Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A családomnak elmondjam hogy...

A családomnak elmondjam hogy kukacos a süti, vagy inkább hagyjam, hogy megegyék?

Figyelt kérdés

Tegnap sütöttem zabpelyhes sütit, finom lehet, és a szüleimnek meg a tesómnak is ízlett.

Ma pedig akartam csinálni magamnak zabkását, de ahogy elkezdtem kevergetni a tűzhelyen, láttam, hogy van benne valami fekete. Kivettem és közelebbről is megvizsgáltam, és akkor láttam, hogy valami rovarféle, ráadásul nem is kicsi.. Aztán ahogy jobban megnézte ma félig kész zabkását, láttam, hogy vannak benne kukacok.. Majdnem elhánytam magam.

Megnéztem utána a zabpelyhes zacskót és láttam, hogy ott mozog benne a kukac.. Nagyon undorító volt, ki is dobtam egyből.

A tegnapi zabpelyhes sütiből viszont még megvan a fele, szerintetek most mit csináljak vele?

Mert ha kidobom, akkor megkérdezik mi történt vele és akkor el kell mondanom, hogy kukacos meg bogaras volt és akkor biztos nagyon ki fognak akadna, hogy ilyennel etettem őket, és soha többet nem fognak enni a sütijeimből, meg utálni fognak ezért, hogy miattam ilyen undorító dolgot ettek.

Ha meg nem mondom el, akkor meg továbbra is ehetik a kukacos sütit. De amúgy nem lehet benne érezni, én is ettem belőle. (Persze most hogy már tudom, már nem fogok többet, mert ha rágondolok is hányingerem lesz)

Meg amúgy így megsütve látni sem lehet rajta, hogy kukacok vannak benne.

A helyemben ti mit tennétek?

Eddig nem mertem elmondani, de szerintem nem is fogom...

17/L

2015. okt. 12. 20:04
1 2 3
 21/30 Totárp válasza:
60%
Plusz tápanyag oszt kész, nem kell foglalkozni vele :D Ugyanaz mint amikor lezabálsz egy fél cseresznyefát és a végén rájössz hogy az összes kukacos volt. XD
2015. okt. 12. 21:16
 22/30 anonim ***** válasza:
83%

Szia!

Nyugi, semmi baj nem lesz. Valószínűleg élelmiszermolyról van szó, gusztustalan, irtani kell, de végszügség esetén (pl. háborús időben) meg lehet enni a molyos élelmiszert.

Szerintem szólj anyukádnak, hogy élelmiszermolyt találtál. Át kell nézni mindent, amibe belemehet, a legjobb ki is dobni, akkor is, ha nem gyanús. Ami nagyon értékes, de ránézésre nem molyos (pl. kakaópor, pirospaprika), azt tegyétek egy befőttes üvegbe, tető nélkül mikrózzátok 2-3 percig, aztán pedig a zárt üvegben tartsátok. Így, ha esetleg pete volt benne, elpusztul. Elég meglepő dolgokba tud beköltözni, pl. nekem a Vegeta molyosodott meg a múltkor, meg a csokival is előfordul.

Minden edényt és polcot tisztítsatok meg, amin molyosodásra hajlamos élelmiszer lakik vagy rászóródhatott. A molyok a polcra kiszóródott kis lisztmaradékban is simán tenyésznek.

Ezen kívül érdemes tenni ki molycsapdát, ami egy ragacsos lapból és egy korongból áll, ami vonzza a fiú molyokat. Így kiderül, hogy sikerült-e megszabadulni a betolakodótól.

Persze lehet próbálkozni, hogy ami nem látszik molyosnak, azt megtartod, de szerintem jobb egy lépésben megszabadulni tőlük, mint hónapokig küzdeni.

2015. okt. 12. 21:34
 23/30 anonim ***** válasza:
49%

Bocs, de három perce ezen röhögök. :)

Amúgy el ne mondd! :)

2015. okt. 12. 22:05
 24/30 anonim ***** válasza:
90%

Akkor nem csak én röhögök :D

Én elmondanám :) Nálunk, szerencsére, belefér ez :)

10 év múlva családi legenda lesz ez a sztori :D

2015. okt. 12. 22:35
 25/30 anonim ***** válasza:
100%
Én véletlenül megsemmisíteném az összeset: raborult a víz, beleesett a doboz a mosogatólébe...
2015. okt. 12. 22:37
 26/30 anonim ***** válasza:
76%

x24 vagyok.

