Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy férfinak a második...

Ha egy férfinak a második házasságából lesz új gyermeke, kérelmezheti, hogy az elsőnek kevesebb gyerektartást fizessen?

Figyelt kérdés
A páromnak 2 gyereke van az első házasságából, kicsik még, szóval nagyon sokáig kell fizetni utánuk, így is tisztességes gyerektartást fizet.
2015. okt. 3. 16:16
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
43%

szerintem kulturáltan vitázunk, ezzel nincs baj.

ha nem kell bonyolítani az életet gyerekkel, mert nincs rá elég pénz, akkor kb senkinek nem születne gyereke.

így is rengeteg fiatal azért nem vállal gyereket, mert nem tudnak neki mindent megadni.

holott azok sem tudnak mindent megadni, akik tervezetten vállalják, vagy akiknél becsúszik.

úgy vannak vele, majd megoldódik.

de sokan, akik nem mernek vállalni, majd kicsúszhatnak az időből, mert sose lesz sok plusz pénzük, hiszen lakásra kell gyűjteni, vagy bármire.

én a tisztességest úgy értelmeztem, hogy ad bőven pluszt a megítélten felül. amit írtam, ennek tükrében írtam.

ha csak a megítéltet adja, akkor borul minden, de nekem a tisztességes ezt jelenti.

visszatérve a konkrét esetre, tönkrement egy kapcsolat, kész, de az egyik fél, vagy mindkettő, újra szerelmes lesz, talán ez már egy életre szól, tökéletesen megértik egymást, együtt képzelik el a jövőt. meg ne mondja már nekik senki, hogy új gyereket már ne vállaljanak, ha nem élnek különösen jó módban!

2015. okt. 3. 19:43
 32/59 anonim ***** válasza:
54%

És miért ne érdemelne minden gyerek ugyanannyit? Nem, nem tartom egyáltalán normálisnak, hogy minél több gyereket csinálsz annál kevesebbet költesz rá? Azt írtad a másodikra kevesebbet költesz mint az elsőre s így tovább, mert így van a normális családokban, hát szerintem egyáltalán nem, minden gyerek ugyanazt a figyelmet, szeretet s pénzt kel, hogy kapjon. Nálunk soha nem éreztem, hogy kevesebbet kaptam volna mint öcsém, viszont a kivételezés első kézből látom mit okoz, pl. a férjemen, aki lassan 20 év után se heverte ki gyerekkori sérelmeit, amit az apja és a mostoha okoztak neki, úgy a pénzbeli mint a szeretetbeli kivételezésükkel.

Meg egyszer hangsúlyozom nem a kérdezőt bántom, ha a férj írta volna ki a kérdést akkor már tüzet okádnék.

Hány gyerek leírja, akár itt is a gyakorin, hogy szülei elváltak, apja le se tojja?? Vagy így, vagy úgy de váláskor megtörik egyik szülővel a kapcsolat,akarmennyit látogatja, teszi-veszi, s ha erre még rájönnektek a kedves mostohák ilyen balos húzásai akkor annak annyi.

Abban igazad van, mennyi az annyi amit most ad az apa, ez a bíróság által meghatározott annyi? Ha pluszba ad (amit sehol nem írt a kérdező) akkor akárki megérti, hogy a plusz nem kötelező, de az annyi legyen annyi ami a valóságban kell egy gyerekre, s nem gyerekenként 10000 Ft.

2015. okt. 3. 19:51
 33/59 anonim ***** válasza:
79%
Pontosan, nekem 31 évesen azért nincs mert nem érzem úgy, hogyha bármi történne a férjemmel fel tudnám nevelni tisztességesen, nem tengődve. Persze, hogy szeretnék én is, persze, hogy halad az idő, de csak azért csinálni, hogy legyen aztán tengődjünk s kínlódjunk, valahogy csak lesz.
2015. okt. 3. 19:54
 34/59 anonim ***** válasza:
70%

"én a tisztességest úgy értelmeztem, hogy ad bőven pluszt a megítélten felül. amit írtam, ennek tükrében írtam.

ha csak a megítéltet adja, akkor borul minden, de nekem a tisztességes ezt jelenti."

És honnan tudod, hogy ad-e plusz pénzt? Nem írta a kérdező! Ő csak annyit írt, hogy tisztes gyerektartást fizet. És lehet, hogy valóban fizet gyerekenként 30.000 Ft-ot, de hozzá keres 300.000 Ft-ot. 60.000 Ft gyerektartás valóban tisztes, viszont 300.000 Ft-os jövedelemből lehet is ennyit. És ez csak egy példa volt.

Vagy lehet a kérdezőnek a havi 25.000 Ft gyerektartás is tisztes, pedig azért attól nem kell hasra esni.

