Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Elmondjam a családomnak?

Elmondjam a családomnak?

Figyelt kérdés

Titokban voltam pszichológusnál többször is, és kiderült, hogy borderline személyiségzavarom van. (nem véletlen mentem el)

Nincs klinikai állapotom.

Itthon is tudják, hogy valami nem stimmel, de nem akarják elfogadni, hogy lehet hogy van valami bajom. Ezért is mentem titokban pszichológushoz.

Bár lehet hogy semmiben sem változtatna, ha megtudnák.

És fogalmam sincs mi lenne a legjobb. Elköltözni otthonról hogy ne tegyem tönkre az életüket azzal, hogy szenvedni látnak engem. hogy a saját életemen gyötrődök.

23F

2012. júl. 22. 18:53
1 2
 1/11 anonim válasza:
Mondd el, 1x úgy is kifog derűlni.
2012. júl. 22. 18:58
 2/11 A kérdező kommentje:

A legszomorúbb, hogy nem derülne ki, mert a szüleim elfogadták, hogy én ilyen vagyok. És szerintük nem létezik olyan hogy pszichés betegség, mert szerintük az a betegség, ha az embernek kórházba kell mennie, vagy lázas és nem bír felkelni az ágyból.

És azt hogy a fiuk lelkibeteg nem tudnák elfogadni.

2012. júl. 22. 18:59
 3/11 anonim ***** válasza:

Ha velük élsz, mindenképp mondd el nekik! Ahogy olvastam wikin, elég furcsa viselkedéseket eredményezhet ez a személyiségzavar, legalább tudják meg mi a baj és ne legyen ebből később probléma.

Ha tudod kezelni a dolgaidat és nem vagy szélsőséges, akkor ülj le velük megbeszélni, hogy mivel járhat és hogy mit javasolnak. Aki igazán szülő, az ekkor is ott van a gyermeke mellett. Ha pedig nem segítenek, akkor amíg beszámítható vagy, keress fel szakembert vagy aki tud ezzel valamit kezdeni.

2012. júl. 22. 19:01
 4/11 anonim ***** válasza:
Szerintem is elmondhatnád nekik, mert így nagy lesz a nyomás is. Amúgy milyen "tünetekben" mutatkozott be a személyiségzavarod?
2012. júl. 22. 19:03
 5/11 A kérdező kommentje:

üresség érzet, öngyilkossággal való fenyegetőzés, gyógyszerfüggőség, önvagdosás, fekete-fehér látásmód stb.

egyszer egy öngyilkossági kísérlet, de az is olyan bénán sült el hogy nem lett semmi bajom és nem derült rá fény. (nyugtatókra ittam alkoholt. de csak kiütöttem magam)

nehéz lenne felsorolni. most érzem a legstabilabbnak magam. sok tünet halványodott az évek során.

2012. júl. 22. 19:09
 6/11 anonim ***** válasza:
19%
Manapság sok mindenre bebeszélik hogy betegség, és ezzel még erősítik is az akarat-gyenge ember szerencsétlenségét. A te "személyiségzavarodra" a gyógyszer nem pszichológus, hanem siker, ezért persze küzdeni kellene. Siker karrierben, nőknél, sportban, jó autó és egyéb férfias játékszerek.
2012. júl. 22. 19:17
 7/11 anonim válasza:
28%
ez a borderline olyan széleskörű tüneteket ír le ami nem is igazi betegség... minden második ember ilyen :) hangulatingadozás depi etc... ez rám is jellemző... hritelen harag az előtt meg hihetetlenül relaxált vagyok... pff ez nem is betegség
2012. júl. 22. 19:24
 8/11 anonim ***** válasza:
annyira jó lenne, ha legalább akkor nem jönnének az okoskodók a "pszichiátriai betegség nem igazi betegség" dumával, amikor a kérdező külön leírta, hogy ez zavarja...
2012. júl. 23. 02:41
 9/11 anonim ***** válasza:
mindenképpen el kell mondanod.De mindent.Az öngyilkossági kísérletet is.Ez talán megérteti velük hogy tényleg gond van.Elköltözést semmiképpen sem ajánlom.Neked táraság kell és ne haragudj de nem maradhatsz egyedül ilyen lelki állapotban.
2012. júl. 23. 15:34
 10/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

az öngyilkossági kísérletet semmiképp nem fogom elmondani nekik. azzal nagy fájdalmat okoznék. az utóbbi pár hónapban megtanultam, hogy figyelemmel kell lennem másokra, nem lehetek önző.

a többi dolgot talán elmondom. kíváncsi vagyok mit szólnak hozzá.

2012. júl. 23. 16:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!