Ha örökbefogadnátok egy kisbabát, elmondanátok neki, hogy nem a vér szerinti szülei vagytok?
Én úgy gondolom, hogy nem akarnám tudni, hogy a szüleim nem az igaziak. Ők neveltek, ha pedig "csak" nevelőszülők, akkor is ők vigyáztak rám =) Szerintem az okozna törést egy gyerek életében, hogy feldolgozza: az igazi szüleinek nem kellett...
16/L
Ha már lenne közös gyermek a leendő férjemmel, akkor lehet, hogy érdemes lenne elmondani a gyereknek, ha már elég érett felfogású.
Ha nem csecsemőkorában kerül hozzánk, hanem csak 3-4 évesen, akkor igen.
Óriási dilemma, mert lehet, hogy azt gondolná, nem szeretjük annyira, mint a saját gyereket.
Ha lehetőség van rá, lehet, hogy sosem kellene megtudnia.
Viszont ha rákérdez, hogy "anya, akkor én is a te pocidban növekedtem?", akkor az ő szintjén el kell mondani, nem szabad hazudni.
Igen, a nagy kavarodásból végül azt mondom, hogy el kell mondani. De sosem szabad éreztetni vele, hogy őt nem szeretnénk annyira, mint a többi gyerekünket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!