Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit csinaljak? Kihez forduljak...

Mit csinaljak? Kihez forduljak? Senki nem segit.

Figyelt kérdés

A tortenetem nagyon hosszu....

20 eves vagyok 2 evvel ezelott kijottem a csaladommal Angliaba uj eletet kezdeni de sajnos nagyon rossz helyen....A csaladom szethullott mert apukam elhagyott engem a hugomat es anyukamat. Osszejottem a mostani baratommal osszekoltoztunk es mivel anyaeknak nem volt hova menni igy hozzank koltoztek.....Anya kapott munkat a parom boltjaba es igy eltunk egy darabig....Aztan jott a pokol :( Gyamhivatal rank szalt hogy a 14 eves hugomnak nem jo a hely ahol lakunk igy koltoznunk kellett masik varosba...Anya is es a parom is elvesztette a munkajat. Es azota minden megvaltozott...Terhes lettem ikrekkel,anya nem talal munkat mert nem beszel angolul,nincsenek angol papirjai csak magyar szemeilye,segelyeket nemtudom elintezni neki,parom dolgozik akivel megromlott a kapcsolatom,nem akar nekem segiteni hogy a gyerekek utan elintezem a segelyeket,ugy konyorgok kajara adjon penzt (ad de nagyon ideges),hugom gyalog jar iskolaba (1,5ora),a cipoje talpa levalt de a parom nem ad ra penz hogy vegyek egy olcso cipot neki,nem szereti ha elmegyek barhova is,csak ha anya es az ikrek is jonnek velem,de jobban szereti ha mindenki itthon ul.....Szo szerint imadja hogy ra vagyok utalva es nincs penzem. 2 hete ugy volt anya kap munkat a parom egyik baratja talat munkat de a parom lemondta az allast nekem meg azt mondta hogy meg sincs szukseg anyura (talalkoztam a baratjaval es mondta mennyire sajnalja hogy a parom lemondta az allast). Egyszeruen nem birok inend szabadulni mert meg en se tudok dolgozni az ikrektol plusz a parom nem is engedi. Mar minden letezo csaladtagnak,rokonnak irtam hogy konyorgok segitsenek de senki se tud vagy nem akar. Ezert fordultam ide kerlek titeket adjatok tanacsot mit csinaljak semmi penzem es nem birom ezt az eletet igy semmi nelkul :( Ki segitene itt nekem Anliaba :(

2015. okt. 22. 01:00
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
75%
Kamu! Olyan nincs, hogy ket evig mindenfele papirok nelkul eltek foleg ha a tesodat suliba is be kelett annak idejen iratni! Az elso az NI szam, ezt mindennki tudja, mi az, hogy anyukadnak nincs? Hogyan dolgozott??
2015. okt. 22. 07:25
 12/18 anonim ***** válasza:
33%

A segítséget, amit kersz hogy érted?

Valaki adjon nektek pénzt, lakást, tartson el benneteket csak úgy?

Keress munkát te is meg anyád is, és akkor meg van oldva a dolog!

2015. okt. 22. 07:26
 13/18 anonim ***** válasza:
90%
Persze, hogy kamu.
2015. okt. 22. 07:52
 14/18 acelsziv ***** válasza:
58%
Tehát ha jól értem két év alatt kimentetek apád elhagyott te összeköltöztél a pároddal akitől azóta gyerek is van. Ergo szinte azonnal teherbe estél. Hát k-vára nem sajnállak, ha csak ennyi eszed van.
2015. okt. 22. 09:26
 15/18 anonim ***** válasza:
Szívesen adok tanácsot: ne másra várjatok, magatoknak kell kikeveredni a nyakig érő sárból, amibe saját magatokat kevertétek: anyukád kezdjen el nagyon sürgősen angolul tanulni, net is tele van ingyenes leckékkel, te is segíthetsz neki, de akár Facebookon is kérhettek használt könyveket ingyen valakitől. Te is rohadt gyorsan nézzél munka után, a muzulmán párodnak meg mondd meg, hogy elkezdték kidobálni az országból azokat, akiknek tartósan nincs munkájuk, különösen érvényes ez azokra, akik még gyereket is szülnek segély alatt.(Mondjuk ennyi erővel az lenne nektek a legjobb, nem is értem, hogy mi a fenének ragaszkodtok foggal-körömmel Angliához, miközben itthon tudnátok dolgozni is, meg segílykét is kapnátok?) Te pedig vagy ne szeretkezz, vagy nagyon figyelj a védekezésre, mert ha megint teherbeesel, az egyenes út lesz a csödhöz!
2015. okt. 22. 16:27
 16/18 anonim ***** válasza:
40%

