Szerintetek is bunkóság volt tőlem, hogy följelentettem anyám pasiját?
Vitatkoztunk, és fölpofozott. Elestem és fölrepedt a szám. Még aznap megtettem a följelentést. Anyám azóta szóba sem áll velem, azt mondta hogy tehettem ilyet, hogy lehetek ennyire bunkó, hogy följelentettem?
Szerintetek kinek van igaza?
Nos, nekem anyám partnere nem idegen, hanem csaladtag. Vagy ez csak úgy működik, hogy a gyerek pasija/nője az nehogyma' idegen Legyen, az család, bezzeg a szülő párja az "neugassonbeleezasenki "?
Nem derült ki a válaszom előtt, hogy eleve nem jó a kérdező meg az anyja kapcsolata.
Ha az anya is tulajdonos, pláne fele részben, akkor joga van ahhoz, hogy eladja a részét. A törvény szerint neked elővételi jogod van. Vedd meg és akkor nincs vita. Tudod, lehet kérni közös tulajdon megszüntetéset a bíróságon is - annak Igen alacsony áron való árverés szokott lenni a vége.
Anya felnőtt nő, azt csinál, amit akar. Te szintén. Feljelentetted a pasiját. Semmit nem értél el vele. Nem volt bunkóság, nyilván vissza akartál vágni vele, de konkrétan semmi de semmi értelme nem volt, nem fog kapni semmi büntetést. Csak egy helyzetet képzelj el: anya azt vallja majd, hogy ő ott volt és látta, hogy te elestel, akkor repedt fel a szád. Téged hamarabb ítélnek el hamis vád miatt...
Azért, hogy a pasi ne tudjon bejönni. És ha én nem vagyok itthon, és a kutyán akar bosszú állni?
Hát ez a miénk volt mindig is. Anyu és apu vette még, mikor összeházasodtak. Aztán mikor elváltak, apu a nővérem és az én nevemre íratta a részét. Aztán a nővérem is elköltözött, és így az ő része is az enyém lett. Így van most fele nálam, fele anyunál. De ő mondom, gyakorlatilag már nem itt lakik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!