Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ciki, ha valaki munkanélküli...

Ciki, ha valaki munkanélküli segélyböl él?

Figyelt kérdés

Külföldön élünk, nemrég elvesztettem a munkàm, a párom pedig nem tudna mindkettönket eltartani.

Beadtam a kèrvényt a munkanélkülire (nem jár automatikusan, csak ha kérem, és megítèlik), hogy ameddig munkát keresek se a küszöböt kelljen rágnom.

Viszont a családomban, ismeretségi körömben is látom, nagyon lenézik, aki nem dolgozik. Apukám 30 év ledolgozott után 5 évig munkanélküli volt, és a rokonok úgy beszéltek róla, mintha föbenjáró bünt követett volna el. Ugyanez volt anyukámmal is, ö 2 èvet volt otthon, mert megszünt a munkahelye.

Most hètvégèn is barátokhoz megyünk látogatóba, ök elég gazdagok. Nàluk is otthon van a feleség, de nem munkanélküliként, hanem hàztartásbeliként, ami azért meröben más.

Van ezen valami szégyellnivaló?

2015. dec. 4. 10:49
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
30%
Miért lenne ciki.(csak a világ megpróbálja beléd sulykolni a szégyenérzetet)Ma már semmi sem ciki. Magyarországon is a fél ország segélyből él.Nyugaton is ugyanúgy tartják a markukat még a jól öltözött emberek is a segélyekért mert ott sincs semmi munka.És ez nem azért van mert valaki nem akar dolgozni.Hanem azért mert egész egyszerűen nincs normális munkalehetőség.Ez a KMK is csak egy ilyen szar kommunista duma volt hogy(legyen mivel rémísztgetni az embereket) aki nem dolgozik annak biztos büdös a munka és majd akkor azt üldöztetni fogjuk.A nagy lóf.szt.(Nyilván a politika sehol a világon nem mondhatja ki az igazságot(Gyerekek sajnos nincs annyi tartós munkalehetőség ezen a világon mint amennyi munkaképes ember él ezen a földön) mivel a politika azért politika mert a hazugságra épül)Ennyi.Magyarországon sosem lehetett tisztességes úton megélni mert akinek volt is munkája az sem teljes foglakoztatású volt vagy csak minimálbérre jelentették le(vagy még arra se).Ez van.De ne munkanélküli segélyért menjél mert ott ilyen teljesíthetetlen kritériumok vannak hogy az elmúlt 4 évből kell felmutatnod 365nap igazolt munkaviszonyt.(az képtelenség)Akkor inkább jelentkezz szociális segélyért vagy aktív korúak ellátására.
2015. dec. 4. 12:44
 12/17 anonim ***** válasza:
Szerintem nem gáz. Bár sokszor érzem én is ezt a fajta lenézést. Mióta végeztem a sulival beadtam több mint 1500 (megszámoltam!) helyre és össz vissz 10 helyre hívtak beinterjúra és utasítottak úgy el. Többi helyről sokszor választ se kaptam.
2015. dec. 4. 13:05
 13/17 anonim ***** válasza:
39%

ha annyi energiát fektetnél a munkakeresésbe mint a rinyálásba már lenne új melod

nem mássokal kel foglakozni hanem magaddal

2015. dec. 4. 19:02
 14/17 anonim ***** válasza:
71%
Miért írsz ki minden áldott nap 4-5 kérdést ugyanerről? Bekattantál?
2015. dec. 4. 19:11
 15/17 anonim ***** válasza:
37%
13-as, ha annyi energiát fektetnél a nyelvtantanulásba, mint mások csesztetésébe...
2015. dec. 4. 19:38
 16/17 anonim ***** válasza:
2015. dec. 5. 02:27
 17/17 anonim ***** válasza:
Ugyan... Ma már Magyarországon egyenesen divatos-nak számít az aki munkanélküli csöves vagy hajléktalan.Ez egy új életstilus feeling rock and roll ;-D :-Đ Ez a menő...Ez a nyerő.. Ez a jövő ;-Đ
2015. dec. 5. 20:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!