"visszatérve a konkrét esetre, tönkrement egy kapcsolat, kész, de az egyik fél, vagy mindkettő, újra szerelmes lesz, talán ez már egy életre szól, tökéletesen megértik egymást, együtt képzelik el a jövőt. meg ne mondja már nekik senki, hogy új gyereket már ne vállaljanak, ha nem élnek különösen jó módban!"

És ha ezzel a kapcsolattal is zátonyra futnak a dolgok, akkor majd megint összeáll valakivel, megint szerelmes lesz és megint születik újabb gyereke? Nem azt mondom, hogy nem lehet, ne lehetne, csak ha ekkora gond a gyerektartás, hogy született még egy gyereke és már ott tartanak, hogy mennyit lehetne ezen csökkentetni, akkor nem biztos, hogy kellett volna az új kapcsolatba is gyerek. Mert az, hogy valakinek lesz egy új kapcsolata, az nem jelenti azt, hogy kötelezően kell is vállalni abba is gyereket!

2015. okt. 3. 19:56
 35/59 anonim ***** válasza:
34%

Ez a történet (amit sokan írtak) egy mesében megállja a helyét.

DE!!!!!

Ugye van olyan, hogy ez házaspár együtt él, de vagy a férjnek vagy a feleségnek vagy akár mindkettőnek X ideig nincs munkája!

Akkor sincs a gyerek/gyerekek tejben-vajban fürdetve!

Akkor ugye kicsit (NAGYON) visszafogják magukat.

Akkor egy válás után miért nem lehet ez?

A gyerek meg fog rokkanni vagy véglegesen szellemileg sérül, ha nem kap mindig mindent meg maximálisan?

Ok. Elvált anyuka és apuka.

Az apuka mindig csesztetve van, függetlenül attól, hogy havi 40 ezret vagy 800 ezret keres.

Az már mellékes, ha mondjuk munkanélküli, akkor MÉG MEG SEM TUD ÉLNI, NEM HOGY JÓTÉKONYKODJON.

Ha a volt anyukának lesz új párkapcsolata, vagy a legtöbbször új gyereke, azzal senki nem törődik. Tök mindegy, hogy a közös gyereknek libamáj, vagy száraz kenyér jut.

Akkor az apukát aki új életet kezdett azt miért kell minden percben mindenért cseszegetni?

Lehet, hogy havi 60 ezret keres (amiből nem lehet megélni, nem hogy még a felét babatartásra költse), lehet, hogy kap 22 ezres segélyt amit nem kell részleteznem.

2015. okt. 3. 21:40
 36/59 A kérdező kommentje:
A tisztességes gyerektartást úgy értem, hogy van egy összeg, amit minden hónapban oda ad és ez az összeg a párom fizetéséhez képest tisztességes! Már jó páran mondták is a páromnak, hogy az ő fizetéséhez képest sok! Ezen kívül kapnak a gyerekek ruhákat, játékokat, iskoláztatási segítséget, a párom fizeti az iskolai és óvodai étkezések, táborozások felét, a gyerektartáson kívül, de a volt feleség még így is elégedetlen! A volt asszonynak élettársa is van, aki dolgozik. Arról nem tudok, hogy az élettárs mennyire segít be anyagilag. Nehogy már ne legyen a páromnak tőlem is családja, mert van neki már kettő. Nem akarom, hogy az én gyerekem kevesebbet kapjon a másik kettő miatt, én nem azt akarom, hogy a másik kettő kevesebbet kapjon az enyém miatt, hanem hogy ne szenvedjen semelyik gyerek azért mert hárman vannak!
2015. okt. 4. 09:36
 37/59 anonim ***** válasza:
60%
A közös gyermeketekre való tekintettel csökkenthető a gyerektartás. A párod jövedelmének max. 50%-a vonható tartásdíjra, bármennyi gyereke is van. 50/3, 16,6 % jut egy gyerekre. Számoljátok ki, hogy amit most fizet, több-e, mint a jövedemének 33 %-a. Ha igen, irány a bíróság, lehet kérni a tartás csökkentését.Felesleges vitatkozni, amit a bíróság megítél, azt kell fizetni.
2015. okt. 4. 10:17
 38/59 anonim ***** válasza:
36%

"ruhákat, játékokat, iskoláztatási segítséget, a párom fizeti az iskolai és óvodai étkezések, táborozások felét, a gyerektartáson kívül"

na itt a baj. szerintem jól lehúzza a volt asszony a párodat. ha gyermekeit egyedül nevelő anya (az új kapcsolatot nem szokták bejelenteni praktikus okokból), akkor véleményem szerint ingyenes lenne a tankönyv, az étkezések, és egy csomó segítséget, segélyt kapnak. Amiket lehet, hogy apuka nem is tud. Kifizet súlyos összeget olyasmire, amit anyuka ingyen kap. Hivatalosan a gyerektartás tartalmaz mindent, nincs olyan, hogy fizetnie kell gyerektartást + táborozást.

