Jogosan neheztel anyu a nővéremre a karácsonyi menü miatt? Csak szerintem problémázik semmiségen?
Nővéremék idén vettek egy családi házat, így (idén először) nem itthon lesz a karácsonyi ebéd, hanem náluk. Ott lesznek a szüleink, a férje szülei, a testvérek és a mi nagyszüleink.
A nővéremmel, a sógorommal és a vőlegényemmel közösen készítjük el a karácsonyi menüt. Lesznek klasszikus dolgok, halászlé, töltött káposzta, bejgli pl. De a nővérem fog sütni lassagnát, mert azt sokan szeretik a családban. Na anyu ez utóbbin van kiakadva, hogy képzeli a nővérem hogy ilyen "ételnek nem nevezhető valamit" tesz a karácsonyi asztalra.
Napok óta ezen problémázik, mintha nem is tudom mit követett volna el a nővérem. Ráadásul csak rá haragszik, pedig mi is egyetértünk vele.
Mit kezdjek vele? Vagy hagyjam rá, addigra megemészti? Csak olyan idegesítő, szó szerint ezzel kel és ezzel fekszik.
Szerintem is neheztel édesanyátok a helyzetre, hogy idén már nem nálatok lesz megtartva a karácsonyi ebéd.
Hagyd rá!Ha nem tetszik neki, maradjon otthon, és főzzön magának!
A semmin problémázik. Olyan mint én anyukám... A családban senki sem szereti a bejglit, de ő minden évben süt vagy 4 rúddal miközben ő sem szereti. Egyedül mostohaapám hajlandó enni belőle, szóval három hétig eszi szerencsétlen utána.
Üzenem anyukádnak, hogy ha nem tetszik a menü, akkor lehet otthon egyedül vacsorázni. Vendégségben pedig nem illik panaszkodni, főleg nem előre... Komolyan inkább örülne, hogy nem ő főz ekkora családra, mert nem kis meló.
6-os válaszolóval értek egyet. Nem a lasagne az igazi probléma, hanem hogy a nővéred "kitúrta" őt a vendéglátó szerepkörből.
Eddig minden évben mindenki hozzájuk volt hivatalos, ő sütött-főzött, övé volt a főszerep, gondolom az ő sütijét és főztjét dicsérte mindenki, és ez idén elmarad.
Most a nővéred lesz a középpontban, milyen szép az új háza, milyen szép az új konyhabútora, milyen finomat sütött...stb.
Szerintem ez az alapprobléma, nem a menü. Talán úgy tudnátok javítani a helyzeten, hogy anyukádat is bevonjátok a készülődésbe. Kérjétek meg, hogy süssön és hozzon abból a finom sütijéből (bármelyiket mondhatjátok, amit minden karácsonykor csinál) mert az milyen jó szokott lenni. Akkor talán nem érzi kirekesztve magát.
Tartaná magát a hagyományhoz,és Lassagnát még véletlenül se tehetnek a saját asztalukra..Komoly dolgok ezek..Még most is akar szabályozni..Majd megemészti.
Boldog ünnepeket majd:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!