Ki örököl utánam ha nincs gyerekem?
-NIncs végrendleetem, és egyelőre nem is tervezem, de majd igen valamikor, csak ha váratlan baleset érne még előtte... Tehát induljunk ki abból, hogy NINCS végrendelet. :)
-És azt tudom, hogy végső esetben az állam. De vannak rokonaim. Pont ez lenne a kérdés....
-Melyik rokon örököl automatikusan, ha én nem végrendelkezem róla?
Mert vannak rokonaim, de egyikkel sem tartjuk a kapcsolatot. Szóval nem érdemelnék meg a vagyonomat. Vagy legalábbis van akihez nem szeretném, ha kerülne...
Ha nem él már az anyám se az édes testvérem, akkor ki örökölhet?
-Él apám. Aki elvált anyámtól, és alig láttam egész életemben. Ő megcsípheti a vagyonom?
-És apám+követekező nejének gyerekei, vagyis a féltestvéreim? Őrájuk szállhat automatikusan a vagyonom?
-Apámnak van két testvére és azoknak családjuk. Velük sem tartjuk a kapcsolatot, apám miatt.
-Anyám egyke volt, nem voltak testvérei.
-Vannak viszont anyámnak unokatestvérei, akik élnek és van családjuk. (Esetleg ha ők örökölnének, azt nem utálnám, de persze nem is díjaznám.)
Szóval mi a sorrend, mire számíthatok?
Igazából azért sem szeretném, ha apám és családja felé menne a vagyonom, mert ami az enyém, az egyrészt olyan, amiért én dolgoztam meg, másrészt amit anyámtól örököltem. Tehát apámtól származó dolog ebben nincs...
Elhagyta anyámat és minket kiskorunkban. Nem szeretném, hogy ami a mienk, az pusztán egy biológiai kapcsolat miatt apám és családjára szállna.
Lehetséges ez?
(Mert akkor ideje végrendeleten gondolkoznom.:D)
Igen,szülők örökölnének.
De legtisztább ha végrendelkezel,lehet azt már 20 évesen is.
És ha tegyük fel előbb hal meg apám, mint én?
Akkor a mostoha testvérei következnek?
Akkor sem az anyám unokatestvérei és az ő családjuk???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!