Szerintetek se való már felnőtt embernek fogszabályzó?
Én pösze lettem, de csak mert pár hónapig harapásemelőt is tettek rá. Kb. 1 hónap kellett, mire rendesen tudtam újra beszélni.
Mindent tudtam vele enni, csak pl. az almát össze kellett előtte vágni.
Az állítás kevésbé fájdalmas, mint a felrakás utáni 1 hét. Mert az tényleg kegyetlen volt. Már másnap sírva hívtam a fogorvost, hogy nem érdekel mennyi pénzbe került, vegye le mert nem bírom. Fájt az egész állkapcsom, a fogaim mintha ki akarnának esni. Enni nem tudtam, csak folyékony dolgokat. És egy nap alatt annyira feltörte a számat, hogy hatalmas kráterekkel lett tele. Aztán persze nem hallgatott rám a fogorvos, megnézte mi a probléma, az ív végét rendesen levágta, adott viaszt hozzá, öblögetőt... És 1 hét alatt helyrejött minden. Ehhez még hozzá jött, hogy nem tudtam érthetően beszélni és akkor kezdődött a kórházi gyakorlatom, ahol egész nap idegenekkel kellett beszélgetnem. És az egyetlen mondat amit érthetően ki tudtam mondani az volt, hogy "fáj a pofám". :D De a kezdeti kellemetlenségek után már semmi gond nem volt, imádtam azt az időszakot. Mindig színes gumikat rakattam rá, attól függően, hogy éppen milyen hangulatom volt. A munkahelyemen volt aki beszólt, mondogatták páran, hogy felesleges pénzkidobás és hasonlók. De nem érdekelt a véleményük, a legtöbbször irigységről volt szó. Ne hagyd, hogy bárki lebeszéljen róla.
A bónusz kérdésre a válasz: ilyen téren semmiben nem akadályozott a fogszabályzó.
Én írtam ,hogy 23 évesen rakták fel és nemrég vették le, 2 évig volt fenn. Engem szerencsére a felrakás annyira nem viselt fel, délután rakták fel, vacsorára már óvatosan rántott húst ettem és csak az első éjszaka fájt, pár nap alatt már hozzá is szoktam, pösze se lettem,talán pár óráig ha furán beszéltem ,mert először fura volt,hogy valami folyton van a számban.
Meghúzás után szintén volt,hogy fájt attól függ mennyire húzták meg, ha fájt kb.egy napig tartott, néha bevettem egy algopyrin-t és már nyugodtan tudtam aludni. Úgyhogy annyira nem szenvedtem vele, mint ahogy gondoltam én is hallottam már,hogy van aki hetekig enni se tud.
Evés témája:hát azért kaja után ne nagyon mosolyogj amíg nem mostál fogat, nekem volt egy kellemetlen élményem a szabályozóval és a salátával :D
Kapcsolat:barátom nem mondta, hogy érzett bármi változást orális szex közbe, egyszer volt,hogy rosszul vágták meg a végén a drótot és csókolózás közbe megszúrta szegényt.
Am én a végén úgy megszoktam,hogy már fel se tűnt,hogy van.
Volt röntgen és lenyomatvétel. Aztán a fogtechnikus szabira ment, így 2 hét múlva lett feltéve. Közben a hátsó fogaim közé kaptam kis gumigyűrűket pár napra, ezek helyet csináltak a gyűrűknek.
Jaaa és persze az egész dolog előtt 4 bölcsességfog ki lett húzva, amit tömni kellett be lett tömve.
A fájdalomtól nem kell parázni. Én alapból kényes vagyok. Rosszul viselem ha vmi fáj. De pl. a foghúzások után nem kellett bevennem fájdalomcsillapítót, nem is fájt egyáltalán egyik sem, és utána sem. A tömések után napokig érzékeny volt a fogam, sokkal rosszabbul viseltem mint a foghúzást. A fogszabályzó felrakása után nagyon szenvedtem, de lehet hogy te meg azt fogod jól viselni. Mindenkinek más a fájdalomküszöbe.
Majd írd le a fejleményeket, kíváncsi vagyok hogyan alakulnak a dolgok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!