Elmondjam a családomnak?
Titokban voltam pszichológusnál többször is, és kiderült, hogy borderline személyiségzavarom van. (nem véletlen mentem el)
Nincs klinikai állapotom.
Itthon is tudják, hogy valami nem stimmel, de nem akarják elfogadni, hogy lehet hogy van valami bajom. Ezért is mentem titokban pszichológushoz.
Bár lehet hogy semmiben sem változtatna, ha megtudnák.
És fogalmam sincs mi lenne a legjobb. Elköltözni otthonról hogy ne tegyem tönkre az életüket azzal, hogy szenvedni látnak engem. hogy a saját életemen gyötrődök.
23F
Miért olyan lényeges kérdés, hogy odatolod-e a szüleid orra leé a diagnózist? Ha tudja kezelni pszicológus/pszichiáter, akkor egyszerűen járj hozzá. A szüleidnek meg annyit mondasz, hogy jársz hozzá, hogy mérséklődjön ez a hangulatingazodásod. Nincs ebben semmi tragédia. Ha ők szedhetnek vérnyomáscsökkentőt meg vízhajtót, akkor te meg igenis járhatsz pszichológushoz.
És igen, valamelyik válaszoló jól mondta, hogy éppen hogy ilyenkor nem szabad egyedül maradnod, úgyhogy egyedül semmiképp se költözz el. Mi több, egyáltalán ne költözz el, ha kezelteted magad, hiszen akkor a probléma amúgy is mérséklődik.
És, ha a szüleid nem fogadják el, hogy neked gondod van, és nem segítenek, ill. nem tűrnék el, hogy "a saját életeden gyötrődsz", akkor már megbocsáss, de nem helyesen járnak el a szüleid. Tudd, hogy ilyen esetben nincs igazuk, és ne magadat hibáztasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!