Az olyan emberek miért vállalnak gyereket, akik nem akarják támogatni a gyerek jövőjét?
Látszik a tipikus megkeseredettség a gyk-s tirpákokon...egyből a rosszindulat..ezért haltok majd meg egyedül vagy társas magányban... valószìnű a kérdező arra gondolt, hogy 18 éves korig gyerek a gyerek amíg a szülőt felelősségre vonhatják ,utána meg mehet amerre lát.
Nos a legjobb választ erre a 3-mas kimerítette...
18 és 23 éves kora közt mit csinált a bátyád?
milyen tanfolyamról lenne szó?
Én sem kaptam semmilyen támogatást..
Érettségi után elmentem dolgozni. Abból a pénzből tettem le (több) Tanfolyamot. Munka mellett..
Érettségi után ott maradt egy 5-öd,6-od éves képzésen,ami ingyen volt,és semmi haszna nem volt.
21 éves volt,mire azt elvégezte,aztán addigra jött rá,hogy grafikus szeretne lenni,de az a szüleim szerint sok pénzbe kerül.(Nincs ingyen).Nekik minden csak az lenne a jó,ami ingyen van.
Aztán egy ideig dolgozott közmunkán,amit mindent elvettek tőle a szüleim,merthogy milyen sokat kell költenünk,mert a lakásfelújítás sokba kerül.
Gyakorlatilag néha-néha tudott pár új ruhát venni magára(nem drága ruhákat,muszáj volt,mert azt sem vesznek nekünk csak nagyon ritkán).
Közben 2 évente ki kell festetni az összes szobát,mert az már szerintük koszos.Meg mit mondanak,akik odamennek,hogy milyen igénytelenek.
Közben,ha megkérdezi valaki,hogy a gyerek mit tanul,akkor kamuznak valamit.
én értem,hogy szép lakásban akarnak élni,de ezért mindent feláldoznak a gyerekeik jövőjét is.
Ezért mondtam nekik,hogy miért vállaltak gyereket?
Mondtam nekik,hogy én nem is akarok soha SAJÁT lakást,ha ennyit kell rá költeni.Erre azt mondták,hogy milyen hülye vagyok,mert a saját lakásnál nincs szebb.
Meg mondtam nekik,hogy mivel ők semmivel nem fognak támogatni,és hitelt nem fogok felvenni.
Sokat olvastam arról,hogyan jártak a devizahitelesek,stb.
És megfogadtam,hogy soha nem fogok hitelt felvenni.
Egyik barátnőm is,aki most végzett az egyetemen,alig tudja fizetni.
Én még csak 18 vagyok.
Egyetem kizárva.Ilyen feltételek mellett,amik most vannak nem mernénk belevágni.
Milyen feltételek, te drága?
Figyelj csak:
Több mint 72 ezren jutottak be a 2015-ös általános felvételi eljárásban a felsőoktatásba, akiknek közel kétharmada alapképzésre nyert felvételt. Állami ösztöndíjas képzésben a felvettek háromnegyede tanulhat tovább.
Érted, csak be kell kerülni a háromnegyedbe. Az meg nem a szüleiden múlik. CSak rajtad meg a tesódon.
#8 ne majmold már te is ezt a külföldi munka szarságot.
végzettség nélkül ott sem érsz egy forintot sem.
ez csak a kocsmákban két fröccs között szokás megbeszélni, hogy kimész egy érettségivel, aztán következő évben BMW-vel jössz haza.
messze nem így működik a dolog.
a kérdező szülei meg földhözragadtak, gondolom olyan a mentalitásuk hogy a gyereknek nem kell tanulni, minden bizonnyal náluk nem a képzettséggel szokás pénzt keresni.
van ilyen, ahol egy családban nem lényeg ha a gyerek nem tud tovább tanulni.
most nem akarom bántani a borsodiakat, de elég messze vannak mindentől, azért is olyan (szar) hely amilyen.
nem csoda ha kialakul az emberekben egy olyasfajta felfogás, mint a kérdező szüleinél, gondolom arra apellálnak hogy a gyerek majd elmegy segédmunkásnak valahova, hisz abból is meglehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!