Egykék, ti éreztétek bármilyen hátrányát vagy előnyét annak, hogy nincs testvéretek? Szerettetek volna?
Pejoratív értelemben eddig kétszer hallottam egykézést. Egyszer a barátnőm húga hordott el mindennek, meg felhozta indoknak, hogy egyke vagyok, ezért nem értek semmit az emberi kapcsolatokhoz (én 14 voltam, a húg meg 11). Másik exem volt egy veszekedés alkalmával, amikor amellett, hogy hozzámvágta, hogy fogalmam sincs arról, hogy mi a család, mert apám meghalt és anyukám amúgy is egész életében egyedül nevelt, még azt is felrótta, hogy egyke vagyok és ezért vannak emberi hiányosságaim.
Mondjuk én nem értek velük egyet, ahhoz képest, hogy milyen körülmények közül jöttem, teljesen normális emberi lány vagyok, csak valamiért mindenki szeret céltáblának használni.
Néha fantáziálgattam arról, hogy milyen jó lenne egy testvér, akivel lehetne jó kapcsolatom és megértenénk egymást. Mondjuk szerintem a valóságban valószínűleg öltük volna egymást, de ez sose fog kiderülni.
Hátrányát csak akkor éreztem, hogy egyke vagyok, amikor nem volt kivel játszanom a játszótéren vagy a strandon, másokhoz odamenni ismeretlenül pedig sosem akartam.
Előnye nyilván az, hogy minden figyelmet megkaptam és relatíve el lettem kényeztetve a körülményekhez képest.
Nos én nem vagyok egyke, de a baráti körömből szinte mindenki az. Mi hárman vagyunk testvérek, én a középső vagyok elég nagy a korkülönbség közöttünk. Van egy nagyon jó barátnőm akinek (röstellem de)gyakran teszek szemrehányást rá azért mert egyke. De majdnem minden egykénél észrevettem hogy nem tudnak alkalmazkodni a másik emberhez, az igéret nem számít annyit nekik mint mondjuk egy testvérrel rendelkező embernek (mint amikor valamit eltörtünk de eltüntettük a nyomokat és szinte az életünkre esküdve ígértük meg egymásnak hogy ez a mi titkunk :D )
a barátnőm, aki eléggé szabadszájú amikor nézeteltérésünk van és én azt mondom hogy ,, de hát megígérted" akkor csak azt mondja ,, mit számít nekem az ígéret?"
Sokan azt mondják hogy az egykék nem tudnak osztozni, hát ezzel igazából nem értek egyet, mivel úgy gondolom hogy erre a szülőnek kell megtanítania a gyermekét és nem a testvérnek.
Bocsi hogy egy kicsit eltér a válaszom a kérdéstől
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!