Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ismertek elfogadható kifejezés...

Ismertek elfogadható kifejezést a "párom, pasim, barátom" szavak helyett?

Figyelt kérdés
Akik együtt vannak, nem kamaszok már de még nincsenek összeházasodva, hogyan nevezhetik meg egymást egy beszélgetésben? A "pasim, barátom" az nagyon kamaszosan hangzik. A "szerelmem" kifejezést furának érzem ha egy olyan emberrel beszélgetek, akit még alig ismerek. A "párom" szóról egy ideig azt hittem rendben van, de rendszeresen megkapom, hogy párja a zokninak meg a galambnak van, nem az embernek. Van egyáltalán rendes kifejezés a magyarban erre? Más nyelvekben is probléma lehet ez?
2015. okt. 4. 20:04
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
10%
6. vagyok. Volt egy kolléganőm, az "élettársam" megnevezést használta. :) Szóltunk neki, hogy ne így mondja már, mert szörnyű, de nem tudtuk leszoktatni róla. Évek múlva találkoztam vele az utcán, és megint mondta, és már egyből hozzátette, hogy jól van na, tudja hogy utáltuk ezt a megnevezést, de kiszaladt a száján. :D
2015. okt. 4. 20:31
 12/31 anonim ***** válasza:
15%
a baratom / baratnom olyan komolytalanul hangzik azoknal, akik elmultak 25 evesek... a parom szo a legjobb, ha komoly a kapcsolat. ha komolytalan, akkor pasim csajom.
2015. okt. 4. 20:50
 13/31 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem egy hosszabb kapcsolatra, ha nem tinik, tökéletes a párom, nekem amúgy a jelentése, spiritualitása is tetszik... aki ezt a párja a galambnak vant szajkózza, az az, aki általában azt mondja, nőm/pasim... nekem az meg degradáló. A barátom meg félreérthető. A partnerem meg mintha nem gondolnánk komolyan. Mondjuk most, hogy már el vagyok jegyezve vele, mondhatom, hogy vőlegényem :).
2015. okt. 4. 20:52
 14/31 anonim ***** válasza:
78%

Szerintem semmi baj azzal, hogy élettárs, nem tudom, miért hangzik az olyan szörnyűen.

Igaz, nekem a "párom" kifejezés is teljesen okés, egy héttel ezelőttig én magam is ezt használtam, azóta már férj lett belőle :)

2015. okt. 4. 21:27
 15/31 anonim ***** válasza:
33%

élettársam, párom, szerintem teljesen elfogadhatóak, vagy a barátom is, attól függ hogy kinek mondjuk.

Szerintem majdnem minden nyelvben azt mondják hogy a barátom.

2015. okt. 4. 21:30
 16/31 anonim ***** válasza:
39%

Törekszem megerteni a masik mondandojat es nem akadok le egy-egy kifejezesen. Kiveve, ha vmiert tetszik, pl. amikor eletemben elöször a "nöm" kifejezest hallottam az elettarsra. (Asszocialtam egy "nöm" szoval kezdödö Joghurt nevere, ezen jot nevettünk.) Nem ertettem sosem azokat az embereket, akiknek nem felelnek meg a masokat nem sertö kifejezesek, sztem ez csunya szoval mondva kötözködes, "a kakan is megtalalja a csomot". Es azt sem nagyon ertettem, miert olyan fontos masoknak tetszöen viselkedni/beszelni...stb, sztem eleg, ha nem sertjük meg masok hatarait, vagy?

Sztem nemcsak a galambnak meg a zokninak van parja, meg a vesenek, szerencsere, az embernek is, a ferj meg az elettars is par. "Tarsam" - igy is hasznaljak. En a ferjem szo helyett mondom neha, h parom. Hazassag elött baratomnak mondtam. Pasi, nöm az en gondolatvilagomban nem tars ertekü, ezert en nem igy hivom, bar egyaltalan nem foglalkoztat, ki hogy nevezi a sajat tarsat.

De minden problema kiküszübölhetö: nevezd egyszerüen a neven Pistinek, Ricsinek vagy Juliskanak. :)

Amugy engem nem sokan szeretnek, biztos azert, mert mashogy gondolkodom, hat ebben is. :(

2015. okt. 4. 22:02
 17/31 anonim ***** válasza:
43%
Szerintem a "párom" a legjobb. Nincs nagyon más szó, ami ennél jobban kifejezné két ember kapcsolatát. A "másik felem" is jó, bár hosszú, és picit nyálas. Az "élettárs" is nagyon szép lehetne, ha nem lenne egy pejoratív visszhangja.
2015. okt. 4. 22:17
 18/31 anonim ***** válasza:
24%
Nekem eloszor udvarlom volt majd volegenyem majd ferjem .
2015. okt. 4. 22:34
 19/31 anonim ***** válasza:
29%
Párja szerintem is a zokninak van, a "barátom" megnevezést nem érzem kamaszosnak, teljesen rendben van, ezen kívül még a "kedvesem" tetszik.
2015. okt. 4. 22:36
 20/31 anonim ***** válasza:
84%
Ugy tűnik, ideje a "párkapcsolat" szó helyett is mást keresnünk. 😀
2015. okt. 4. 22:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!