Ha egy férfi nem fizet gyt-t, mit tehet a csóró anya?
a bíróság hiába kötelezi, behajthatalan, külföldi ismeretlen helyen történő tartózkodás miatt.
de mindenkivel kontaktban vagyok, nagy a család, és anyós se segít, és apuka felől egy szál rokon se, holott apuka akarta inkább a gyereket, aztán meggondolta magát.
én (az anya) a gyedről mennék dolgozni, de a böcsibe a ruhákat se tudom megvenni, vagy megveszem, aztán meg kajára nincs..és akkor a kezdeti megbetegedésekkel végképp nincs számolva gyógyszerre..
nagy család, azt jelenti náluk 6 dolgozó ember van.
és teszik itt a szépet, az unoka miatt jóban maradni, meg stb.
elkeserítő.
Amiben otthon van az bőven jó a bölcsődébe is.
A védőnővel beszélj és kérj segítséget, ruhát stb. Nálunk a védőnők mindig segítenek azoknak akik kérik.
Amennyiben tudod a teljes nevét (nem csak annyit, hogy a Józsi a szomszéd faluból) és legálisan dolgozik, le kell fordíttatni a bírósági határozatot az adott ország nyelvére és a nagykövetséghez fordulni.
Sokáig fog tartani, de lesz eredménye.
A gyerekkel kapcsolatosan:
- vannak ingyenes segítő oldalak (keress rá, hogy "ingyen elvihető" és fogsz találni nem is egyet), ahonnét szerezhetnél ruhát, cipőt, stb.-t.
- vaterán vagy hasonló oldalakon olcsó csomagok
- nem tudom mennyit költesz ételre, de igyekezz rajta spórolni. Pl. ne vegyél gyorskaját, félkész kaját, jóval kevesebb húst vásárolj (ez az egyik legdrágább, és könnyű lemondani róla), süss otthon kenyeret, stb.
- esetleg megpróbálhatsz a rezsiköltségekből lefaragni úgy, hogy ha szabályozható a fűtés akkor éjszakára vagy amikor nem vagytok otthon lejjebb veszed; kevesebbet mosol, állóvízben mosogatsz, fürdés helyett gyors zuhany. Villanyt nem égetünk, fogmosáskor nem folyatjuk a vizet, a tv-t csak akkor nézzük, ha tényleg érdekel, nem a háttérben megy, energiatakarékos égők. Párezer ft ebből is összejöhet.
- átmeneti megoldásképp megpróbálhatnád értékesíteni a gyerek régi, kinőtt ruháit, illetve a tieidből is amit nem szívesen hordasz (vatera, bolhapiac, stb.), vagy esetleg olyan tárgyakat vagy bútorokat, amire nincs szükséged, ha van ilyen.
- otthoni pénzkeresési forrást kereshetnél, amit a gyerek mellett tudsz végezni: pl. kötés-horgolás, gyöngyfűzés, filcelés, bögrefestés, stb. (meskán értékesíthető)
nagyon nagyon köszönöm a tanácsokat.
amíg apa tart.helye ismeretlen, az állam nm előlegezi meg
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!