer.

2016. jan. 11. 11:25
 23/49 anonim ***** válasza:
49%

Intézd mindenképpen a gyerektartást. Az jár a 2 közös gyerekre tőle.

Család segítségét is kérném, ha ők is ott laknak helyben.

Ha nagyobb házatok van, akkor esetleg ki lehetne adni egy részét, ebből lehetne állandó bevételed.

A párodat nem is érdekli a két gyerek sorsa? Miért ment el?

2016. jan. 11. 11:44
 24/49 anonim ***** válasza:
9%

#4.

"Anyóst meg le kell ütni vagy üttetni! "

Nem ítélkezel picit elhamarkodottan?

Eddig ismerjük az egyik fél állítását - de az éremnek mindig két oldala van.

De ha tényleg minden úgy van, ahogy a kérdező leírja, és ő semmiben sem hibás ( na persze!), akkor se megoldás semmire egy nő ( vagy bárki) leütése.

Az csak 60-as IQ alatt problémamegoldó módszer.

2016. jan. 11. 11:47
 25/49 anonim ***** válasza:
0%

25!

Jaaaaa!

És azt a másikat is aki állandóan lepontoz!!!

2016. jan. 11. 11:48
 26/49 anonim ***** válasza:
19%

# 27/

Miért te IQ Király!

Miféle anyós az aki hagyja, hogy a majom fia elszedje az unokái összes pénzét?

Egyáltalán miféle anya az aki a tulajdon unokáit képes pénz nélkül hagyni?

Lehet semmit nem tud az egészről, de könnyen lehet hogy az egész fő szervezője! Mindenesetre egyik sem normális!

De ha szerinted ez így helyes akkor gratulálok!

Ha valaki az én gyerekeimnek ártanak azért minimum ÜTNÉK!

2016. jan. 11. 11:52
 27/49 anonim ***** válasza:
54%
21 Természetesen nem 6 ezer ft a napi szükségletet fedező összeg naponta. Nézd meg az aktuális létminimumot, bár az valóban nevetséges összeg szokott lenni. 6 ezerből szerintem nagyjából 3 napnyi étel hozható ki a 4 embernek, nálam jobb háziasszonyok ennél is több napra elegendő ételt tudnak belőle készíteni. Ha 6 ezer kellene naponta per fő, az a kérdező családjának 24 ezer naponta, vagyis havi 750 ezer ft körüli összeg jönne ki, ez irreálisan magas. Milliomosok költenek ennyit és most láthatóan nem ez a helyzet.
2016. jan. 11. 12:18
 28/49 anonim ***** válasza:
86%

Január közepe van (majdnem), elsején megérkezik a családi pótlék, ha bankszámlára kérted, utána a gyes és a gyerektartás. A kajátok szűkösen megvan belőle, a közüzemi szolgáltatóknál pillanatnyilag (nagycsaládosként) védett vagy, érdemes hozzájuk akár előre bemenni, kitölteni az erről szóló nyilatkozatot, és fizetési haladékot, majd részletfizetést kérni.

A hátralévő 3 hétre vagy kérj kölcsön, ha az önkormányzat nem ad (bár létezik olyan, hogy átmeneti válsághelyzet, nagycsaládos vagy és 2 éves a legkisebb, úgyhogy nem biztos, hogy hagynám lerázni magam, vidd be magaddal a kicsiket), vagy keresd meg a helyi Nagycsaládosok Egyesületét, máltai szeretetszolgálatot, családsegítő központot, stb, és szedj össze mindent, amit lehet, főleg ételt és pénzt.

Bölcsibe be tudod adni a kétévest, és visszamész melózni, a gyerektartás iránt is nyújts be keresetet (remélem, van apasági nyilatkozat, ha nem vagytok házasok.) Lesz egy-két nehéz hónapod, de talpra fogsz állni. A segélyszervezeteknél, családsegítőnél, NOE-n belül rengeteget tudnak segíteni, nemcsak kajával, pénzzel, hanem tanácsokkal, összeszervezett, kölcsönös gyerekfelügyelettel stb, a 15 évesedre is számíthatsz valamennyire.

2016. jan. 11. 12:28
 29/49 anonim ***** válasza:
40%
Én nem Magyarországon élek, de úgy tudom, olvastam, hogy a januári csp-t elküldték még decemberben... szóval arra nem számíthat.
2016. jan. 11. 12:32
 30/49 anonim ***** válasza:
92%

A jogi/ügyintézési részhez szeretnék hozzászólni úgy,hogy elvált, gyermeket nevelő anya vagyok.

