Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek se való már...

Szerintetek se való már felnőtt embernek fogszabályzó?

Figyelt kérdés
24 éves leszek, dolgozom lassan 4 hónapja. Jónak mondható bérem van és még fog is emelkedni, viszont még itthon lakom a szüleimmel, akiknek nagyon hálás vagyok, mert folyton támogatták a tanulmányaimat és engem is minden téren. Mióta dolgozom sem akarnak lehúzni, spórolok ezerrel. A felső fogsorom nem túl szép vagyis szerintem előreáll, de ezt fogorvos is anno megerősitette. Mindenki szerint nem vészes meg nem is csúnyit, sőt, illik nekem, de engem zavar a mosolygásnál, szóval mindenképpen eldöntöttem, hogy fogszabályzót szeretnék első körben, utána majd jöhet a többi terv. Több, mint 300 ezret sikerült összespórolnom eddig. Kb. olyan 200 ezres költségre számitok mindennel együtt....Mindenki hülyének néz, hogy ennyit költök a fogaimra meg szerintük felnőtt korban már nem is egészséges ez és nem is segit. Barátom sem támogatott eleinte, most már rámhagyja. Szüleimnek sem tetszik a dolog, de ők nem szólnak bele, annyit mondtak, hogy ők nem adnának ki ennyit érte, de én pénzem. De nem értem most miért nem lehet azt mondani, hogy dejó, végre lesz pénzed egy régi vágyálmodra, gratulálok hozzá...Én vagyok a hülye?
2015. dec. 5. 16:19
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
Unokatestvérem harminc egynehány évesen csináltatott fogszabályzót. nem olcsó, de jó pár évtizedig meglesznék még a fogaid remélhetőleg, akkor meg miért ne legyenek szépek.
2015. dec. 5. 17:36
 12/28 anonim ***** válasza:

ha te ettől jobban éreznéd magad,akkor csináltasd meg

a kollégám is olyan korú,mint te,és neki is most csináltak

2015. dec. 5. 19:28
 13/28 anonim ***** válasza:
Nekem tavaly rakták fel 30 évesen. Nagyon ronda volt a fogam mostanra tudtam osszesporolni rá a pénzt. Jovoheten veszik le és gyönyörű fogaim lettek.
2015. dec. 5. 21:08
 14/28 anonim ***** válasza:

Nekem 23 évesen tették fel, 2 évig volt.

Én sem azért akartam, mert akkora nagy probléma lett volna a fogaimmal. Alul enyhe torlódás, fent pedig az egyik fogam elöl nem volt egy vonalban a többivel. Nem bántam meg, hogy megcsináltattam. Több, mint 5 év eltelt azóta, nem álltak vissza a fogaim. Viszont nekem már akkor sem jött ki 300 ezerből mindennel együtt úgy, hogy egy alap fém fogszabályzó volt, nem átlátszó, és semmi extra dolgot nem vettem igénybe.

2015. dec. 5. 21:21
 15/28 anonim ***** válasza:

Ez nem csak szépészeti beavatkozás, a kesze-kusza, előreálló fogsornál gyakrabban előfordul ínysorvadás, fogínyvérzés stb.

Bár nekem lett volna bátorságom anno még felnőttként is megcsináltatni, nem szenvednék ennyit még most is a fogaimmal.

De a gyerekem elviszem, amint lehet, ha akarja, ha nem. Meg fogja később köszönni...

2015. dec. 5. 21:26
 16/28 anonim ***** válasza:

Ez nem olyan,hogy való,vagy sem!!

Te érzed,te tudod h zavar -e a fogsorod vagy sem! Nekem kiskoromban volt,éjszakai kivehető...és nem bántam meg h akkor lett..pedig annó cikinek találtam...most nem 1 olyan ember van körülőttem akik jóval 18 felett vannak, tanulnak vagy dolgoznak és van nekik!! Nem kell mások véleményére adni...

2015. dec. 6. 01:21
 17/28 anonim ***** válasza:
30 éves vagyok kb. másfél éve van fent, pár hónap és leveszik. Nem bántam meg, büszke vagyok rá. Hajrá :)
2015. dec. 6. 10:03
 18/28 anonim ***** válasza:

Nem, nyugodtan rakasd fel :)

Én szintén 24 éves vagyok, most vették le nemrég, szóval már én is felnőtt fejjel vágtam vele. Abszolut nem ciki, munkahelyen sose szóltak érte, páromnak kifejezetten tetszett, szüleim rám hagyták, de az elején ők is mondogatták, hogy felesleges. De én makacs voltam.

viszoont nem tudom milyen fogszit akarsz, de a 200 kicsit kevés lesz... Nekem alapból a készülék volt 240. Utána havonta húzták majd 3 éven keresztül, az havi tízezer volt. Összességében több mint 600 ezerbe került. Erre azért készülj fel. 24/N

2015. dec. 6. 10:04
 19/28 anonim válasza:
Holnap nekem is fölteszik, már várom a reakciókat, főleg a Kántor Úrét. :D
2015. dec. 6. 14:25
 20/28 anonim ***** válasza:
Felnőtt korban is lehet csináltatni, sőt, az én fogorvosom ajánlgatja, akinek kell :-) ha van rá kereted, miért ne? Sokkal jobb egy szép fogsorral egy életet leérni, mint egy össze-visszával.. kevesebb egészségügyi azaz fogászati problémád is lesz. Csak előnyei vannak :-)
2015. dec. 7. 09:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!