Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy vagytok azzal hogy...

Hogy vagytok azzal hogy többnejűség? Tudom hogy magyarország tiltja! Vagy hogy hogy lehet két nőt egyformán úgyanúgy szeretni?

Figyelt kérdés
2010. márc. 15. 14:28
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%
Látszik, hogy férfiközpontú társadalomban találták ki. Egy pasinak járhat több nő, de egy nő még egy pasin is osztozzon több másikkal (még akkor is, ha valahol ez a szokás)?
2010. márc. 15. 15:08
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ennek a szokásnak is meg van valahol a társadalmi célja, szerepe. Hiszen azokon a helyeken ahol ez van és működik általában a nők nem dolgozhatnak úgy mint a mi kultúránkban. A nők ott többségben vannak, s mivel önálló jövedelmük nincs sőt nem is igazán lehet, nagyban függnek szüleiktől később férjüktől. Ezért hogy éljenek, megéljenek, hasznukat vegyék, hát egy férfinek több neje is lehet. Sokszor segítik az asszonyok egymást családon belül, együtt nevelik a gyerekeket és a háztartás teendői is megoszlanak. Ám a féltékenykedés is gyakori ám ezen nincs is mit csodálkozni.

Én személy szerint el nem tudnám képzelni, hogy férjem más asszonyt is tartson mellettem, s osztozni kelljen a szerelmén mással is.

2010. márc. 15. 15:16
 13/23 anonim ***** válasza:
33%
Na igen , de a férfi nemhiába az erösebb nem.
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

Egy régi magyar filmben volt egy jelenet.A pasa fogadta a magyarokat valami panasz ügy miatt..Amikor a magyar elé állt,megkérdezte tőle,hogy hány felesége van.

A magyar :nekem uram csak egy!

Mire a pasa!

-És ti férfiak panaszkodtok!!nekem 100!!!

Szerintem a magyar férfiaknak sokszor még az az egy is sok:)

15/23 anonim ***** válasza:
85%
15:16 - Ezzel vitatkoznék.
2010. márc. 15. 15:18
 16/23 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a véleményem, hogy nem működne egy mai társadalomban.

Azt nem állítom, hogy nem lehet egyszerre több embert szeretni. Szerintem nem lehet összehasonlítani két érzelmet, még két "szerelmet" sem. Így elképzelhetőnek tartom, hogy egy ember egyszerre két embert szeressen szerelemmel, hiszen nagyon különböző tud lenni két szerelem, két érzelem.

De nálam ott kezdődnének a gondok, amikor ez a két világ találkozik. Valahogy nem férne meg egymás mellett az egyik férfi (én nő vagyok), és az általa képviselt világ, az iránta érzett érzelmeim, és a másik férfi, az általa képviselt világgal és a hozzá fűződő érzelmeimmel. Nálam itt bukna a dolog szerintem.

De más (nagyobb) baj is van vele. Mert szerintem nagyon kevés ember képes azt nézni, hogy a szerelmét, a párját más a szeme láttára szeretgeti, kényezteti, és elviselni, hogy a párja bizony lesz olyan, amikor a másikra vágyik, vele szexel, őt szereti stb.

Abban a társadalmi rendszerben, ahol ez szokás, ott a nők úgymond tisztában vannak a "helyükkel", vagyis hogy nem az van, amit ők akarnak, és ha nem is jó, de kussoljanak, a férfi egy felsőbbrendű lény, így hát neki legyen jó.

Én így látom.

2010. márc. 15. 15:20
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

A kérdés második felére:

"Lehet két nőt egyformán, ugyanúgy szeretni?"

Nem, nem lehet. Szeretni talán lehet mindkettőt szerelemmel, de soha nem lesz ugyanolyan két szerelem.

2010. márc. 15. 15:21
 18/23 anonim ***** válasza:
73%
Na azért ez nem úgy van. Az iszlám vallásban max. 4 felesége lehet 1 férfinak. DE! Mindegyiknek külön lakást kell biztosítani. Ha együtt mennek nyaralni, mindegyiküknek külön szállás dukál. Ez a törvény. Nem egymás hegyén-hátán vannak az asszonyok. Tehát csak a gazdag férfiaknak van 1-nél több neje.
2010. márc. 15. 15:22
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Jó, de most nem konkrétan az iszlám vallásról van szó. Láttam már dokumentum filmet olyan családról, ahol nemhogy egy lakásban, de egy szobában is aludt a férj az összes feleségével, és váltásban aludtak vele a nők.

Egyébként vannak olyan népek, ahol többférjűség van.

2010. márc. 15. 16:15
 20/23 anonim ***** válasza:
85%

Groteszk, aberralt, abnormalis es termeszetellenes.

Elore bocs a szohasznalatert, de b@szd ki magad hazassag elott, szabad vagy, de ha mar egyszer ugy dontesz felesegul veszel egy not, akkor egy eleten at tarts ki mellette. Es 2010et irunk, a patriarchalis tarsadalom mar oszladozoban van szerencsere, tehat ez akkor csak ugy lenne fair, hogy a nonek is engedelyezett a poligamia. De ez meg egy beteg tarsadalmat szulne.

2010. márc. 15. 16:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!