Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Van más család is, akik nem...

Van más család is, akik nem tartanak karácsonyt?

Figyelt kérdés

Mi sajnos már második éve nem :(

Egyszerűen nincs rá pénz. Szóval, ugyanolyan hétköznap, mint a többi. Ahogy a születésnap és az évfordulók is.

Már kezd nagyon bántani.

Engem decemberrel kirúgtak, szóval most ketten vagyunk a párom minimálbérnél is alacsonyabb (750€) fizetésére.

A szülőkhöz mentünk volna idén, de most már nem engedhetjük meg magunknak a külföldről hazautazást, ők meg nem tudnak segíteni ebben.

Olyan kellemetlen látni, hogy a közösségin oldalakon minden korombeli lányismerős karácsonyfáról, sütikről meg kívánságlistákról posztol képeket..

24-ig már munkát se kapok, nemhogy fizetést, szóval örülök, hogy arra volt pénzünk, hogy még erre a hónapra kifizessük a lakbért.

Azt hittem, tavallyal már vége, de sajna megint ez lett

2015. dec. 12. 20:40
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
90%

Off:

Mi a francnak vagytok kulfoldon,ha ilyen eletszinvonalon tengodtok? Jobban megerne hazakoltozni,legalabb a szuleid konnyebben tudnanak segiteni..

2015. dec. 13. 10:49
 22/31 A kérdező kommentje:

Már vártam ezt a reakciót.

Otthon se könnyebb semmivel, és a szüleim sem tudnának segíteni, csak épp kevesebb a munkalehetőség.

Nekem itt 4 nappal ezelőttig volt munkám, és minden rendben volt. (Tavaly ilyenkor se volt munkám épp)

2015. dec. 13. 10:51
 23/31 anonim ***** válasza:
95%

Figyi, nem tudom,hogy hol vagytok,de ha annyi megtakaritasotok nincs,hogy egy karacsonyt le tudjatok rendezni,akkor marhara nem volt es nem is lesz minden rendben. Rosszul latod a helyzetet. Ha a parod 750eur-t keres,akkor gondolom valami segedmunkas,te sem lehetsz potolhatatlan,ha egyik naprol a masikra kitesznek.gondolom fiatalok vagytok. Gyere haza,a szuloi hazban nincs berleti dij,tanulj,aztan ha szakmailag felkeszult leszel,akkor erdemes visszamenni.

Egyik naprol a masikra elni itthon is lehet.

2015. dec. 13. 10:58
 24/31 A kérdező kommentje:

Otthon nincs hová, a szüleimnél se pénz, se hely.

Van megtakarításunk, de ahhoz nem szeretnék nagy mértékben nyúlni, mert fene tudja, meddig leszek munka nélkül.

2015. dec. 13. 11:05
 25/31 anonim ***** válasza:
100%

Dekorációt csinálhatsz papírból is. Pl. én csináltam hópihéket az ablakra, hajtogattam 3 dimenziós karácsonyfát meg angyalokat karonlapból. A neten rengeteg ötlet van, hogy milyen háztartásban megtalálható vicek-vacakból lehet díszt gyártani gyakorlatilag ingyen.

Ha van karácsonyi égősorotok, azt is fel tudjátok rakni a falra, az ablakra, bútorokra, akárhova. Este nagyon szépen hangulatosan világít. Ha nincs, körbe lehet kérdezni az ismerősöket, barátokat, hátha valakinél akad egy felesleges, amit oda tud adni, akár kölcsönbe, akár örökbe. Ilyenkor karácsony előtt sokan újat szoktak venni, a régit meg kidobják! Ha tudtok szerezni, felrakhatjátok a falra is fenyőfa alakban, és máris van egy karácsonyfátok!

Lásd itt:

[link]

Karácsonyi zenéket, filmeket le tudsz tölteni a netről ingyen. Azokat tudjátok hallgatni, nézni együtt.

Néhány mécses vagy gyertya szintén hangulatossá teheti az ünnepeket.

Karácsonyi sütit, kekszet, akármit tudsz otthon sütni a pároddal. Főleg, ha ketten együtt sütitek, díszítitek, akkor az lesz igazi élmény! Ha pl. mézeskalácsot csináltok, az tökéletesen jó karácsonyi dekorációnak is. Hosszú ideig friss és finom, és az illata is nagyszerű!

Ha ajándékokra nem is futja, az sem gond. A karácsony lényege úgyis az, hogy együtt vagytok, szeretitek egymást. Nem azt, hogy mennyire puccosan van feldíszítve a ház vagy mekkora értékű a karácsonyi ajándék!

De ha akad pár felesleges euró ajándékokra, valami apró jelképes dolgot így is tudsz adni. Én például egy pár meleg vicces karácsonyi mintás zoknit vettem a páromnak. 350 forint volt az egész. Mellé kap a kedvenc teájából egy dobozzal. Az is kb. 300 forint. Ennyit költöttem összesen az ajándékra, de így is tudom, hogy örülni fog neki. Nálunk nem szokás a drága ajándékok vásárlása, tényleg csak apró jelképes dolgokat adunk egymásnak. Talán valami hasonló apróságot talán ti is ki tudtok még spórolni magatoknak, ha szeretnétek ajándékozni. De ha nem, az sem gond. Természetben is lehet ajándékozni, ha érted mire gondolok. ;) Én például ölni tudnék egy jó hosszan tartó hátmasszásért. Bármilyen gyémántgyűrűnél többet ér!

2015. dec. 13. 13:42
 26/31 anonim ***** válasza:
64%

Na, én pontosan EZÉRT utálom a karácsonyt. :) Miért a fáról, ajándékokról, facebookra posztolásról kell hogy szóljon??

Istenem, az én álmom egy olyan karácsony, mikor nincs semmi pucc, max csinálunk valami sütit, összeülünk, beszélgetünk és jól érezzük magunkat. Semmi extra.

Komolyan hányinger ami ebből az ünnepből lett....

2015. dec. 13. 15:30
 27/31 anonim ***** válasza:
26-os: olyan az ünnep, amilyennek alakítod magadnak...
2015. dec. 13. 17:58
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Ugye csak kamu van megtakarításod és nem szeretnél "nagy mértékben" hozzá nyúlni..

Mennyibe kerül nálatok egy fenyöfa, 1,5 m vagy 1m mondjuk?

Meg 20 db-os gömb dísz?

hagyjuk már, vagy semmi nincs nálad rendben anyagilag, vagy vmi baj van....

2015. dec. 14. 09:06
 29/31 anonim ***** válasza:
100%
Biztos tönkremennétek anyagilag 2 fenyőágtól... díszetek meg semmi nincs? azért ez alig hihető. Inkább nézzél magadna, hogy ajándékok és pénz nélkül miért nem tudsz egy kelllemes kis ünnepet varázsolni otthonra zenével, forró teával/csokival és valami egyszerű süti megsütésével...
2015. dec. 14. 09:11
 30/31 anonim ***** válasza:
#27-es, igen, mert egy szál magamban le fogom tudni beszélni az egész családot a kötelező nagy felhajtásról. Majd ha külön költözök, nem fogok karácsonyozni, de addig sajnos muszáj.
2015. dec. 14. 10:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!