A családomnak elmondjam hogy kukacos a süti, vagy inkább hagyjam, hogy megegyék?
Tegnap sütöttem zabpelyhes sütit, finom lehet, és a szüleimnek meg a tesómnak is ízlett.
Ma pedig akartam csinálni magamnak zabkását, de ahogy elkezdtem kevergetni a tűzhelyen, láttam, hogy van benne valami fekete. Kivettem és közelebbről is megvizsgáltam, és akkor láttam, hogy valami rovarféle, ráadásul nem is kicsi.. Aztán ahogy jobban megnézte ma félig kész zabkását, láttam, hogy vannak benne kukacok.. Majdnem elhánytam magam.
Megnéztem utána a zabpelyhes zacskót és láttam, hogy ott mozog benne a kukac.. Nagyon undorító volt, ki is dobtam egyből.
A tegnapi zabpelyhes sütiből viszont még megvan a fele, szerintetek most mit csináljak vele?
Mert ha kidobom, akkor megkérdezik mi történt vele és akkor el kell mondanom, hogy kukacos meg bogaras volt és akkor biztos nagyon ki fognak akadna, hogy ilyennel etettem őket, és soha többet nem fognak enni a sütijeimből, meg utálni fognak ezért, hogy miattam ilyen undorító dolgot ettek.
Ha meg nem mondom el, akkor meg továbbra is ehetik a kukacos sütit. De amúgy nem lehet benne érezni, én is ettem belőle. (Persze most hogy már tudom, már nem fogok többet, mert ha rágondolok is hányingerem lesz)
Meg amúgy így megsütve látni sem lehet rajta, hogy kukacok vannak benne.
A helyemben ti mit tennétek?
Eddig nem mertem elmondani, de szerintem nem is fogom...
17/L
A búzadarában nincs, mert miután a zabpehyl kukacos volt és zabpelyhet nem ehettem, inkább tejbedarát csináltam. A liszt se kukacos, mert azt anyukám hetente többször is használja, szóval már észrevette volna, meg egy csomag liszt hamar elfogy nálunk. A zabpehelyből viszont fél éve használtam utoljára, szóval gondolom így történhetett..
Az igaz, hogy pl meggylevesbe is mehet kukac, de azért mondjuk ott max 1-2 az egész levesbe, itt meg tuti több volt.. Mert az egy adag zabkásámban is volt több is, a sütibe meg sokkal több zabpelyhet tettem, mint a zabkásába... :(
Eléggé nagy kukacok voltak, szóval nem ilyen kis picikék, még mindig hányinger fog el ha rágondolok..
Kb olyan nagyságú, mint ami pl a körtében van, nagyobb annál, mint ami a cseresznyében. Bár annyira nem értek a kukacokhoz.
A bogár meg nem hiszem, hogy csótány volt, annyira azért nem volt nagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!