Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A volt férjem párja kever-kava...

A volt férjem párja kever-kavar, megy a hiszti a gyerekeink miatt. Hogy lehetne megbékéltetni vele a helyzetet?

Figyelt kérdés

A volt férjemmel 5 éve elváltunk, van három gyermekünk (6, 8,10 évesek). Jó viszonyunk megmaradt, rendszeresen beszélünk és a karácsony egyik napját nálunk tölti. Ilyenkor jön mindenki. Az én szüleim, az ő szülei és a párom szülei.

A páromat nem zavarja, elfogadta a helyzetet nincs is ebből semmi konfliktus.

Viszont az ő új párja nem. Tavaly már együtt voltak, én már akkor is hívtam őt is de akkor még az exem mondta hogy nem akarja, hogy jöjjön mert még nem olyan komoly a kapcsolat.

Idén ugyan ez a forgatókönyv, már szeretné is ha jönne én is hívtam.

Viszont nem akar jönni, nem érti hogy ez miért van, hogy az exem jön át hozzánk ls így karácsonyozunk.

Tudom lehet, hogy másnak is furcsa, de attól, hogy a kapcsolatunk nem működött gyermekeink vannak és jóban vagyunk.

Lényegében a gyerekeink miatt van az egész, hogy ne érezzék rosszul magukat. Ezt nem érti meg. És most megy nála a kavarás, találja ki a dolgokat, hogy aznap mikor jönnének hozzánk nem jó mert az ő szülei is arra a napra készülnek és oda kell menni.

Utál két tűz között lenni, de a gyerekei az elsők. Én meg nem akarom, hogy méginkább elmérgesedjen a viszony.

Hogy lehetne valahogy megbékéltetni vele a helyzetet, hogy elfogadja, hogy ez nálunk így működik?

Mi már az exemmel minden lehetőséget átrágtunk, de semmi jó nem jutott eszünkbe.

2015. dec. 10. 11:50
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
92%

A volt férjednek kell eldöntenie. Mit szeretne a legjobban? Tegyen úgy.

Egyébként semmi furát nem látok ebben a helyzetben, nekünk van egy barátunk, ott még cifrábban alakult a helyzet:

50-es pasi, összesen 5 gyereke van, két volt feleség, és egy jelenlegi élettárs.

Az 5 gyerekből három az 1. feleségtől, 2 a 2. feleségtől van. 3 legnagyobb már külön élnek, felnőttek.

A 2 legkisebbet közösen nevelik (egy hetet az anyjuknál, egy hetet az apjuknál vannak)

Na most egy karácsonyi ünnepen náluk MINDENKI ott van, azaz értsd úgy, hogy MINDENKI. Minden exfeleség a jelenlegi párjukkal, sőt, közben a legidősebb gyereke már elvált, de a volt vővel is megmaradt a jó kapcsolat, így jön ő is az új párjával, meg a lánya is az új férjével!!!!

:D

2015. dec. 10. 12:18
 12/36 A kérdező kommentje:

De nem akarjuk megváltoztatni, senki se akarja.

A gyerekeknek és a nagyszülőknek is nagyon jó így.

Ha persze köti az ebet a karóhoz akkor jön az exem egyedül, de mindenkinek jobb lenne, ha ezt meglehetne beszélni a párjával.

13/36 anonim ***** válasza:
49%

Oké, ez nálatok hagyomány...volt. Amíg el nem váltatok. Te szerencsés vagy, hogy az új párodat ez nem zavarja, de én meg tudom érteni az exed új párját, hogy ez egy igenis feszélyező szituáció...

Én is nemrég váltam, jó viszonyban vagyunk az exemmel, még az új barátnőjével is egész jól elbeszélgetek, ha úgy alakul, na de hogy egy teljes napot vele töltsek karácsonykor...mit vele, az ő szüleivel, meg az én szüleimmel, meg a volt férjem szüleivel...ez nekem túl sok lenne.

Legyen esetleg az, hogy nem egy teljes napról van szó, csak egy ebédről vagy vacsoráról, és ha az új nő nem akar menni, akkor nem megy. A gyerekeket pedig átviheti magukhoz az apjuk, és ott is lehet ünnepelni még.

14/36 anonim ***** válasza:
35%

szerintem nincs elég önbizalma a nőnek, esetleg olyan tévképzetei vannak,hogy a vacsora alkalmával még mindig szerelmesen pislogtok egymásra.

az exednek kéne megbeszélni vele,hogy a gyerekek miatt van így.

neked nem sok beleszólásod van ebbe. ha nem jön az apjuk, akkor mennek majd a gyerekek.

de szerintem ha ez már ilyen hagyomány,illene tartani

2015. dec. 10. 12:19
 15/36 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem ahhoz teljesen felesleges ragaszkodni, hogy a nő is menjen. Miért kéne mennie?
2015. dec. 10. 12:23
 16/36 A kérdező kommentje:

Azért is találtuk ki, hogy jöjjön ő is mert ha nem hívtuk volna akkor meg abból lett volna gond.

Meg a volt férjem párja, ha ő jön akkor a párjának is ott a helye. Én legalábbis, így gondolom.

És tudom, hogy az exembe se lenn ott a tüske, hogy a párja nem jött el.

2015. dec. 10. 12:25
 17/36 anonim ***** válasza:
84%
Rendezze most a férjed a családi vacsorát ès problèma megoldva. Mindenkit lásson most a fèrjed vendègül ès a saját otthonában csak nem èrzi magát feszèlyezetten a csaj.
2015. dec. 10. 12:42
 18/36 A kérdező kommentje:

1. A volt férjem nem tud főzni.

2. A párja biztos nem fog 13 emberre főzni, akiket nem is ismer.

. A volt férjem lakásában el sem férnénk ennyien.

Így ez a megoldás kilőve.

2015. dec. 10. 12:45
 19/36 anonim ***** válasza:
96%
Akkor a volt férjed beszéljen a nővel. Gondolom nincsenek még régóta együtt, ha ez a probléma most jött elő. Vagy elfogadja hosszútávon ezzel a hagyománnyal együtt, vagy nem. A nőnek joga van azt mondani, hogy ez neki nem fér bele, én ezt is megérteném. Mindenképp ők tisztázzák ezt egymás között, te ne szólj ebbe bele.
2015. dec. 10. 12:49
 20/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez rájuk tartozik. Értem, hogy jóban vagytok és hogy nem szeretnétek változtatni a hagyományokon, ez rendben van. Meghívtátok, ez is rendben van. De hogy elfogadja-e a meghívást, az már az ő döntése. Az exed beszélje meg vele.

Az, hogy az exednek "megtiltja" hogy menjen megint más kérdés, de - szerintem - szintén nem a dolgod. Ne avatkozz bele, úgy jársz a legjobban.

2015. dec. 10. 13:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!