Családi okok miatti névváltoztatás, mire?
A családommal évek óta nemhogy rossz a viszonyom, hanem teljesen meg is szűnt (senki nem beszél senkivel a családtagok közül), a keresztnevem ugyanaz, mint édesanyámé, sosem szerettem, így nem kívánom megtartani, és szívem szerint a vezetéknevemet is lecserélném.
Külföldön élek, kettős állampolgár vagyok, így keresztnévként az Emma név felvételére gondoltam., mivel szépen cseng, egyszerű, és nemzetközi.
Tudnátok ajánlani szép magyar vezetékneveket mellé (az sem baj, ha külföldiek nyelve nem törik bele)? :)
Előreis köszönöm!
A tágabb rokonság vezetéknevei szóba jöhetnének?
Nagyszüleid, sógorok, unokatesók, féltestvérek, szerelmeid, stb.?
5: Nekem a Besenyő Pista bácsi jutott eszembe!:)
Vagy Hofi.
Ha a külfödieket meg akarod kímélni, felejtsd el a tipikusan magyar betűket (pl. kettős/hármas msh.-k, ékezetes mgh.-k).
Pl. Sallai Emma, Boros Emma, Kerekes Emma?
A nevvaltoztatas fő szabálya, hogy gyakori csaladnevre nem lehet csak akkor, ha a felmenok között volt olyan nevű.
Nagyszülők, dedszulok nevei nem jöhetnek szóba? Mondjuk nekem nagyon fura, hogy teljesen mindent meg akarsz változtatni. ...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!