Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám kibeszél a hátam mögött...

Anyám kibeszél a hátam mögött (msn-en), és elég gonosz dolgokat ír rólam. Mit csináljak?

Figyelt kérdés
2010. márc. 17. 10:10
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:

szerintem rohadtul nem függ össze a 11:39-es hozzászólással, de nem számít

Írj még, még, még a múltról, a jelen kegyetlenségeiről, és bármiről ami az eszedbe jut :D

2010. márc. 17. 12:08
 32/43 anonim ***** válasza:
39%

ma 12:08

A 11:39 re adott válaszomnak a folytatása!!!

De bizonygasson neked a halálfasza, majd csodálkozol nagyokat..

2010. márc. 17. 12:10
 33/43 anonim ***** válasza:
33%

De ha lesz majd 1 kis időm ráállítok vmi flood programot az odlalra, aztán telenyomja spmammel az összes kérdést..

Jó lesz?

2010. márc. 17. 12:12
 34/43 anonim ***** válasza:
80%

59%-os, te most mégis miért vagy így kikelve magadból?

Másfél sor információból leszűrted, hogy a kérdező anyukája pont olyan, mint a tiéd?

Amúgy 30 évesen kíváncsi lennék, hogy milyen emlékeid vannak arról, hogy mi az a "feketevágás". Ha most 30 vagy, akkor '89-ben, a rendszerváltás idején voltál 9 éves. És azért a '80-as években már nem igazán volt jellemző, hogy egy disznó levágásáért feljelentették az embereket, ez az '50-es években volt "divat". Ez olyan, mintha azt mondanám, hogy én meg 23 éves vagyok, tehát két évet még éltem is a rendszerváltás előtt, és annyira tudom ám, hogy mik voltak akkoriban.

Amúgy meg nem is értem, hogy ez hogy a fenében tartozik a kérdéshez. A kérdezőt az anyukája nem a rendszerváltás előtti idők miatt beszéli ki az anyukája. Vagy neked ez az aktuális vesszőparipád?

Én nem tudom, hogy ez a kibeszélés mennyire szándékos amúgy. Lehet, hangsúlyozom LEHET, hogy tényleg teljesen jogos a kérdező felháborodása, és az anyukája gonosz dolgokat pletykál róla, ami baromi szégyenletes dolog. Ez esetben megkérdezném tőle, hogy miért teszi ezt, próbálnám megkérni, hogy hagyja abba, de ha nem változna semmi, akkor inkább nem kötnék semmit az orrára, és akkor legalább tudom, hogy amit pletykál, az csak kitaláció. De az is megeshet, hogy az illető anyuka ezt nem kibeszélésnek veszi, csak az ismerőseinek, barátnőinek mesél arról, hogy mi is történik. Nekem ugyan kicsi a gyerekem, 2 éves, de én is el szoktam mesélni a barátaimnak, hogy éppen milyen aranyos dolgot csinál, de azt is, hogy mivel rosszalkodik. Talán az anyuka nem vette észre, hogy egy bizonyos kor után a gyereke viselt dolgait nem kéne részletekbe menően megtárgyalni idegenekkel, de nem hinném, hogy ezt tudatosan csinálja, ártó szándékkal. Csak a saját szemszögéből elmeséli, hogy ő hogy él meg bizonyos dolgokat a gyerekével kapcsolatban. Nyilván én sem örültem volna kamasz koromban, ha anyukám fűnek fának elmesélte volna, hogy milyen égzengést csaptam, ha valami nem tetszett, vagy hasonlók, viszont az ember sokszor elfeldkezik róla, hogy a gyereke már nem is annyira kicsi, és hogy nem szeretné, ha a problémáit az anyukája másokkal tárgyalná meg. De ettől ez még nem szándékos gonoszkodás. Meg lehet kérni szépen azt az anyukát, hogy legyen kedves, ezt ne másokkal beszélje meg, hanem a gyerekével, mert kellemetlen neki, ha erről mások is tudnak. Ha ezt okosan, értelmesen mondja a gyerek, akkor valószínűleg megérti az anyja.

Mégegyszer mondom, lehet, hogy tényleg szemétkedik a szülő, de ez a ritkábbik eset szerintem.

2010. márc. 17. 12:14
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Én megértem a kérdezőt. Azért nem mondok otthon semmit, mert másnap már a szektor tárgyalja.
2010. márc. 17. 13:21
 36/43 anonim ***** válasza:
52%

Szegény kérdező....Ti aztán jól elvagytok egymással.Nem elég neki az otthoni, még ti is...

Senkinek nem tünt fel, hogy nem írt egy komit se???HE???

2010. márc. 17. 13:35
 37/43 anonim ***** válasza:
13:21-nek IGAZA VAN! Minek mindnet elmondani otthon? Te vagy érte a fő felelős, ez van.
2010. márc. 17. 18:10
 38/43 anonim ***** válasza:
11.54:talán be kellett volna segíteni a tehetetlen nagymama ápolásába,hogy anyukád ne csavarodjon bele.Mennyivel könnyebb ítélkezni...
2010. márc. 17. 20:06
 39/43 anonim ***** válasza:

Nem tudom, hány éves vagy, de:

-Ha már felnőtt vagy, és van önálló életed, ne vedd magadra, amit anyikád ír. Sajnos valóban vannak olyan típusú emberek, akik a saját gyerekükkel szemben is kétszínűek. Ha nyugalmat akarsz magadnak, ne beszélj sokat anyukáddal, ne mesélj a dolgaidról, úgy egyáltalán semmiről se mesélj neki, hogy ne tudjon mibe belekötni.

-Ha tinin vagy, akkor lehet, hogy te érzékeled gonosz dolognak, amit ír, de azt valóban megtehetné, hogy neked mondja el, mi baja van veled, nem pedig idegen embernek. Szóval, lehet, hogy azért ír ilyeneket, mert félt téged v.mitől/v.mitől. Azért beszélned kéne vele. Remélem, hog megoldódik a helyzet!

2010. márc. 17. 20:22
 40/43 A kérdező kommentje:

húúú....köszönöm a sok választ:)

26 vagyok,sajnos itthon élek,jelenleg nincs lehetőségem,hogy elköltözzek! A gépet raktam rendbe,mikor megtaláltam ezeket,és igen rosszul esett,amiket írt rólam.Ráadásul azért,mert nem fedik a valóságot,inkább magát éllíotta be pozitívnak,engem meg gonosznak,áltakában pedig olyanokról van szó,hogy miért lakom még ithon,miért nincs most pasim,ez nem normáli,neki ennyi idősen már lakása volt,meg gyereke,stb.stb. köszönö akik megértik ezt,tobvábbra is olvasni fogom,mert más dolgok is kiderültek,pl.róla!

2010. márc. 18. 10:15
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!