Ez alapján csóró vagy átlag család vagyunk?
Ketten vagyunk a párommal, baba még nincs, mert továbbtanulási terveim vannak.
Hogy mennyi a bevétel, azt nem írom, csak azt, hogy élünk.
Mindketten teljes állásban dolgozunk, egy nagyobb albérletet (két fürdőszoba, nappali+étkező, hálószoba, vendégszoba, társalgó, konyha, folyosó, 75nm2) bérlünk.
Autónk nincs, egyelőre nem is szeretnénk.
Évente egyszer tudunk elmenni nyaralni messzebbre (Franciaország, Anglia, Oroszország, meg ilyenek), és évente egy-két alkalommal a környező országok valamelyikébe egy hétvégére (Csehország, Ausztria), vagy fesztiválra, koncetre.
Szórakozni (étterem, bowling, mozi, jégkorcsolya, barátokkal ide-oda) havonta 1-3 alkalommal, ahogy az időnkből kitelik.
Ruhákat évszakváltáskor veszünk, New Yorker, Pimkie, C&A, H&M, a párom ritkábban a Zara-ban is.
Középkategóriás kozmetikumokat használok, kizárólag a hajápolásra áldozok kicsit többet (Tigi, Aussie), valamint a sminkre (Artdeco, Isadora, stb).
Nincs semmilyen káros szenvedélyünk.
Az átlagtól magasabb színvonalon éltek.
Mi nem tehetjük meg, hogy márkás cuccokat vegyünk és egy évben egyszer sem tudunk elmenni külföldre nyaralni-kikapcsolódni, nem hogy még többször is.
És mi mondhatjuk magunkat átlagosnak, mert bár ezekre nem telik, de van mit ennünk, a számlákat rendszeresen, késedelem nélkül tudjuk fizetni, ha valamire szükség van, azt meg tudjuk venni.
Inkább átlag felett éltek.
Sokan, az átlagon élők nem tudnak ilyen nagy lakást bérelni, külföldre járni. Ezeket a márkákat nem is ismerem, de gondolom, nem kevésbe kerülnek.
Vidéken élőkhöz képest pedig kifejezetten gazdagok.
Attól függ honnan nézzük. Se ház, se autó, csak albérlet. Viszont minden mást meg tudtok venni, és utazásra is telik. Most ez nektek megfelel. Tudod te is, hogy a hasonló korúakhoz képest nem vagytok csórók, viszont egy pár év múlva ugyan ez a színvonal nem lesz elég a korosztályotokhoz képest, hogy az átlag kategóriában legyetek.
25/N
Szegények szerintem.
A new yorker és a c&a a plázaboltok alja. Az artdeco minőségre elég jó de a Müllerben alsó középkategória, egy Clinique középkategória ami sokkal drágább. Azért egy mozi, étterem havonta egyszer kifizethető. A 75 négyzetméter pedig túlzás 2 személyre főleg ha albérlet.
Budapesten azért ennél sokkal jobban szituált embereket láttok akkor az a felsőkategoria? Szerintem ez még a szegénység.
Szegénység?
És akik nem tudnak fűteni, azok akkor kik?
(a szegény azért a csórón alatt van még)
Hol laktok, béreltek lakast?
Nem mindegy ez sem
Mert ha a felkapott kerületekben az is más es ha Pest külső lepoukantabb részein az is más tészta.
En sokkal jobban elek ennél es mégsem gondolom magam gazdagnak.
Utolsó voltam
Jahh
Nekem szegény - gazdag van
Nem tudom hogy az újfajta szótárban a csóró meg magasabb társadalmi szinten van mint a szegény
17-es kommented, kedves kerdezo elarulta, hogy jol tudod, hogy nem szegenyek, sot, az atlag magyarhoz kepest inkabb gazdagok vagytok.
:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!