Ko(moly)(j)-ra fordtíva, egyszer engem is elleptek a molyok. Mindent, szó szerint, kidobni, és utána zárható üvegekben tárolom a lisztet, tésztát, mindent, ami erre hajlamos. Üzletekben lehet kapni 1-2-5 literes üvegeket. Mániákusan töltök át mindent ezekbe. Azóta nincs moly, ha mégis, akkor csak az adott üvegben lokalizálódik, nem mindent tesz tönkre.

2015. okt. 12. 22:38
 27/30 anonim ***** válasza:
50%
Odatenném eléjük egy tálon, és azt mondanám, hogy huzzon mindenki egyet, mert kukacrulettet játszunk. Aki nem kapja be a sütit, az gyáva. De ha nem értik a viccet, akkor dobd ki, és kész. A sokkal nagyobb kérdés, hogy miért utálnának ezért, vagy miért nem ennének többet a sütidből? Ez a valós probléma, nem a kukac.
2015. okt. 13. 09:59
 28/30 anonim ***** válasza:
78%

Moly lesz az. A kis r ohadékokat egyszer én sem vettem észre paprikában. Régen nem használtam, egy üvegben volt lezárva. Tisztán tartom a szekrényt, nem vettem észre, hogy bármi nyoma lett volna molynak. Valahogy mégis befészkelték magukat.

Egy kis paprikást főztem nagy sietve este, nem túl erős lámpafénynél. Nem nézegettem én át töviről hegyére azt a paprikát, a fene sem gondolta, hogy így járt.

Meg is ettük a kaját este, másnap megint előkerült a paprika és akkor néztem meg jobban, akkor láttam meg benne néhány apró molykukacot.

Vagy 20 éve főzök, addig soha nem jártam így.

De már megettük. Kicsit lesápadtam, mikor ez tudatosult bennem az tény. :D Nem mondtam meg senkinek, már mindegy volt és elég volt az, hogy én a tudatában voltam a történteknek. :D

Azóta mindent nagyon átnézek, mielőtt az ételbe rakom.

Én a helyedben kidobnám és azt mondanám, elvittem valakinek.

Baja nem lesz tőle a családnak, amit eddig megettek, de maga a tudat valószínűleg elég szörnyű lenne nekik.

2015. okt. 13. 11:32
 29/30 anonim ***** válasza:
100%

Csatlakozom az előttem szólókhoz. Egyszer én is megszívtam a molyokkal. Először csak a nyitott zacskóban tárolt élelmiszereket dobtam ki, meg átfertőtlenítettem a polcokat. De ugye a miniatűr lárvák fel sem tűnnek pl. a lisztes zacskóban, pláne, ha még fel sem bontottam. (papíron simán átrágják magukat). Vettem élelmiszermoly csapdát is, és azt hittem, hogy megszabadultam tőlük, de nem.

Másodszorra MINDENT kidobáltam, ami a szekrényben volt, akár csomagolt, akár nem. Vettem nagy műanyag tároló dobozokat, mindent abban raktározok, és a naponta használt alapanyagokat is praktikus dobozokban tartom (pl. liszt, búzadara...stb.). Szerencsére eltűntek.

De azért időnként teszek ki molycsapdát a szekrény tetőre, a ruhásszekrényekbe meg elővigyázatosságból levendulát tettem. Ha beköltöznének a ruhamolyok is, és belerágnának a kabátokba, sok tízezer forint lenne pótolni őket. Még pont az hiányozna.

Szóval mindenképpen szólj anyukádnak, mert lehet, hogy még nincs vége a problémának.

2015. okt. 13. 14:23
 30/30 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem dobd ki és mond azt hogy véletlenül lelökted a tálcát a földre és azért dobtad ki.

Ha anyukád mániákusan fél, nem kéne felidegesíteni.

Probléma megoldva.

2015. okt. 13. 23:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!