Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Apukák! Akkor is harcolnátok...

Apukák! Akkor is harcolnátok a gyereketekért a bíróságon, ha mentálisan sérült lenne és a nap 24 órájában ápolásra szorulna?

Figyelt kérdés
Kérdésemet nem provokációnak szánom, csak érdekelne, hogy apaként mit gondoltok erről.

2015. dec. 21. 19:31
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
100%
az én volt férjemnek eszében sem volt harcolni érte :) most is úgy találkozik csak vele, hogy a nagyszülőknél van, ő meg arra az időre hazaköltözik (messze lakunk, nincs 2 heti láthatás, szünetekben van a nagyszülőknél a lányom - van egy olyan érzésem, ha a nagyszülők egyszer nem lesznek, onnantól kezdve max skype-n fogja látnia a lányát...)
2015. dec. 21. 20:39
 12/30 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Az ismeretségi körömben a két említett apukának több gyermeke is van. Az egyiknek három és csak kettőt akar magához venni.A harmadik sajnos non-stop ápolásra szorul(mozgásképtelen, etetni-itatni kell), ő már nem kell neki.

A másik apukának két gyermeke van, a kislány autista, 9 éves, nem beszél és nem szobatiszta. Neki is csak az egészséges kisfia kell. :(

Nem tudom megérteni őket szintén többgyermekes apaként.

2015. dec. 21. 20:58
 13/30 anonim ***** válasza:
63%
Én meg tudom érteni. Biztosan szereti őket is, de az ennyire súlyosan sérült gyerekek nevelése egész emberes feladat a nap 24 órájában, nem lehet mellettük dolgozni. És akkor hogy teremtené elő a megélhetést? Nem is értem, hogy gondoltad. A két anyuka miből tudja eltartani a gyerekeket? Segély, meg gyerektartás? Lehet, hogy az apukák ebből az "életszínvonalból" próbálják kimenteni az egészséges gyerekeket? Többet, jobbat megadni nekik?
2015. dec. 21. 21:07
 14/30 anonim ***** válasza:
45%
Nem is kell megértened, nem a te dolgod, foglalkozz csak a herzig kis családoddal, amíg még megvannak.
2015. dec. 21. 22:15
 15/30 anonim ***** válasza:
76%
Én nőként sem. Fizetnék egy olyan helyet, ahol ápolják. Lehet lepontozni.
2015. dec. 21. 23:03
 16/30 anonim ***** válasza:
83%
Nőként sem vállalnék egy beteg gyereket.
2015. dec. 21. 23:38
 17/30 anonim ***** válasza:
70%

Itt inkább az a probléma, hogy míg egy férfinél ez nem jelent nagy gondot, addig egy nőtől elvárják, hogy bizony áldozza rá az életét.

Ismerősi körben volt erre példa. Az apa lelépett, az anyára hárult minden, és rá mutogattak, mintha ő tehetne mindenről.

2015. dec. 22. 14:31
 18/30 anonim ***** válasza:
61%

Harcol az apa az egészséges gyerekekért, aki meg gondot okoz, az meg süllyesztő?

Én a gyerekek helyében nem akarnék ilyen apukával élni, mert ha az egészséges gyereke pl. baleset miatt szorul ápolásra, akkor valőszínűleg róla is lemond.

2015. dec. 22. 15:41
 19/30 anonim ***** válasza:
64%

Valóban előttem szóló jól mondja ha az egêszsges gyereket baleset érné ês testileg vagy szellemileg rokkanttá válna akkor már az sem kellene,kidobná,megszabadulna,elfeledné őt is?

Na ezek igazi érzelmek mi?

2015. dec. 22. 19:08
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

"Lehet, hogy az apukák ebből az "életszínvonalból" próbálják kimenteni az egészséges gyerekeket? Többet, jobbat megadni nekik?"

Ettől a hozzászólástól, egyenesen felfordult a gyomrom. Szégyen, hogy egyesek, úgy gondolkodnak a fogyatékosokról, mint vmi betegségről, amitől jobb, minél hamarabb megszabadulni. Kimenekíteni.... gusztustalan vagy.

2015. dec. 23. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!