Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A volt férjem párja kever-kava...

A volt férjem párja kever-kavar, megy a hiszti a gyerekeink miatt. Hogy lehetne megbékéltetni vele a helyzetet?

Figyelt kérdés

A volt férjemmel 5 éve elváltunk, van három gyermekünk (6, 8,10 évesek). Jó viszonyunk megmaradt, rendszeresen beszélünk és a karácsony egyik napját nálunk tölti. Ilyenkor jön mindenki. Az én szüleim, az ő szülei és a párom szülei.

A páromat nem zavarja, elfogadta a helyzetet nincs is ebből semmi konfliktus.

Viszont az ő új párja nem. Tavaly már együtt voltak, én már akkor is hívtam őt is de akkor még az exem mondta hogy nem akarja, hogy jöjjön mert még nem olyan komoly a kapcsolat.

Idén ugyan ez a forgatókönyv, már szeretné is ha jönne én is hívtam.

Viszont nem akar jönni, nem érti hogy ez miért van, hogy az exem jön át hozzánk ls így karácsonyozunk.

Tudom lehet, hogy másnak is furcsa, de attól, hogy a kapcsolatunk nem működött gyermekeink vannak és jóban vagyunk.

Lényegében a gyerekeink miatt van az egész, hogy ne érezzék rosszul magukat. Ezt nem érti meg. És most megy nála a kavarás, találja ki a dolgokat, hogy aznap mikor jönnének hozzánk nem jó mert az ő szülei is arra a napra készülnek és oda kell menni.

Utál két tűz között lenni, de a gyerekei az elsők. Én meg nem akarom, hogy méginkább elmérgesedjen a viszony.

Hogy lehetne valahogy megbékéltetni vele a helyzetet, hogy elfogadja, hogy ez nálunk így működik?

Mi már az exemmel minden lehetőséget átrágtunk, de semmi jó nem jutott eszünkbe.

2015. dec. 10. 11:50
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:
77%

Le leszek pontozva, mindt mindig....

Nem örülnék, ha a párom az exével karácsonyozna, nincsenek Jo tapasztalataim as exekkel. És különben is.... Ti már nem vagytok egy család.

Ha az én párom így exezne, én szakítanék.

2015. dec. 10. 15:32
 32/36 A kérdező kommentje:

Nem exezik.

A gyerekeivel és a szüleivel is van.

2015. dec. 10. 15:34
 33/36 anonim ***** válasza:
100%
Kérdező, én megértelek, hogy számotokra fontos a gyerekek miatt, de neked is meg kellene értened, hogy ez a felállás nem mindenkinek természetes. Már sokan írták, hogy ne szólj bele, tényleg ne, ez csak rájuk tartozik, hogy oldják meg. Szerintem annak is igaza van, aki azt írta, hogy neked is el kell az fogadnod, hogy mostantól ők is egy új családot alapítanak, tehát ha külön akarnak ünnepelni, abba neked is bele kell törődnöd.
2015. dec. 10. 16:21
 34/36 A kérdező kommentje:

Szerencsére ez nem áll fent, hogy a volt férjem megtörje ez a hagyományt és ne együtt közösen a család többi tagjával töltsük a karácsonyt.

Viszont ez az ő ügyük, akkor nem szólok bele.

2015. dec. 10. 16:24
 35/36 anonim ***** válasza:
100%

3 napos a karácsony, csak meglehet oldani.

Igaza van az exed új párjának abban, hogy a volt férjednek ott a helye az ő csüleivel tartott vacsorán. Ők már egy család, nem szoríthatja háttérben.

Ugyanakkor érthető, hogy nem akarjátok megtörni a hagyományt.

De azért van 3 nap, csak be kell osztani. Ha egyik napra készülnek az nő szülei, akkor aznap menjenek oda, másnap meg mehet hozzád az exed. A nő meg majd eldönti, hogy csatlakozik-e vagy sem.

2015. dec. 10. 16:44
 36/36 A kérdező kommentje:

Ezzel eddig sem volt gond, hogy egyik nap mennek a párja szüleihez.

Mi még pont ehhez alkalmazkodtunk, hogy hozzánk akkor a másik nap jönnek.

2015. dec. 10. 16:46
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!