Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek se való már...

Szerintetek se való már felnőtt embernek fogszabályzó?

Figyelt kérdés
24 éves leszek, dolgozom lassan 4 hónapja. Jónak mondható bérem van és még fog is emelkedni, viszont még itthon lakom a szüleimmel, akiknek nagyon hálás vagyok, mert folyton támogatták a tanulmányaimat és engem is minden téren. Mióta dolgozom sem akarnak lehúzni, spórolok ezerrel. A felső fogsorom nem túl szép vagyis szerintem előreáll, de ezt fogorvos is anno megerősitette. Mindenki szerint nem vészes meg nem is csúnyit, sőt, illik nekem, de engem zavar a mosolygásnál, szóval mindenképpen eldöntöttem, hogy fogszabályzót szeretnék első körben, utána majd jöhet a többi terv. Több, mint 300 ezret sikerült összespórolnom eddig. Kb. olyan 200 ezres költségre számitok mindennel együtt....Mindenki hülyének néz, hogy ennyit költök a fogaimra meg szerintük felnőtt korban már nem is egészséges ez és nem is segit. Barátom sem támogatott eleinte, most már rámhagyja. Szüleimnek sem tetszik a dolog, de ők nem szólnak bele, annyit mondtak, hogy ők nem adnának ki ennyit érte, de én pénzem. De nem értem most miért nem lehet azt mondani, hogy dejó, végre lesz pénzed egy régi vágyálmodra, gratulálok hozzá...Én vagyok a hülye?
2015. dec. 5. 16:19
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Hú, köszi a sok választ és a véleményeket. Örülök, hogy bíztattok! :) Én is makacs leszek és nem engedek abból, amit már egyszer eldöntöttem. Az én fogaim szerencsére nem kesze-kuszák, annyi a probléma, hogy a felső fogsorom úgy ahogy van komplett előrébb van csúszva mégpedig a kiskori dudlizás miatt sajnos. Engem zavar, pláne ha fotózkodás van, nem szeretek fogat villantani. Megfogadtam, hogy mire férjhez megyek csodás mosolyom lesz a fotókon, szóval belevágok :D Akiknek volt/van meséljetek már picit. Pöszék lettetek tőle? Vannak ételek amiket nem tudtok vele enni? A fogszabi állitása fájdalmas? És most egy bónusz kérdés...orális szex hogy megy egy fogszabályzóval? :D Hát remélem, hogy a 300 ezer elég lesz a készülékre...aztán a többi költség már nem olyan vészes havi szinten futja belőle a fizumból :)
2015. dec. 7. 18:29
 22/28 anonim ***** válasza:

Én pösze lettem, de csak mert pár hónapig harapásemelőt is tettek rá. Kb. 1 hónap kellett, mire rendesen tudtam újra beszélni.

Mindent tudtam vele enni, csak pl. az almát össze kellett előtte vágni.

Az állítás kevésbé fájdalmas, mint a felrakás utáni 1 hét. Mert az tényleg kegyetlen volt. Már másnap sírva hívtam a fogorvost, hogy nem érdekel mennyi pénzbe került, vegye le mert nem bírom. Fájt az egész állkapcsom, a fogaim mintha ki akarnának esni. Enni nem tudtam, csak folyékony dolgokat. És egy nap alatt annyira feltörte a számat, hogy hatalmas kráterekkel lett tele. Aztán persze nem hallgatott rám a fogorvos, megnézte mi a probléma, az ív végét rendesen levágta, adott viaszt hozzá, öblögetőt... És 1 hét alatt helyrejött minden. Ehhez még hozzá jött, hogy nem tudtam érthetően beszélni és akkor kezdődött a kórházi gyakorlatom, ahol egész nap idegenekkel kellett beszélgetnem. És az egyetlen mondat amit érthetően ki tudtam mondani az volt, hogy "fáj a pofám". :D De a kezdeti kellemetlenségek után már semmi gond nem volt, imádtam azt az időszakot. Mindig színes gumikat rakattam rá, attól függően, hogy éppen milyen hangulatom volt. A munkahelyemen volt aki beszólt, mondogatták páran, hogy felesleges pénzkidobás és hasonlók. De nem érdekelt a véleményük, a legtöbbször irigységről volt szó. Ne hagyd, hogy bárki lebeszéljen róla.

A bónusz kérdésre a válasz: ilyen téren semmiben nem akadályozott a fogszabályzó.

