Ismertek elfogadható kifejezést a "párom, pasim, barátom" szavak helyett?
Mi a párommal (:P) a párom kifejezést használjuk, én nagyon szeretem, mindenkinek pedig úgysem tudnék megfelelni, ha akarnék sem, ami eszemben sincs. Nagyon kedves szó számomra, főleg, ha a párom mondja :)
Angolban ott az SO (significant other), régen magyarban néha használtam a "másik felem" kifejezést is, de az azért furán hangozhat az átlagembernek.
Elvileg az élettárs is szép szó lenne az összetétel két tagja alapján, de anyám polgári peres bíró volt s a balhés esetekben is mindig élettársat emlegetnek, így nekem csupa negatív s peres, rideg dolog jut eszembe eme szóról.
Ott van az "életem párja"... Ez nekem kissé magasztos és hosszú, de szép. Én rámondhatok egészen komoly kifejezéseket is, mivel valóban egy életre tervezek a kedvessel, épp csak nem vagyok házasságpárti. Nagyon régen vagyunk együtt, egy komplikált házátépítésen s nehéz helyzeteken vagyunk túl, minket már nehezen szakít szét bármi :D
A falubeliek a férjemnek nevezik a páromat, nekem azzal sincs a világon semmi bajom, semmi érzékem a papír általi különbséghez :) De én mégse mondhatom azt, ha egyszer hivatalosan nem az.
Akinek a párom szóval gondja van, annak a fejében van elég nagy baj.
A pár két összetartozó félböl álló egységet jelent, ami szerintem igen pozitív két ember kapcsolatára nézve. Emellett nem ártana elgondolkodni, hogy mit jelentenek a következö szavak/kifejezése: házasPÁR, PÁRkapcsolat, életem PÁRja, jegyesPÁR, szülöPÁR, stb.
Ezek közül egyik sem "zokni", hanem emberekre vonatkozik.
Tök jo ez a lepontozas, hat ba....us ha nem tetszik, akkor ne nevezd Pistinek! Akkor nevezd dr. Szabo Peternek! Vagy akar Cukorfalatnak, Tövirozsamnak, Csavomnak, Kereklabnyomnak, Hoppacskanak vagy KitKatKotonomnak, Lomporomnak, Kejdorongomnak, Uborkanak vagy Ananasznak! De tölem Uramnak is nevezheted vagy a bal szomszedod jobb szomszedjanak. Ezenkivül a Google a baratod, ott is keresgelhetsz valaszokat erre a neked nagyon fontos kerdesre. Ha neked meg a környezetednek nem elfogadhato a par szo, akkor nevezd ugy, ahogy a környezeted nevezi a parjat, vagy kerdezd meg tölük, nekik mi tetszik es nevezd ugy. Ha meg valami eredeti ötletet varsz, irtam egyparat, akkor viszont ne pontozd le!
16.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!