Unokatestvérem nem jön az esküvőnkre, mert kértük, hogy ne hozzák a gyerekeiket. Jogosan sértődött meg?
Nem csak őt kértük meg, mindenki mást is. Senkinek nincs ezzel gondja, csak nekik.
Tegyünk velük kivételt? De akkor viszont mindenki mást sértünk meg, nem?
Ha nekem mondaná ezt az unokatestvérem, hogy a gyerekeim nem jöhetnek, bizony én sem mennék.
Amúgy ha a szülő megfelelően neveli a gyerekét nem fog galibát okozni.
Mikor én voltam kisgyermek, kb 5* voltunk esküvőn. Soha nem rosszalkodtam és a többi gyermek sem. Szépen végigültük a szertartást és a vacsorát. Utána pedig mi is ugyanúgy szórakoztunk mint a többi vendég. Táncoltunk egymással stb.
És 3-5 éves időszakomba volt ez. Soha senki nem rántotta le az esküvői tortát, és borította fel az embereket.
"Nem ők, mint család vannak meghívva, hanem Ő, mint barátnő/unokatesó/kolléga "
eléggé sántít a párhuzam. Ugyanis ha én valakinek a barátja vagyok, attól a gyerekem még nem a barátja. Sőt a kollégáimnak sem kollégája a gyerekem. De az unokatestvéremnek ugyanúgy rokona mint én. (ha már itt tartunk: akkor miért nem mondja azt, hogy unokatesó jöhet, de a férjét nehogy hozza, mert azzal nincs közös vér???)
"ha már itt tartunk: akkor miért nem mondja azt, hogy unokatesó jöhet, de a férjét nehogy hozza, mert azzal nincs közös vér?"
Ellenben jó sok lóvét hozzon, mert csak azt kérünk, és se a krvák se a kokó nem lesz ingyé.
(te nem esküvőre gondolsz szerintem)
Én eddig akárhány esküvőn voltam, mindenhova elcincálták valakik a pár hónapos - 1-2 éves gyereket, az meg üvöltött mintha nyúznák.
Nem is értem, minek kell egy ekkora gyerek egy esküvőre. De komolyan. Embertelen módon unhatja, persze hogy sír szerencsétlen.. Fel se fogom, hogy MINEK elvinni ilyen rendezvényekre egy kisgyereket.
(Nem, nem utálom a gyerekeket, egy kisgyerek se "rossz", max a szülő nem tudja kezelni.)
Ha nem megy az unokatesó, hát nem megy, így járt.
"a 3 éves gyerekemet nem fogom egyedül hagyni a lakásban két napra. De ha már itt tartunk, a 13 évest sem hagynám itthon két napra"
A 13 évest mi a búbánatért ne lehetne otthon hagyni? A 3 évesnek meg bőven lehet még fél év alatt bébiszittert/rokont keríteni, aki vigyáz rá...
67-es, érdekes világlátásod van, hogy ha csak felnőttekkel találkozol, az egyik első dolog, hogy baszni fogtok.
A másik meg, remélem a sok tökmag is megörökli ezt a hozzáállást. "Nem vittem volna a gyerekemet, de megkértek, hogy ne vigyem? Akkor csakazértse megyek!"
Ha beleírnám a meghívóba, kenut ne hozzatok, akkor ezek az emberek azt mondanák, amúgy se hoztak volna, na de hogy ki van kötve, csakazértis hoznak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!