Szülők! Mit tennétek, ha miattatok kellene pszichiáterhez járnia és gyógyszereket szednie a lányotoknak?
Itt páran elfelejtik, hogy a pszichiáter ORVOS, akikhez betegek mennek, akiket gyógyszerrel gyógyítanak. Egy skizót és egyéb súlyos eseteket nem tud kezelni egy pszichiáter, aki nem orvos, hanem bölcsész.
Nyilván van egy átfedés, pl. pánikbetegeknél.
Erre csak azt tudom mondani, szerencsés az, aki jó kezekbe kerül.
#11! És mégis mit kezdjek a "nem egészséges mentalitásommal"? Tényleg szeretnék javítani a helyzetemen, de ezen nem igazán tudok tovább lépni. Ő az apám, elég rossz érzés, hogy heti 36 órát vagyok vele, azt is végig köhögi. Tudom, hogy nem ez a rohamok oka, elég sokminden összejött mostanában, de mégis mindig olyankor jön elő. Orvoshoz nem szeretnék menni, kb. 3-4 hete kezdődött csak, és 4 volt csak, az első volt nagyon rossz, már tanulom kezelni.
A másik válaszolónak köszönöm.
A többieknek pedig: ne bántsátok azért annyira a kérdezőt, valószínűleg most rossz passzban van, én is szoktam olykor ilyeneken gondolkozni, mégha nem is írom ki ide. Éjjel-nappal tanulok, sportolok, járok szórakozni - már amikor az időm engedi. Próbálok javítani az életemen. De valamiért mégis pánikrohamaim vannak, egy-egy hosszú nap után, az erőfeszítéseid eredménytelenségét látva lehetnek negatív gondolataid.... Nem lesz senki ettől lúzer. Az pedig nagyon sokat segít tényleg, ha ilyeneket mondtok neki, biztos jobb lesz! Gratulálok.
#24: ugyerted a pszichiater orvos
A pszichologus meg bolcsesz, ugye?
#25: A #11 vagyok. Nem tudok mit mondani. Egyelőre abban a helyzetben vagy, amiben. Gondolom, igen fiatal vagy még, amikor az ember magával is küzd, nemhogy másokkal.
Van még pár évtizeded, hogy a saját életedet építsd.
Nem tudom, hogy hol laksz, milyenek a lehetőségeid.
Pesten sok önsegítő csoport van, és tudom, most kapok majd hideget, meleget nem. Műszaki vonalon mozgok, nem vagyok egy ezo fan, sőt, csak cikizni szoktam a hülyeségeiket, de ha van rá lehetőséged, egy reiki klubot próbálj meg. Még ha nem is hiszel benne, de oda eleve olyan emberek mennek, akik nyitottak a másik problémái iránt, és sok ingyenes foglalkozás van azoknak, akik nem akarnak belemélyedni.
Egy próbát megér. Nekem van több reikis ismerősöm (magam is vizsgáztam), és az a közös bennük, hogy megértő, JÓ emberek. Mindenkit szeretettel várnak, és nem támadnak le.
#29: EGYETÉRTEK, mint volt (?) pánikbeteg.
Itt egyesek azt hiszik, ha gyógyszert írnak fel nekik, akkor örök zombik lesznek, mert az orvos fő célja, hogy minden nála megforduló emberből roncsot csináljon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!