1. írd meg hol laksz, akkor konkrét elérhetőségekben is segítek, de a netet tudod használni címkeresésre is

2. lakóhelyed szerinti bíróságon nézd meg mikor van ingyenes ún. panasznapi ügyintézés (heti 1* van általában)- bemész és amennyiben házas vagy, felperesként indítasz válást és gyermekelhelyezést azzal, hogy a jogerős ítéletig kéred a gyermekek ideiglenes elhelyezését nálad, a jelenlegi környezetükben- ha csak élettársak vagytok, akkor válás értelemszerűen nem, de gyermekelhelyezés és vagyonmegosztárs irányuló keresetet előterjeszteni- ezen a panasznapon segytenek megírni 8de normális formanyomtatványt a netről előre letölthetsz és akkor ott csak esetleg kiegészíteni kell)- kérj költségmentességet- akkor nem kell fizetned a perköltséget- ha gyes a bevételed, akkor 100% hogy 3 kiskorú eltartása mellett meg is kapod

3. ha a párod ilyen aljas módon jelzés nélkül ment el- azonnal bejelenteni eltűntként a rendőrségen- legyen nyoma, hogy mikor lépett le (tárgyalásnál is fontos lehet)- ha eltelt 24 óra be kell menni a rendőrkapitányságra, bejelented, madj 24 óóra múlva megint visszamész- legyen nyoma!

4. ezzel a lendülettel a MÁK honlapjáról letöltöd a családi pótlék igénylő lapot és a mai naptól kéred az egyedülállóknak járó CSP-t- beikszeled, hogy "házas, de házastársától külön él" (értelemszerűen élettársnál ugyanez- nem kell iratot mellékelni, önbevallással működik

5. amennyiben NEM vagytok házastársak és az ingatlan kizárólag a te tulajdonod, mely az élettársi közösség előtt is a te különvagyonod volt, úgy kijelented a házadból azonnal (két szomszéd nyilatkozatát vidd magaddal, akkor nincs kérdés)- ha házastásak vagytok, akkor sajnos ennl bonyolultabb a helyzet, hiába a tiéd az ingatlan, csak úgy nem jelentheted ki, mert ő meg az életközösségre hivatkozva rendőrrel visszamehet (tudom, átéltem)- itt kellene akkor (amennyiben van ilyen cselekmény)- rendőrt hívni fenmyegetésre, zaklatásra, zártörésre, berugdosásra stb. és azonnal, megelőző távoltartást kérni 72 órára- majd pár napon belül a polgári bíróságon a tényleges távoltartást- ezzel már kijelentheted a SAJÁT tulajdonodból (rettenetes, de így van- ez a leggyorsabb út- én végigjártam, komoly jogi segítséggel a saját házammal ugyanezt!)

6. elmész a gyámhivatalba és a családsegítőhöz, elmondod a kis történetedet, bejelented, hogy az apa eltűnt (viszed a rendőrségi bejelentést), legyen nyoma, a gyermekelhelyezésnél jó lesz- plusz tudsz éredeklődn a jogi lépések után a gyámhivatalban, a családsegítőnél pedig szociális munkás tud tanácsot adni a helyileg elérhető eseti (akár tüzelő, élelmiszer stb.) segítségről és tudd: van ADÓSSÁGRENDEZŐ szolgáltatásuk (ingyenes)- amikor közreműködésükkel tudsz hatékonyabban egyezkedni a rezsiszolgáltatóknál. Gázszolgáltatónáél azonnal kérd a VÉDENDŐ FOGYASZTÓi státuszt, villanynál esetleg érdemes segítségükkel a kártyás órára átállni.

A fentiekből sajnos még nem lesz pénzed élelmiszerre a hónap hátralévő részében.

Ehhez a következő ötleteim vannak:

- közös bankszámláról lehívni az egyenleget- amennyiben van közös számlátok és folyószámlahitelkeret, akkor azonnal lemeríted- közös kötelezettség, közös tehet (már ha házasok vagytok- ha élettársak, akkor ezt akkor és csak akkor játszd meg, ha valóban KÖZÖS néven van a számla, vagy meghatalmazottja vagy az ő számlájának, különben már bűncselekmény)

- ha neked van bankszámlád/hitelkártyád- akkor sajnos kénytelen vagy a hitelkeretet ost használni, hogy vásárolni tudj kaját a gyerekeknek- nincs más, használd

- egyezkedj a szolgáltatókkal (víz-gáz-villany stb.) a MÉG LE NEM JÁRT számládi esetében részletfizetésben, halasztott gizetésben, de MOST azonnal, mert ha lejár a fizetési határidő, akkor már nem tudsz. most neked 1 havi haladék is sokat számít, addig a CSP biztosan rendeződik stb.

- nem hűségnyilatkozatos szerződéseket MA azonnal felmondani (tévé, telefon, net), ami nem létszükséglet- ilyen helyzetben a tévé nem az pl.