2015. dec. 7. 20:10
 23/28 anonim ***** válasza:

Én írtam ,hogy 23 évesen rakták fel és nemrég vették le, 2 évig volt fenn. Engem szerencsére a felrakás annyira nem viselt fel, délután rakták fel, vacsorára már óvatosan rántott húst ettem és csak az első éjszaka fájt, pár nap alatt már hozzá is szoktam, pösze se lettem,talán pár óráig ha furán beszéltem ,mert először fura volt,hogy valami folyton van a számban.

Meghúzás után szintén volt,hogy fájt attól függ mennyire húzták meg, ha fájt kb.egy napig tartott, néha bevettem egy algopyrin-t és már nyugodtan tudtam aludni. Úgyhogy annyira nem szenvedtem vele, mint ahogy gondoltam én is hallottam már,hogy van aki hetekig enni se tud.

Evés témája:hát azért kaja után ne nagyon mosolyogj amíg nem mostál fogat, nekem volt egy kellemetlen élményem a szabályozóval és a salátával :D

Kapcsolat:barátom nem mondta, hogy érzett bármi változást orális szex közbe, egyszer volt,hogy rosszul vágták meg a végén a drótot és csókolózás közbe megszúrta szegényt.

Am én a végén úgy megszoktam,hogy már fel se tűnt,hogy van.

2015. dec. 7. 20:44
 24/28 anonim ***** válasza:
Nekem amikor felrakták, az alsó egyáltalán nem fájt, a fölsőnél haldokoltam két napig, de kibírtam mert nagyon akartam a fogszit. Mindent tudtam vele enni, karamellt meg magos dolgokat nem mertem. Orálszex sima, most direkt kipróbáltam amikor levették, h milyen előtte-utána, semmi különbséget nem éreztem sem én sem a barátom.
2015. dec. 7. 20:47
 25/28 A kérdező kommentje:
Hát remélem nekem is sikerstorym lesz! Várom már nagyon, bár most kissé beparáztam, hogy ennyire fájdalmas és szenvedős is tud lenni... :S Dehát valamit valamiért ugyebár.....Kb. én csak januárban tudom feltetetni, mert még most 2x kell mennem a fogorvosomhoz, de másik fogja felrakni, az enyém nem foglalkozik fogszabikkal sajnos... Még annyit szeretnék megkérdezni, hogy miután felkerestétek a megfelelő orvost miféle procedúrán estetek túl ? Gondolok itt konzultációra esetleg panoráma röntgenre? Mennyi idő telt el az első konzultáció és a felrakás között??
2015. dec. 9. 18:40
 26/28 anonim ***** válasza:

Volt röntgen és lenyomatvétel. Aztán a fogtechnikus szabira ment, így 2 hét múlva lett feltéve. Közben a hátsó fogaim közé kaptam kis gumigyűrűket pár napra, ezek helyet csináltak a gyűrűknek.

Jaaa és persze az egész dolog előtt 4 bölcsességfog ki lett húzva, amit tömni kellett be lett tömve.

A fájdalomtól nem kell parázni. Én alapból kényes vagyok. Rosszul viselem ha vmi fáj. De pl. a foghúzások után nem kellett bevennem fájdalomcsillapítót, nem is fájt egyáltalán egyik sem, és utána sem. A tömések után napokig érzékeny volt a fogam, sokkal rosszabbul viseltem mint a foghúzást. A fogszabályzó felrakása után nagyon szenvedtem, de lehet hogy te meg azt fogod jól viselni. Mindenkinek más a fájdalomküszöbe.

Majd írd le a fejleményeket, kíváncsi vagyok hogyan alakulnak a dolgok.

2015. dec. 10. 04:59
 27/28 A kérdező kommentje:
Rendben :) Akkor nem olyan sok idő....nekem már most tömik azt, amit kell, még kedden kell mennem utoljára, azután rendben vannak elvileg a fogaim...bár most, hogy irtad nem tudom a bölcsességgel mi lesz, nekem szerintem még ki sem nőtt rendesen vagy nemtom :S
2015. dec. 10. 16:53
 28/28 anonim ***** válasza:
Nekem 3 bölcsességfogat húztak ki, és 3 rendes fogat. Lenyomatvétel, panorámaröntgen. És utána felrakták a készüléket.
2015. dec. 12. 09:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!