Szerintetek sem helyén való, ha egy szülő lehülyézi a gyerekét?
Nagy általánosságban azt mondanám, hogy nem.
Viszont el tudok képzelni olyan szituációkat, amikor ez a helyes és célravezető szóhasználat.
Nem helyén való. De kicsúszhat az ilyen, amit a szülő nem is úgy gondol, nem is emlékszik rá, csak a gyerek rágódik rajta.
És persze nem csak gyerek-szülő kapcsolatban, egyébként is előfordul, hogy a vita hevében, vagy épp mert rossz napja van, mond olyat az ember, amit nem úgy gondol.
Szerintem nem.
Ha pl arról lenne szó,hogy a gyerek hülyézi le a szülőt,akkor fel lennének háborodva, nem ilyeneket írnának hogy hát ha egyszer hülye,meg hogy van olyan szituáció amikor helyes...
Ha a gyereknek nem lehet,a szülőnek miért?
Mert x éves,vagy mert felnevelte? Hát ennyi erővel beszélhetne úgy a gyerekkel mint a kutyával?
Szóval szerintem nem.
Ha nem sértő a kontextus, viccelődik vagy csak úgy "vesszőnek" használja akkor elfogadható.
Ha komolyan sértésnek szánja, akkor egyáltalán nem.
Szerintem se várja el senki a gyerekétől, hogy tisztelettel beszéljen vele, ha ő sem teszi ezt fordítva.
Nem helyénvaló, de azért nem a világvége, ha megtörténik, de ez elsősorban a szituációtól s a szülő gyermekkel szembeni általános viselkedésétől függ.
Ha úgy mondja, hogy érezhetően úgy is gondolja, az elég nagy baj (ha hülyeséget csinált a gyerek, akkor is. a neveléshez értők is azt tanácsolják, hogy a tettet ítéljük el, ne a gyereket cakumpakk). De ha röhögve böki ki a gyerek egy lüke, bár szórakoztató poénjára, az ugye egészen más jelentésű :) S kinek milyen a szóhasználata, vérmérséklete... Ezt így nem lehet eldönteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!