Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám még elmondani a...

Hogyan tudnám még elmondani a rokonoknak, hogy ez nem halálos bűn, ha konkrétan kimondva nem értik? (apás-kisgyerekes kérdés)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Nem szeretném hosszan ragozni, van egy másfél éves kisfiam, aki mellett dolgozom is, és három napra ki kell utaznom külföldre (igazából csak ide a "szomszédba", Ausztria).

Ezalatt a három nap alatt végig a férjem lesz otthon a gyerekkel, ő fog vigyázni rá.

Ezen minden rokonunk meg van botránkozva, hogy hogy vagyok képes az apjára bízni a gyereket így, ráadásul napokra. És hogy merészelek ennyi időre elmenni, mikor van egy másfél évesem.

Én már szépen elmagyaráztam nekik, hogy a férjem a kezdettől fogva folyamatosan segített, kelt hozzá, fürdette, etette, és ez nem a világ vége, de nem értik meg, és most én vagyok a rossz anya.

Tudom, most jönne az, hogy ne törődjek velük, de ez nem olyan könnyű. Mi mással tudnám még velük megértetni, hogy ez teljesen normális dolog? Vagy csak tűrjem mosolyogva, ahogy nyíltan és a hátam mögött is kibeszélnek?

2015. dec. 16. 21:07
1 2 3 4
 31/36 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, és elnézést, hogy csak most reagálok!

Igen, hasonló frappáns sértések párszor már nekem is kicsúsztak a számon, de az egyik válaszoló írta is, hogy ez később visszaüthet... Meg felfújják, hozzáraknak még pár dolgot, pár nap múlva egy teljesen más történetet fogok visszahallani.

Valaki kérdezte, hogy másznak bele ennyire a családi életbe, nem ilyen nagyon távoli rokonokról van szó, hanem például unokatestévrekről, akikkel pont mostanában találkoztunk, és mondtuk ezt nekik. Ők természetesen elmesélték fűnek-fának, most már tudja az egész társaságunk, és a nagyon unatkozó begyöpösödött háziasszonyok között, akiknek nincs jobb dolguk, ha épp a gyerekük alszik, folyamatosan megy a pletyka.

2015. dec. 17. 18:05
 32/36 anonim ***** válasza:
100%

Én születése óta egyedül nevelem a lányom, aki már 12 éves.... Miért ne lehetne az apával a gyerek pár napot? Ugyanolyan szülője, mint egy anya.

33F

2015. dec. 17. 19:09
 33/36 anonim ***** válasza:

31: Akkor is szokatlan ez nekem.

Nekem csak egy unokatestvérem van, és soha az életben nem találkoztam vele.

A létéről is csak 1 éve szereztem tudomást, és amikor megkerestem, hogy nem akar-e megismerkedni velem, nem válaszolt, nem érdeklem.

Két másodunokatestvérem van, életemben egyszer láttam őket.

Nálunk nincsen a rokonokkal semmilyen kapcsolattartás.

2015. dec. 18. 01:04
 34/36 A kérdező kommentje:
33, azért, mert TE így csinálod, attól még a legtöbben nem. Tudom, hogy az ember mindig magából indul ki, de mint most is bebizonyosodott, ez szinte sosem jó eredményt hoz ki.
2015. dec. 18. 11:47
 35/36 anonim ***** válasza:

A válaszokat nem olvasom végig mert lusta vagyok. Figyi kérdező semmi baj nincs azzal ha 3 napra kimész osztrákba. Az nem sok. Más szülő évekre hagyja ott a gyerekét..xd

A rokonoknak meg kell mondani, hogy ez van kéremszépen. Beleszólásuk nincs, véleményt alkothatnak de tartsák meg maguknak. Vagy csak nem foglalkozol velük. Én leszarom típusú ember vagyok ha ilyenről van szó.. hát mi a jó fene közük van hozzá.. :D

2015. dec. 18. 12:29
 36/36 anonim ***** válasza:
Miért akarod megértetni velük? Hiszen nem az ő dolguk. Szerintem nincs ezzel semmi gond, régen gáz, ha a saját apjával nincs el pár napig a gyerek.
2015. dec. 18. 16:23
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!