Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mennyire tartjátok értékesnek,...

Mennyire tartjátok értékesnek, hogy a szeretteitek egészségesek?

Figyelt kérdés
2015. dec. 9. 21:45
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Apám alkoholista, így a lelki egészséget még hírből sem ismerjük. Mondjuk ő nem is tartozik a szeretteim közé.
2015. dec. 10. 08:28
 12/14 anonim ***** válasza:

Természetesen fontosnak tartom. De épp, mivel nincs befolyásom rá, nem aggódom miatta, mindenkit úgy fogadok el, ahogy van. (Nálunk mondjuk senki sem önpusztító...) Kisebb dolgok vannak (pl. túlsúly vagy mozgásszegény életmód, túlhajszoltság, nem túl egészséges (de nem is extrém egészségtelen) étkezés, ilyesmi) úgy vagyok vele, mindannyian felnőtt emberek vagyunk, tudjuk, hogy amit teszünk (vagy nem teszük) milyen kockázatai vannak / lehetnek.

Különben nagyon sok függ a génektől is, és ami családunk szerencsére nem hajlamos semmilyen komolyabb betegségcsoportra. Sok embert ismertem, akik alapvetően egészségtelen életmódot élve, önellátásra képesen kiemelkedően szép kort értek meg, mások meg figyeltek magukra, mégis meghaltak viszonylag fiatalon...

Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy ne figyeljen oda magára az ember, de senki sem tökéletes (egészségtudatosság szempontjából sem)...

Amúgy én kiemelkedően legfontosabbnak a szellemi frissességet tartom, de erre annyi befolyásunk sincs, mint a fizikai jó kondícióra:(

2015. dec. 10. 08:50
 13/14 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos. De szerintem amíg az embernek, vagy valamelyik családtagjának nincs baja, addig hajlamos ezt az állapotot természetesnek gondolni, és nem is tudja, milyen nagy szerencséje van.
2015. dec. 10. 10:54
 14/14 anonim ***** válasza:

"Nagyon fontos. De szerintem amíg az embernek, vagy valamelyik családtagjának nincs baja, addig hajlamos ezt az állapotot természetesnek gondolni, és nem is tudja, milyen nagy szerencséje van."

... és ez egy hatalmas igazság.

18. éves koromig nagyon nem is foglalkoztam ilyen dolgokkal, majd édesapám a szemem láttára halt meg betegségben. Azóta ha bármelyik családtagomnak egy kicsit is komolyabb orvosi vizsgálatnak, szűrővizsgálatoknak kell alávetnie magát, szinte elkap a gyomorgörcs.

2015. dec. 11. 09:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!