Ha valaki megházasodik, egyházi esküvőt is tart, de utána elválik, akkor hiába ha papíron az állam szerint elvált, egyház szerint még mindig házas és akkor már nem lehet több egyházi esküvője sem?
Benne van a mondatban, hogy a kisgyermek ne sérüljön pl. ....a közöny miatt. Nem csak egyből a pedofilokra kell gondolni. A kisgyermek akkor is sérül, ha azt látja, hogy anya és apa nem szeretik már egymást, mindenen összevesznek, forr köztük a levegő. Szóval a nagycsaládosdt játszó, de össze nem illő emberek is pont ide tartoznak, mert a "szép házasságuk" levét a végén úgyis a gyerek issza meg. Szerinted komolyan fenn kellene tartani ezt a látszatházasságot?
Bár nem vagyok hívő, de nekem nagyon szimpatikus Ferenc pápa. Nagyon emberien gondolkodik, nem a képmutatásra akarja építeni az egyházát. Ez a nyilatkozata is csak ezt erősítette bennem. Szerintem le a kalappal előtte, hogy az évezredes hagyományokkal szemben ezt merte kimondani.
siman? hahah siman vagy 10 ev
nekunk nem volt ervenyes a hazassagunk mert nem kerult bejegyzesre igy az egyhaz szerint meg sem kotetet de aszentseg ervenyes volt
szerettunk volna ujrahazasodni egymassal vagy beiirni a konyvbe (egyhazi anyakonyv) de nem volt ra lehetoseg
sakk matt ervenyes de nincs bejegyezve igy se ervenyteleniteni se ujrakotni se bejegyezni nem lehet
Nem olyan egyszeru az egyhazjogi burokracia mint gondolnad
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!