Én nem egy olyat ismerek, aki 6-8 éve kinn van és egy árva kukkot nem beszél és nem is hajlandó megtanulni! Fölháborít az ilyen. Na mindegy.

Anyukád maradjon otthon a gyerekekkel, te meg elmész dolgozni, egyelőre. Közben anyukád megtanul angolul. Lesülne a képemről a bőr, ha helyében lennék.

Elvállalod az első gané melót. Aztán onnan lehet válogatni. Sajnos viszont ahhoz, hogy önálló albit kaphassatok, nem lesz elég 3 gyerekre, 2 felnőttre egy minimálbéres meló. Erre nem adnak önálló albit. Szóval előbb-utóbb kell anyukádnak meló. A gyerekekre meg keress childmindert. Azt jobban ajánlom, mert rugalmasabb. Vagy váltott műszakban dolgoztok anyukáddal. Egyikőtök nappalos melót keres, másikótok éjszakásat. így a childcare-t megspóroljátok. Egyébként fellépsz a HMRC oldalára, ott minden infót megtalálsz, milyen támogatásokra vagytok jogosultak, van ott kalkulátor. Valamint felhívod őket-reggel pontban 8-kor hívd őket, máskülönben fél órát váratnak...párszor már csevegtem velük. Valamint a citizen advice baraut is felkeresheted, van minden városban. Kérsz időpontot, oda elmész és tanácsot adnak. Jobcentrébe belibegsz és ott is elsírod bánatod, ott szintén meg tudják mondani, milyen támogatások, lehetőségek vannak, valamint segítenek munkát keresni. Bemehetsz a helyi children központba, ott is elsírod bánatod, ott is tudnak segíteni minden félében, még lelki támogatást is nyújtanak. Kérdezheted őket childcare lehetőségről, továbbtanulásról, bármiről. Sőt, még a helyi NHS központba is bemehetsz és ott is kisírhatod magad-mindenhol tudnak tanácsot adni, mit hol keress. Felhívhatod valamint a helyi councilt is, hogy szr helyzetben vagy önkormányzati lakást igényelnél. Te valószínű sürgős eset lennél, így hamar hozzájutnál egyhez...nem tudom mi a feltétele, de szerintem kell hozzá stabil munka, mert nem olyanok ezek az önkormányzati lakások, mint otthon, hogy jelképes összeget fizetsz. Itt kábé ugyanannyi az önkormányzati. Angliában nem szeretik a hajléktalanokat, nem nagyon hagyják az embert utcára kerülni.

A leszúrást már megkaptad.

2015. okt. 22. 22:11
 17/18 A kérdező kommentje:
Utolso! Koszonom pont ilyen segitsegre gondoltam....
2015. okt. 23. 01:33
 18/18 anonim ***** válasza:
Nincs mit. Valószínű nem kell minden helyre elmenned, mert szinte mindenhol megkapod a segítséget. Ja, azt írtam, hogy a helyi collegebe menj be? Ott tudnak kurzust biztosítani akár neked, akár anyukádnak. Ha munkanélküli, akkor nem kell fizetnie-legalább is errefelé így megy. Egy országos szinten elfogadott nyelvizsgát tudnak adni. ESOL a neve. De hallottam már, hogy egy-két templomban is csinálnak ilyet vagy könyvtárban is érdeklődhetsz e felől, de még a children központban is tudnak tájékoztatást adni. Én végeztem néhány ilyen angol tanfolyamot és sokkal jobb, mint magyarban az angol óra. A tanárok 8 évig próbálták belémgyógyítani a függő és passzív angolt--nem ment. Itt a tanár kábé fél percig magyarázta és megértettem:D
2015. okt. 23. 14:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!