Mit gondoltok a Síne névről?
Skót gael eredetű.
Szép? Nem szép? Miért?
(magyarul állítólag Zsanett, de szerintem semmi közük egymáshoz)
10-es mutass olyat, ahol a Mari, Bözsit nem szólják le. Valaki feltette a kérdést, h Mária vagy Erzsébet, teljesen lehurrogták, h szegény gyerek.
Most Hanna, Zoé, Zselyke, meg ilyesmik a menők.
De ez a Síne magyarul hülyén hangzik, egyszerűen azért, mert a vasúti sín fog mindenkinek az eszébe jutni.
Nekem nem tetszik, és a mi a fő: a magyar nyelvhez nem passzol. Egészen más Kovács Síné-nek lenni, mint Síne Fordnak vagy Foxnak vagy akárminek.
Nekem nem a vasúti sínek jutnak eszembe rögtön róla, hanem a "sine" szó. Keresd meg a latinszótárban vagy az idegen szavak szótárban, hogy mit jelent, aztán gondolkodj el rajta, hogy akarsz-e ilyen nevet.
Magyarul nem lehet Zsanett, mert már az is egy magyarítás: a Jeanette (ejtsd: zsanett) francia női név hangzós magyarítása.
Nekem Teréz a második nevem, és ovi óta folyamatosan cikiznek miatta, még most is, pedig fiatal felnőtt vagyok. Aki azt hiszi, hogy klasszikus nevet nem lehet kiröhögni, az gondolja át. :D
Amúgy a név fura, nekem inkább valami keleties névnek tűnik, illetve a latin sine szó jut eszembe, ami valami olyasmit jelent, hogy "hiányzó".
Ne fórum alapján döntsd el egyébként, hogy hogy nevezed a gyereked. Ma már annyira divat lett különleges nevet adni, a kortársai tuti nem fognak fennakadni ezen.
Én nagyon szeretem Írországot és az ír neveket is.
Ennek ellenére úgy gondolom, a Síne egy melléfogás lenne, mert mindenkinek kivétel nélkül a vasúti sín jutna eszébe róla.
Van rengeteg szép ír női név, ami nem ennyire röhejes magyarul. Bár nem tudom, mi az ami anyakönyvezhető és mi nem.
"Magyarul nem lehet Zsanett, mert már az is egy magyarítás: a Jeanette (ejtsd: zsanett) francia női név hangzós magyarítása."
A Síne a Jane skót formája. Franciául Jeanne, becézve Jeannette. Magyarul Johanna, Janka vagy Zsanett, mindhárom ugyanaz a név.
Utolsó, én is azt akartam mondani neki.
Attól, mert a magyar átírta a francia Jeanette-et Zsanettnek, attól még más nyelvekben van egy csomó változata, más nyelvekben is lehet, nem csak magyarul.
Jane, Janet, Zsenya (oroszul), Janka, Johanna, ez mind ugyanabból ered.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!