Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ismertek elfogadható kifejezés...

Ismertek elfogadható kifejezést a "párom, pasim, barátom" szavak helyett?

Figyelt kérdés
Akik együtt vannak, nem kamaszok már de még nincsenek összeházasodva, hogyan nevezhetik meg egymást egy beszélgetésben? A "pasim, barátom" az nagyon kamaszosan hangzik. A "szerelmem" kifejezést furának érzem ha egy olyan emberrel beszélgetek, akit még alig ismerek. A "párom" szóról egy ideig azt hittem rendben van, de rendszeresen megkapom, hogy párja a zokninak meg a galambnak van, nem az embernek. Van egyáltalán rendes kifejezés a magyarban erre? Más nyelvekben is probléma lehet ez?
2015. okt. 4. 20:04
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
68%
Ha már valaki a népdalokat emlegette: mondd azt, hogy a babám :-)
2015. okt. 4. 22:59
 22/31 anonim ***** válasza:
57%
60 körüli szomszédaszonyom meg új mondja, a barátjára hogy a "fiúm." Mikor először hallottam, azt hittem néhány hete ismerik egymást, de kiderült hogy hosszú évek óta együtt vannak. Nem élnek együtt azóta sem, és még mindig úgy mondja hogy a fiúja. :D
2015. okt. 4. 23:28
 23/31 anonim ***** válasza:
75%

Mi a párommal (:P) a párom kifejezést használjuk, én nagyon szeretem, mindenkinek pedig úgysem tudnék megfelelni, ha akarnék sem, ami eszemben sincs. Nagyon kedves szó számomra, főleg, ha a párom mondja :)

Angolban ott az SO (significant other), régen magyarban néha használtam a "másik felem" kifejezést is, de az azért furán hangozhat az átlagembernek.

Elvileg az élettárs is szép szó lenne az összetétel két tagja alapján, de anyám polgári peres bíró volt s a balhés esetekben is mindig élettársat emlegetnek, így nekem csupa negatív s peres, rideg dolog jut eszembe eme szóról.

Ott van az "életem párja"... Ez nekem kissé magasztos és hosszú, de szép. Én rámondhatok egészen komoly kifejezéseket is, mivel valóban egy életre tervezek a kedvessel, épp csak nem vagyok házasságpárti. Nagyon régen vagyunk együtt, egy komplikált házátépítésen s nehéz helyzeteken vagyunk túl, minket már nehezen szakít szét bármi :D

A falubeliek a férjemnek nevezik a páromat, nekem azzal sincs a világon semmi bajom, semmi érzékem a papír általi különbséghez :) De én mégse mondhatom azt, ha egyszer hivatalosan nem az.

2015. okt. 4. 23:54
 24/31 anonim ***** válasza:
72%

Akinek a párom szóval gondja van, annak a fejében van elég nagy baj.

A pár két összetartozó félböl álló egységet jelent, ami szerintem igen pozitív két ember kapcsolatára nézve. Emellett nem ártana elgondolkodni, hogy mit jelentenek a következö szavak/kifejezése: házasPÁR, PÁRkapcsolat, életem PÁRja, jegyesPÁR, szülöPÁR, stb.

Ezek közül egyik sem "zokni", hanem emberekre vonatkozik.

2015. okt. 5. 07:57
 25/31 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem is a párom, kedvesem az bensőséges. Életársam, nekem a férjem is olyan hivatalos.
2015. okt. 5. 09:13
 26/31 anonim ***** válasza:
69%
Uram
2015. okt. 5. 09:54
 27/31 anonim ***** válasza:
45%
Mi a "párom" szót használjuk, illetve mióta házasuk vagyunk a feleségem/férjem szót. Szerintem sincs semmi baj a "párom" kifejezéssel, ugyanis nem 16 éves tinik vagyunk, hogy a barátom/pasim kifejezéseket használjuk. Én akkor meséltem az exeimről "barátomként", amikor 16-20 éves voltam.
2015. okt. 5. 10:01
 28/31 anonim ***** válasza:
66%
Én is a párom szót használtam, főleg, miután összeköltöztünk, illetve a házasságunkig. Utána is használom, sűrűbben, mint a férjem szót. Nincs ezzel semmi baj.
2015. okt. 5. 14:02
 29/31 anonim ***** válasza:
72%
Gyermekeim apja:)
2015. okt. 5. 15:11
 30/31 anonim ***** válasza:
0%

Tök jo ez a lepontozas, hat ba....us ha nem tetszik, akkor ne nevezd Pistinek! Akkor nevezd dr. Szabo Peternek! Vagy akar Cukorfalatnak, Tövirozsamnak, Csavomnak, Kereklabnyomnak, Hoppacskanak vagy KitKatKotonomnak, Lomporomnak, Kejdorongomnak, Uborkanak vagy Ananasznak! De tölem Uramnak is nevezheted vagy a bal szomszedod jobb szomszedjanak. Ezenkivül a Google a baratod, ott is keresgelhetsz valaszokat erre a neked nagyon fontos kerdesre. Ha neked meg a környezetednek nem elfogadhato a par szo, akkor nevezd ugy, ahogy a környezeted nevezi a parjat, vagy kerdezd meg tölük, nekik mi tetszik es nevezd ugy. Ha meg valami eredeti ötletet varsz, irtam egyparat, akkor viszont ne pontozd le!

16.

2015. okt. 6. 22:43
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!