Csináltatott valaki apasági vizsgálatot?
Exem kérte, szintén az új nő kedvéért. 16 éves volt a lányunk. Kiderült hogy övé a gyerek, kifizette a vizsgálat díját.
A lányunk 19 évesen megváltoztatta a vezetéknevét az én lánykori nevemre.
4: milyen apasági vizsgálatra gondolsz? Nem mindegy.
Bírósági eljárás folyik és annak keretében?
Vagy csak egy bárki által igénybe vehető magán vizsgálat?
Ha nem bírósági eljárás, akkor automatikusan nem jelenti az apaság megszűnését az eredmény. Akkor az eredmény alapján bírósági eljárást kell kezdeményezni az apaság megszüntetésére.
Amikro terhes lett a nő, nem a párommal volt mert ő akkor katona volt igaz talán1-2 szer találkoztak. A nőnek több pasija volt akkor amit nem titkolt de párom akkor azt hitte mégis az övé át sem gondolta. Most ennyi év utána derültek ki dolgok. Utána aa nőt elvette, majd 3 év múlva elváltak.Csalta az nő. Azóta a gyerekével csak ritkán talákozott mondván csak a nevén van egyenlőre. Most jutott el arra, hogy szeretné megcsináltatni a vizsgálatot. Tény és való, hogy ezt 20 évvel ezelőtt kellett volna megtenni márha akkor volt már ilyenre lehetőség.
Tehát a gyerek se resi a kapcsolatot. Ha kiderül nem az övé jogilag nem lesz törvényes örökes és igen ez azért egy fontos dolog annak az életében akinél kiderül mégsem az övé az akit nevelt valameddig. Így joggal tesz meg amit ht, hogy egy vadidegen ne örököljön utána csak azért mert jelenleg a nevén van.
Jó, értjük.
De ba$zod, azt fel tudod fogni, hogy pl X évig nevel valaki egy gyereket, akit a sajátjaként szeret, a gyerek is apjaként szereti, majd véletlen kiderül, nem az övé, akkor hopp, volt, nincs? Komolyan szerinted ez így megy? Kérdem én, az a gyerek tehet valamiről? Mégis ő sérül a legjobban.
(Nem konkrét a ti esetekre gondolok, hanem általánosságban értem.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!