Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Csináltatott valaki apasági...

Csináltatott valaki apasági vizsgálatot?

Figyelt kérdés
Mi lett az eredménye?Páromnak van egy felnőtt fia most döntött úgy, hogy megaakrja csináltatni. Ha kiderül nem az övé a gyerek akkor a gyerek vezetéknevét hol kérheti,hogy váltrozzon meg ne az övé legyen?
2015. nov. 25. 09:23
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
92%

1. "Nemhivatalos" apasági tesztet sehol nem fogadnak el érvényesnek, kizárólag az bizonyíték, amit a bíróság rendel el.

2. Az apaság vélelmének megdöntéséhez nyomós indok kell, és ennek a ténynek megtudása után egy éven belül lehet csak megváltoztatni a gyerek jogi státuszát. Ha x évig elfogadta a feltételezett apa, hogy övé a gyerek, akkor új információ hiányában nem lehet kérni, hogy ezentúl ne legyen az övé!

3. Az, hogy ne örököljön - miután felnevelte - nem indok.

A párod csináltathat magánúton vizsgálatot, abból kiderülhet, hogy nem ö a gyerek biológiai apja. (Habár ezek a tesztek, amiket itt-ott meg lehet rendelni egyáltalán nem biztosak) Viszont mivel sok évig nevelte gyereket, annak ellenére, hogy tudta, az anyának voltak más kapcsolatai is, ezzel elismerte, hogy vállaja a gyereket akkor is, ha mástól van.

2015. nov. 25. 11:11
 12/29 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó, valószínű ha rendes apa -gyerek viszony lenne a 2 fél között szeretettel akkor ilyen fel sem merül. De a leírtak alapján ilyenről szó nincs, x ideje nem tartják a kapcsolatot...magyarán az a hangsúlyozom FELNÖTT " gyerek" pont telibekakilja , hogy mi lesz a neve .

Nyilván egy olyan esetben ahol kialakult a szülői illetve a gyerek részéről a szeretet ilyesmi nem történik meg.

2015. nov. 25. 11:14
 13/29 A kérdező kommentje:
Igen ez így van, de már párom nem aakr tovább esetleges hazugságban élni. Tudni szeretné mi van.
2015. nov. 25. 11:14
 14/29 anonim ***** válasza:
Mostmár utolsó elötti.
2015. nov. 25. 11:15
 15/29 A kérdező kommentje:

Beséltünk a bírósággal. Azt mondták felnőtt gyermek esetzén is el lehet indítani az apaság vélelmének megdöntését. Ott majd kirendelnek szakértők ha esetleg nem fogadják el a magánúton csináltatott dns vizsgálatot. Ha kiderül nem az övé nem biztos, hogy lekerül a gyermekről a név ha ő ezt nem szeretné, de ettől függetlenül jogilag már nem lesz közük egymáshoz. Ha megszületik erről a határozat anyakönyvi hivatal intézi tovább.

Nem jó a kapcsolat köztünk gyon talán valamilyen szinten érhető párom részéről, de azt nem értem miért nem csináltattam már meg iádig.

2015. nov. 25. 11:17
 16/29 anonim ***** válasza:
100%
A gyerek nevét csak abban az esetben lehetne megváltoztatni, ha vagy a másik szülö is (kiskorú esetében), vagy a gyerek maga (nagykorúság után) beleegyezik.
2015. nov. 25. 11:18
 17/29 A kérdező kommentje:
Igen ezt mondták is ha úgy alakul maradhat a neve de ez nem jár majd semmi jogi következménnyel.
2015. nov. 25. 11:24
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

"Amikro terhes lett a nő, nem a párommal volt mert ő akkor katona volt igaz talán1-2 szer találkoztak."

Megvan az esélye, hogy tényleg nem ő az apa, de ennyire azért ne menj biztosra. 2 alkalommal is teherbe lehet esni valakitől, szóval én még nem jelenteném ki, hogy nem az ő fia.

"A nőnek több pasija volt akkor amit nem titkolt de párom akkor azt hitte mégis az övé át sem gondolta. Most ennyi év utána derültek ki dolgok.

Utána aa nőt elvette, majd 3 év múlva elváltak.

Csalta az nő. Azóta a gyerekével csak ritkán talákozott mondván csak a nevén van egyenlőre. "

Nekem ez időrendben és logikailag nem jön össze. Most derültek ki dolgok, amik miatt azt gondolja, hogy nem a fia. Amikor a nevére vette, azt hitte, hogy az övé, tehát tök mindegy, hogy az anya csalta, vagy elváltak (hogy a nő egy utolsó r.banc volt), ha azt gondolta addig, hogy az ő gyereke, akkor azért tarthatta volna vele a kapcsolatot. Ha tényleg azt hitte akkoriban, hogy a fia, akkor miért nem látogatta, miért nem ragaszkodott hozzá foggal-körömmel? Hol vannak itt az apai érzések? Ha pedig később gyanakodott is, talán előbb ki kellett volna zárni a lehetőséget, hogy nem ő az apa, és esetleg utána megszakítani a kapcsolatot a gyerekkel.

Most már mit akar? A gyerek szemszögéből nézve az apa 3 éves kora óta nem foglalkozott vele, csak a nevére vette. Csodálkozik azon bárki, hogy a gyerek nem igényli a vele való kapcsolatot? Miért keresné?

Ne haragudj, de én nem tudom sajnálni a párodat. 20 évig ült a babérjain, és most, hogy borult a bili, mindent megtenne, hogy a gyerek "lekerüljön a nevéről" és ne örököljön utána semmit. Ez a legnagyobb problémája, ami racionálisan jogos, ha az derül ki, hogy ő az apa, akkor mi lesz? Megpróbálja majd helyrehozni kettejük kapcsolatát? Bánni fogja, hogy a kételyei, meg az anya miatt nem törődött a fiával? Szerintem nem.

2015. nov. 25. 12:13
 19/29 A kérdező kommentje:

Amikro katona volt akkor párom azt mondta 2 alkalommal voltak együtt védekeztek. Közben több férfivel volt a nőnek viszonya de ez azután derült ki, hogy a nő mindenáron elakarta vetetni a gyereket párom mondta, hogy ne. miután elvette utána tudta meg, hogy megcsalta és még terhessége idején is. Akkor elváltak. Utána merült fel benne az, hogy nem is biztos, hogy az ő gyereke. Inentől kezdve lehetett páromban az, hogy már nem úgy érzett a gyerek iránt ahogy kellett volna. Akkor kellett volna vizsgálatot csináltatni de nem akart. Így úgy élt, hogy van egy gyereke aki csak egyenlőre a nevén van. Nem tudom milyen sűrűn találkozgattak.De nem sokszor azt tudom.

Most jutott el erre , hogy megcsináltatja a vizsgálatot.Nyilván azt mondta ha ezt tudja, hogy csalta nem ragaszkodik ahhoz, hogy megmaradjon a gyerek és nem veszi el.Sajnos utólag már mindenki mondta neki, hogy mit csinál a nő de akkor már késő volt. Talán elfogadta, hogy ez van de most jött rá, hogy ez így mégsem jó.

Igen öröklés szempontjából sem mindegy.

2015. nov. 25. 12:53
 20/29 anonim ***** válasza:
40%

" miután elvette utána tudta meg, hogy megcsalta és még terhessége idején is. Akkor elváltak."

Ettöl a felismeréstöl számított egy éven belül lehet megtámadni az apaságot, utána már nem.

2015. nov. 25. 13:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!