- nem túl elegáns, de arany ékszereket, jeggyűrát stb. zálogházba be tudod vinni- 3 hónapig kapsz rá valamennyi kis pénzt, abból tudsz ételt venni a gyerekeknek (vigyázz, figyeld a lejáratot és ha kell, hosszabbíts, különben pártízezer forintért a zálogházé a drága aranyékszer, ha kifutsz az időből, de most 1-2-3 hónapig, tűzoltásnak megteheti)

- egyház, karitatív szervezetek a környéken vagy családsegítő központ: odamész hogy KAJÁT kérsz vagy ruhát, ESETI segélyt- Vöröskereszt, Máltaiak, Katolikus karitász, Ökomenikus segélyszervezet stb. legalább lisztet, konzervet stb. tud adni

- oviban, iskolában azonna jelzed, hogy most bajban vagy- kéred, hogy egyelőre tekintsenek el az osztálypénz egyebek befizetésétől, tisztaságicsomag stb. beviteltől- kérdezz rá igazgatónál, ovivezetőnél hogy ha eddig fizetni kellett az intézményi étkezésért, akkor mit csinálj, hogy most ne kelljen, mert az igazold jövedelmed a létminimum alatt van (ha semmiképpen nem megy átmeneti időre sem a térítésmentesség, akkor itt is kérj azonnal ÍRÁSBAN! 1-2-3 hós fizetés határidőt a gyerekek után fizetendőkre)

- a házban lévő értékesebb műszaki cikkeket felteheted aukciós oldalakra- tudom, nem a legnyerőbb dolog "elkótyavetyélni", de enni kell- ha élettársak vagytok és a "párod" nem tudja a nála lévő számlákkal igazolni, hogy pl. övé a tévé, akkor tedd fel 1 Ft-os aukcióra. Durva, de jobb ma 30-40 eFt kajára a 100 eFt-os tévéért, mint vele együtt éhezni, nem?

Ugyanígy okostelefonod feltenni 8telefonálni a buta is jó!), otthon vagy, SOS selejtezz a gyerekek ruháiból, játékaiból- ezekből is jöhet pár nap alatt párezer Ft.

ROKONSÁG: hol vannak a szüleid, testvéreid, unokatestvérek, BARÁTOK? Ne szégyelj segítséget kérni talán valaki tud akár élelmiszerrel, akár munkalehetőséggel stb. segíteni. Ha mást nem, kisebb kölcsönnel, amivel 1-2-3 hónapig kihúzod. A kölcsön esetében az a fair és jogos, ha írtok róla papírt (kölcsönszerződés két tanúval) és visszafizeted egy kis türelmi idő után- neked most ez is segítség és őszitnén szólva, ha az én családtagom/barátnőm járna így, legalább egy 2-3 hónapos kamatmentes kölcsönnel igyekeznék segíteni neki.

Valaki családi vagy baráti kapcsolatod csak van (ha nincs, az is sokat elárul a helyzetről!)

Esetleg ha nagyobb a ház vagy megoldható valahogy, akkor a radikális költségcsökkentés mellett (pl. a ház egy részének lezárása, egy szobában aludni kisebb fűtéssel stb.)- gondokodhatsz azon, hogy szobát kiadsz egyetemistának, egyedülállónak- átmenetileg az is pénz és a kis kaució most kihúzna a bajból.

Autót nem tudod valakinek esetleg szerződéssel használatra kölcsönadni (családon/baráti társaságon belül lenne célszerű) valaki kis üzemeltetési díjért? Ha nem, akkor azonnal forgalomból kivonás, hogy márciusban ne jöjjön rá a súlyadó+biztosításban is spórolhatsz (és tudom, kényelmetlen, de 3 gyerekkel a tömegközlekedés gyakorlatilag ingyenes, ha nem is olyan kényelmes, mint a kocsi).

Ne a kényelmed alapjőn szelektálj, hanem a túlélésre játssz.

És még egy jó tanács: gyerekekkel, háztartássla, együttéléssel, közös beruházással stb. kapcsolatos valamennyi eredeti dokumentumot azonnal vegyél magadhoz és biztonságos helyre menekítsd (gyerekek igazolványai, születési, házassági anyakönyvik stb.- csak van egy megbízható rokon/ismerős akinél eltehetnéd- de legalább a házon belül biztonságos- ZÁRHATÓ és nem nyilvánvaló helyre dugd el, hogy a későbbi ügyintézésbe már ne tudjon az ex betartani!)

Ha zárcserére nincs is pénzed, egy kallantyú, biztonsági lánc csak akad a rokonságban- ha letépi, akkor azonnal rendőrség és megelőző távoltartás!

minden jót

2016. jan. 11. 12:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!