Tehát ha még egy csomó plusz dolgot fizet, akkor mondhatjuk, hogy nem csak alapból többet, de ennek a többnek is a dupláját adja oda. Mondom, szerintem átverik.

Egyszerűen nem fér az agyamba, aki azt írta, továbbra is ugyanannyi pénzt és időt kell fordítani a gyerekre, ha jön egy újabb gyerek. Nagyon jól hangzik, de ez nem elhatározás kérdése, hanem fizikailag lehetetlen!

Ha eddig otthon voltál, és mondjuk 8 órát aludtál, és tisztán 16 órát foglalkoztál a gyerekkel (egyebekkel most ne törődjünk a példa kedvéért), és szülsz egy újabb gyereket, akkor a 16 órát nem osztod ketté????????????

Könyörgöm, aki ezt írja, felfogja egyáltalán, mit ír?????????????????????????????

Hogy pont ugyanannyi jusson továbbra is az elsőre?

Azaz alszol 8 órát, a 16 órát rászánod az első babádra, mert az nem csökkenhet, és szerzel még napi 16 órát, hogy ugyanannyi jusson a másodiknak is?????

Te hirtelen 40 órásra növeled egy nap hosszát?????

Gyereként nem érezted, hogy kevesebbet törődtek veled? Mert ez nem olyan, mait percenként mér az ember, meg mert ez így TERMÉSZETES!!!!

KÖnyörgöm próbáljátok már meg reálisan szemlélni a dolgokat, anyuka-apuka-gyerek, van 300 ezer ft jövedelem. Ebből 200 ezer ft rezsi + ruházkodás + kaja. Marad 100 ezer a gyerekre, pelenka, kisruhák, játékok, stb.

Anyuka újra teherbe esik, a rezsit és egyebeket ki kell fizetni, megmarad ugyanaz a 100 ezer, akkor a régi gyerek nem kaphat kevesebbet, marad neki a 100 ezer, az újra mi jut? Honnan szerzel újabb 100 ezret, kiállsz a sarokra? Már nem tudok mit írni komolyan, mikor valaki ennyire nem látja a fától az erdőt. Vagy direkt trollkodnak egyesek?

Az egyetlen járható út, hogy megoszlik a megmaradó pénz, mert fizikailag nem lehet semmi egyebet tenni! És ezt próbálom megmagyarázni - már sokadjára, sikertelenül - hogy teljesen mindegy, hogy a család együtt van, vagy szétesik - nem lesz sem több idő, sem több pénz, és a figyelem is meg a költségek is szétoszlanak.

Akinél ez nem így működik, az földöntúli segítséget kap, vagy képes utazni az időben.

2015. okt. 4. 11:21
 39/59 anonim ***** válasza:

:)))) Nem trollkodok, én pont ugyanígy gondolom, mint te rólam, nem látod az erdőt a fától.

Mekkorát kacagtam, nem egy dolog az idő megosztása a gyerekek között s egy egészen más dolog a pénzosztás, ha a gyerekkel töltött időt lehetne pénzben mérni akkor is hátrányban lennének a régi gyerekek az újhoz képest, ritka az az apa aki naponta látja a gyerekeit ;)

Lehet ezt osztani jövő ilyenkorig.

Amúgy még mindig nem derült ki mennyi az annyi, nagyon nehéz lett volna leírni a kérdezőnek, hogy 100e-ből ad 20-30at ugye? Mert ha normálisan adna, akkor már az első oldalon verte volna az asztalt a kérdező horribilis összegekkel. Az, hogy a férj keveset keres s arra vállal még egy gyereket, az még mindig azt támasztja alá, hogy a semmire vagy az alig valamire nem kell halomra csinálni a gyermekeket.

Nem értem miért nem lehet elfogadni, hogy valaki másképp látja a helyzetet, az én véleményem az, hogy ha nincs rá keret akkor vagyunk annyira felelősek, hogy nem csinálunk hatszázadik gyereket, s ez akkor is úgy marad ha te bevered a monitorod.

2015. okt. 4. 11:46
 40/59 anonim ***** válasza:

"na itt a baj. szerintem jól lehúzza a volt asszony a párodat. ha gyermekeit egyedül nevelő anya (az új kapcsolatot nem szokták bejelenteni praktikus okokból), akkor véleményem szerint ingyenes lenne a tankönyv, az étkezések, és egy csomó segítséget, segélyt kapnak"

Tudod kik kapnak segélyt, meg ingyenesen egy csomó dolgot? Akik nagyon minimális jövedelemből élnek. Ha anyuka csak keres 150.000 Ft-ot, akkor ott az osztódik 3 felé, ami fejenként 50.000 Ft, na arra nem jár se ingyen tankönyv, se segély, se semmi. És havi 150.000 Ft meg azért nem olyan sok 2 gyerek mellett!

2015. okt. 4. 12:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!