Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Komolyan ilyen helyekre...

Komolyan ilyen helyekre temetkeznek? Miért oda? Arra van a temető, nem?

Figyelt kérdés

ma voltunk a barátommal a közeli dunaparton.

vagyis a duna egyik ágánál, kivan alakítva 1 bicikli út, fura a hely feelingje, de mégis sokan járnak arra, motorral, gyalog, kocognak, horgásznak a parton stb.

le is mentünk a viz közelébe, és a barátomal kacsázgattunk a kövel, röhögtünk, csókolóztunk, és letérdelt elém szerelmet vallani. Erre oldalra néztem, és mit látok... egy fejfát:O

egyből elment a kedvem a romantikázástól, friss fejfa volt,rajta névvel, virággal. El is jöttünk, olyan érzésem volt, hogy még én érzem hülyén magam, hogy egy sétányon sírra bukkanok. annyira elszörnyülködtem, komolyan még szégyelltem hogy a sír előtt nevetgélek, mintha temető lenne a dunapart. De miért pont oda kell temetni valakit, miért nem temetőbe....?

2010. márc. 23. 20:03
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
62%
Egy biztos, a kérdezőt se az eszéért szeretik :D:D.
2010. márc. 23. 22:00
 32/37 anonim ***** válasza:
100%
Én simán tolerálom, hogy úton-útfélen, ahol meghaltak emberek, ilyen emlékeket tesznek a hozzátartozók. Hadd tegyék. Élni és élni hagyni.
2010. márc. 23. 23:21
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is furcsa szokás,én is sokat gondolkodtam már rajta hogy miért teszik,hogy miért fontos az a hely pl az út mentén.Mert én értem hogy szerették azt a szerencsétlenül járt embert,de miért kell az út mentén kereszt és virág?Azért mert ott lépett ki az árnyékvilágból?Mert gondolom emlékezni a sírjához járnak a szeretteik,nem oda ahol a baj megtörtént.... Furcsa szokás,de mindenképpen tiszteletbe kell tartani.
2010. márc. 24. 00:43
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Az út széli keresztek talán arra jók még,ha látom,h kereszt van,lassabban megyek,nehogy én is így járjak. Most halt meg nemrég egy barátnőm autóbalesetben,de nem is szeretnék oda kimenni ahol szegényke meghalt:(
2010. márc. 24. 08:50
 35/37 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, szét lehet szórni a hamvakat, nincs jogi akadálya, nem veszélyes stb. De szerintem is inkább arról van szó, h ott fulladt a Dunába. Talán azért van ott, a fejfa, hogy figyelmeztessen másokat, hogy ilyesmi velük is megtörténhet.
2010. márc. 24. 08:51
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
Őszintén engem is nyomaszt, amikor motorral megyünk, és az út szélén látom a kerszteket. Rögtön az ugrik be, hogy valaki itt halt meg egy balesetben. Sajnálom őket, de akkor is rossz érzés, hogy jól érezzük magunkat, aztán egyszer csak szembesülök valaki halálával. De szerintem ez azt jelenti, hogy vannak érzéseink, és nem hagy minket hidegen más tragédiája. Ez meg valahol jó dolog, nem?
2010. márc. 24. 14:15
 37/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyszer egy szerbiai hegyi uton lattam egy hatalmas marvany emlektablat vagy 20 gyerek nevevel, fenykepekkel. Rettentoen lehangolt, egyszeruen csak rossz belegondolni, mit elhettek at szegeny gyerekek az utolso masodperceikben. Nem latom ertelmet, hogy ott legyen az a tabla, gondolom nem oda jarnak a szeretteik emlekezni, akkor az en kedvemet miert rontsa el?
2010. márc. 24. 18:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!