Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szegényen is lehet boldogan élni?

Szegényen is lehet boldogan élni?

Figyelt kérdés

Szegény családban nőttem fel, de a szüleim bántalmazták, utálták egymást, anyu félt válni, szóval nem volt boldog gyerekkorom.

Most külföldön élek, egész jó körülmények közt, de nem sikerült beilleszkedni, nincsenek barátaim, és nem érzem magam otthon, nem igazán nekem való ez a nagyvárosi élet.

Plusz nem járhatok egyetemre, mert nem tudom kifizetni. Egy barátommal szó volt róla, hogy mi lenne, ha visszamennék Magyarországra, ketten már valamire csak vinnénk, ha összeköltöznénk albérletbe, én elmennék egyetemre, mellette diákmunka, ő meg dolgozni.

Szóval, elég szegény körülmények közt, de meg tudnánk élni. (Nekem nincsenek nagy igényeim. Ruháim vannak, most, hogy jól megy is, csak egy polcnyi, mert többre nincs szükségem, így azt nem kéne venni. A kozmetikumaim havi részletre lebontva olyan 3-4000Ft, de erre se kéne költeni, van egy kisebb összegű megtakarításom ilyen célra. Meg van pár drágább holmim, amit szükség esetén talán el tudnék adni)

Viszont a többi ismerősöm szerint ez eszement ötlet, hogy direkt otthagynám a jómódot, és le fognak nézni sokan, hogy visszajöttem.

Valóban?

2015. nov. 22. 15:30
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
49%

Haza ne gyere!

Dolgozz,gyűjtsd a pénzt,előbb-utóbb úgyis lesz annyid hogy kint kifizesd a sulit!

2015. nov. 22. 16:38
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy lehet szegényen boldognak lenni. Az legalábbis minden embert boldogtalanná tesz, amikor szakadt ruhákban kell járni és nem jut étel az asztalra.

A dilemmáddal kapcsolatban: miért nem teszel félre MOST, külföldön az itthoni egyetemre? Akkor valamivel könnyebben indulnál. Azt megértem, hogy külföldön nem tudsz, itt Németországban jópárezer EUR/félév. Viszont vannak más képzési lehetőségek is külföldön, nem csak az egyetem, erre még nem gondoltál?

2015. nov. 22. 17:48
 13/16 anonim ***** válasza:
52%

Ha külföldön csak vegetálsz hónapról-hónapra, az még nem a jómód - még ha néhányan azt is hiszik.

Ha hazajössz és sikerül elvégezned az egyetemet, olyan területen dolgozol amit szeretsz, és még barátaid is lesznek, na az jómód lesz.

Úgyhogy szerintem gyűjts egy kis pénzt kint, amiből majd tudod finanszírozni az itthoni tanulmányaidat. Ne tedd fel az egész életed arra, hogy jelenleg több vackot tudsz egy hónapban venni kint mint itthon.

2015. nov. 22. 18:08
 14/16 anonim ***** válasza:
39%

Én igazán nem élek a gyakorin, de már ez a 4. kérdésed amit látok.

Tudod mit? Gyere haza, ne rontsd a magyarok hírnevét kint...

Amúgy is csak picsogsz, hogy de utálsz kint élni, akkor ne itt fáraszd az embereket folyamatosan hanem gyere haza, felőlem mehetsz albérletbe de a gyerekgyilkos terrorizáló szüleidhez is hazamehetsz, csak hallgass már el itt.

2015. nov. 22. 18:58
 15/16 anonim ***** válasza:

egyébként majd pont az itt jelen lévők fogják megmondani hogy mit csinálj nem?

szerintem csak picsogásra megy ki az egész, az ilyen kérdéseket az ember egyénileg, vagy szűk családi körben esetleg közeli barátokkal hozza meg, nem pedig egy anonim oldalon full ismeretlenek válaszai alapján.

2015. nov. 22. 19:58
 16/16 anonim ***** válasza:
Nem. Gyerekként kemény nyomorban éltem, úgyhogy tudom jól: amikor az ember a filléreket keresgeti és a számlákat hajkurássza, hamar elillan a boldogság. Ez csak a romantikus regények illúziója: a szegény az boldog, a gazdag az nem. Hát tévedés. Van egy alap, ami alatt az embert szinte kiszívja és kizsigereli a megélhetési probléma. Aligha lesz boldog.
2015. nov. 22. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!