Hogyan reagálnátok, ha egy közeli családtagról, barátról kiderülne hogy pszichológushoz jár?
Ha eddig rábíztad a gyereked, ezután is rábíznád?
Ha a munkatársad lenne, próbálnál tenni valamit annak érdekében, hogy kirúgják?
Gyógyszert nem szed, önként jár a terápiára.
# 14
Fontos a kettő közötti különbség, de azért azt is érdemes tudni, hogy a pszichiáterek által kezeltek többsége sem elmebeteg, másrészt én inkább arra mernék komolyabb tétben fogadni, hogy a kérdező nagyon is tudja, hogy mit is csinál egy pszichológus, mert nagyon valószínűnek tartom, hogy ő jár ilyen szakemberhez.
(Ha olyan valaki tette volna fel a kérdést, akinek az ismerőséről van szó, akkor szerintem VAGY családtaggal, VAGY baráttal, VAGY munkatárssal kapcsolatban fogalmazta volna meg a fenti kérdést, nem az összes verzióval így együtt. Nyilván tévedhetek ebben, de én úgy érzem, hogy feltehetőleg inkább a másik oldalról foglalkoztatja a kérdés, olyan értelemben, hogy vajon az ő családtagjai, barátai, munkatársai hogyan reagálnának, ha kiderülne, hogy pszichológushoz jár.)
# 17
Nem kötözködtem, csak volt egy észrevételem azzal kapcsolatban, amit leírtál, tekintettel arra, hogy a hozzászólásod a kettő közötti különbségre volt kiélezve, nem pedig azt írtad, hogy aki pszichológushoz jár, az nem elmebeteg.
"Ha tudnád a különbséget, fel sem tetted volna a kérdést, pszichológushoz ugyanis nem elmebetegek járnak."
(Ha szerinted pszichiáterhez sem, akkor mégis miért fontos kihangsúlyozni ebben a kontextusban, hogy - szerinted legalábbis - nincsen tisztában a különbséggel?)
Másrészt attól, hogy valaki nem elmebeteg, még nem feltétlenül alkalmas arra, hogy egy kiskorú gyermeket a gondjaira lehessen bízni, függetlenül attól, hogy pszichológushoz vagy pszichiáterhez jár, szóval szerintem nem csak bántó, hanem a racionalitás szintjén is indokolatlan volt olyan lekezelő és kioktató hangnemben írnod a kérdezőnek, ahogyan tetted ("fingod sincs arról, hogy" ... "Emiatt nincs is miről beszélgetnünk", stb.).
Jézusom! Kirúgás??
Pszichológushoz egészséges emberek járnak, akik bizonyos problémáikat szeretnék megoldani. A pszichiáterhez már komolyabb gondokkal kerülnek a delikvensek, de ők sem mind elmebetegek.
"Gyógyszert nem szed".
Nyilván, mert a pszichológus fel sem írhat, hiszen nem orvos.
Én nem is értem, nálunk miért kezelik dilisként azt, aki pszichológushoz jár. Pszichológushoz a teljesen egészséges, különösebb lelki gondok nélküli ember is járhat, időnként jót tehet mindenkinek. A pszichológusnak bölcsész diplomája van, nem is írhat fel vényköteles gyógyszert.
Pszichiáterhez már az jár jellemzően, akinek valami gondja van. De ez nem jelenti feltétlenül azt, hogy ön- vagy közveszélyes.
Miért kellene kirúgatni? Majd a főnök eldönti, hogy alkalmas-e a munkára. A gyerek rábízását se ennyi alapján dönteném el. Nem mindegy, hogy dührohamokkal küzd, vagy nemrég vált és ki akarja beszélni a bánatát például.
Egy közeli barátom mindkettőhöz jár, mégis mit kéne gondolnom róla? Semmi mást, mint amit amúgy is gondolnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!