Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A volt férjem párja kever-kava...

A volt férjem párja kever-kavar, megy a hiszti a gyerekeink miatt. Hogy lehetne megbékéltetni vele a helyzetet?

Figyelt kérdés

A volt férjemmel 5 éve elváltunk, van három gyermekünk (6, 8,10 évesek). Jó viszonyunk megmaradt, rendszeresen beszélünk és a karácsony egyik napját nálunk tölti. Ilyenkor jön mindenki. Az én szüleim, az ő szülei és a párom szülei.

A páromat nem zavarja, elfogadta a helyzetet nincs is ebből semmi konfliktus.

Viszont az ő új párja nem. Tavaly már együtt voltak, én már akkor is hívtam őt is de akkor még az exem mondta hogy nem akarja, hogy jöjjön mert még nem olyan komoly a kapcsolat.

Idén ugyan ez a forgatókönyv, már szeretné is ha jönne én is hívtam.

Viszont nem akar jönni, nem érti hogy ez miért van, hogy az exem jön át hozzánk ls így karácsonyozunk.

Tudom lehet, hogy másnak is furcsa, de attól, hogy a kapcsolatunk nem működött gyermekeink vannak és jóban vagyunk.

Lényegében a gyerekeink miatt van az egész, hogy ne érezzék rosszul magukat. Ezt nem érti meg. És most megy nála a kavarás, találja ki a dolgokat, hogy aznap mikor jönnének hozzánk nem jó mert az ő szülei is arra a napra készülnek és oda kell menni.

Utál két tűz között lenni, de a gyerekei az elsők. Én meg nem akarom, hogy méginkább elmérgesedjen a viszony.

Hogy lehetne valahogy megbékéltetni vele a helyzetet, hogy elfogadja, hogy ez nálunk így működik?

Mi már az exemmel minden lehetőséget átrágtunk, de semmi jó nem jutott eszünkbe.

2015. dec. 10. 11:50
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
71%

Hááát, én se tapsolnék, ha egy családi ünnep a páromnak azt jelentené, hogy a volt párjával ünnepli. A gyerek jöhetne bármikor, karácsonykor is, de a pasi legyen már tisztában azzal, hogy neki most már új párja van.

Neked van új párod, kérdező? Ha van, ő mit szól ahhoz, hogy a karácsonyt az exeddel töltöd?

2015. dec. 10. 13:38
 22/36 A kérdező kommentje:

Mint ahogy az új pár elfogadhatná, hogy az ő kedvéért senki nem fog felrúgni egy családi hagyományt. És ő is meg van hívva.

"Jó viszonyunk megmaradt, rendszeresen beszélünk és a karácsony egyik napját nálunk tölti. Ilyenkor jön mindenki. Az én szüleim, az ő szülei és a párom szülei.

A páromat nem zavarja, elfogadta a helyzetet nincs is ebből semmi konfliktus. "

Már a leírásban leírtam.

2015. dec. 10. 13:41
 23/36 anonim ***** válasza:

Ismeritek egyébként a barátnőt? Úgy értem a köszönőviszonyon kívül? Lehet, hogy csak feszült, mert úgy érzi, pont karácsonykor lesz mély vízbe dobva. Te, a párod, a szüleid... Én is feszélyezve érezném magam, ha eddig max köszöntünk egymásnak,van akit nem is ismerek, aztán hirtelen együtt kell karácsonyoznunk.

A hagyományotokkal egyébként egyetértek, nem is változtatnék rajta. Viszont ha a fent leírtak stimmelnek, akkor megpróbálnék beszélni vele előtte, "barátkozni", inni egy kávét,hogy oldódjon. Ez sem furább annál, mint hogy együtt karácsonyoztok.:)

2015. dec. 10. 13:45
 24/36 anonim ***** válasza:
Persze, el kell fogadnia. De ezt megteheti úgy is, hogy nem megy el, hanem azt a pár órát a családjával tölti.
2015. dec. 10. 13:48
 25/36 A kérdező kommentje:

Sokszor beszélgettünk már. Igaz így együtt sehova nem mentünk el, de ha jön a volt férjem a gyerekekért akkor bejön ő is. Megiszunk egy kávét, bekapcsolódik

a beszélgetésbe. Nem gondoltam volna, hogy ebből ekkora nagy hepaj lesz most.

2015. dec. 10. 13:50
 26/36 A kérdező kommentje:

Persze nem kötelező jönnie. Mi meghívtuk, mert szerintem neki is ott a helye.

De ha ő nem így érzi és nem szeretne jönni ezek ellenére sem, akkor azt sem szeretném hogy amiatt menjen a hiszti meg a kavarás mert a volt férjem pedig jön.

2015. dec. 10. 13:53
 27/36 anonim ***** válasza:
100%
Akkir sokat tenni nem tudsz, szerintem hagyd, hogy lerendezzék egymás között.
2015. dec. 10. 13:53
 28/36 anonim ***** válasza:
63%
Èn sem mennèk a nő helyèben. A fèrjed màsnap is tud a gyerekeivel ès a pàrjàval ünnepelni. Mondjuk èn nem is kezdenèk gyerekes, elvàlt pasival. Pont ezèrt.
2015. dec. 10. 14:19
 29/36 anonim ***** válasza:
73%

Az már nem rád tartozik. Ha hisztizik, azt kezelje le az exed.

Az én férjem is volt nős korábban, nincsenek rosszban. De az, hogy én "min hisztizek", az a magánéletünk, ehhez a volt feleségének semmi köze. Annak sem örülnék, ha vele beszélné meg a dolgot, pláne nem viselném el ha ő akarná megoldani a problémáinkat.

2015. dec. 10. 14:23
 30/36 A kérdező kommentje:

Igen aki gyerekessel kezd, annak ez számba kell vennie.

Hát egyebet már nem is nagyon tehetek, egy két ötletet átadok a volt férjemnek aztán majd a párja dönt hogy csatlakozik-e vagy sem.

2015. dec. 10. 14:24
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!